Μενού
  • Α-
  • Α+

Νέα άρση στα μέτρα για τον κορονοϊό αναμένεται να γίνει το επόμενο διάστημα, όπως έχει αποκαλύψει ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης. Στη νέα άρση των μέτρων αναφέρθηκε, μιλώντας στην εκπομπή «Τώρα ό,τι συμβαίνει» στο Open ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος σχολιάζοντας χαρακτηριστικά πως «έχουμε πολλά μέτρα δημόσιας υγείας και εξετάζουμε την άρση τους». 

Διαβάστε ακόμη: Κορονοϊός - Λινού: Με ανησυχεί ότι έχουμε κρούσματα με συμπτώματα

Πρόσθεσε πως πρέπει «να κάνουμε οικονομία δυνάμεων μήπως ξαναχρειαστούν», ενώ συμπλήρωσε πως «το χρονοδιάγραμμα άρσης των μέτρων είναι από 1 Απριλίου μέχρι τέλος Αυγούστου». Τα μέτρα που αναμένεται να αρθούν το επόμενο διάστημα είναι οι μάσκες και τα self test στα σχολεία

Από τη δική του πλευρά ο Νίκος Τζανάκης, καθηγητής Πνευμονολογίας και αντιπρόεδρος Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, τόνισε πως η κορύφωση στα κρούσματα κορονοϊού αναμένεται την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου. «Δεν θα αυξηθούν διασωληνώσεις και θάνατοι», τόνισε αλλά συμπλήρωσε πως είναι «δύσκολο τον Απρίλιο να πέσουμε κάτω από διψήφιο αριθμό θανάτων την ημέρα». Εξήγησε πως οι ευάλωτες ομάδες πρέπει να κάνουν και τέταρτη δόση του εμβολίου ενώ είπε πως το Πάσχα θα είναι «περίπου κανονικό».

Πλεύρης: Οσο πηγαίνουμε προς το καλοκαίρι θέλουμε να αρθούν τα περιοριστικά μέτρα

«Όσο πηγαίνουμε προς το καλοκαίρι θέλουμε να αρθούν τα περιοριστικά μέτρα», ανέφερε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, σε δηλώσεις του από τη Θεσσαλονίκη.  Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι πρόκειται για μια διαδικασία με δυναμικά χαρακτηριστικά, με βάση την πορεία της πανδημίας και σημείωσε πως μέχρι το Πάσχα θα έχουν αρθεί μια σειρά από μέτρα.

Συγκεκριμένα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Πλεύρης ανέφερε: «Γενικότερα όσο πηγαίνουμε προς το καλοκαίρι θέλουμε να αρθούν τα περιοριστικά μέτρα. Παρουσιάστηκε στην Επιτροπή από τη γενική γραμματέα, την κυρία Αγαπηδάκη, ένα συνολικό πλάνο της κυβέρνησης, αλλά όπως καταλαβαίνετε αυτό έχει και δυναμικά χαρακτηριστικά με βάση την πορεία της πανδημίας. Όσο δεν πιέζεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας θέλουμε να πάμε τουλάχιστον για τους εμβολιασμένους στην απόλυτη κανονικότητα, αλλά και γενικότερα να υπάρξει άρση μέτρων. Άρα μέχρι το Πάσχα θα έχουν αρθεί μια σειρά από μέτρα αλλά σίγουρα, πηγαίνοντας προς το καλοκαίρι, αυτό θα είναι πιο ξεκάθαρο».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA