Μενού
  • Α-
  • Α+

Εβδομάδα εξελίξεων αναμένεται να είναι αυτή που έρχεται για την υπόθεση των θανάτων των τριών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη στην Πάτρα. Οι τοξικολογικές εξετάσεις της 9χρονης Τζωρτζίνας και το πόρισμα της άτυπης «επιτροπής Καρακούκη» που έχει αναλάβει να επαναξιολογήσει τις συνθήκες υπό τις οποίες κατέληξε η 3,5 ετών Μαλένα, το 2019, εκτιμάται ότι θα ρίξουν άπλετο φως στην πολύκροτη υπόθεση. Όπως όλα δείχνουν οι αστυνομικές Αρχές βρίσκονται πολύ κοντά στη λύση του μυστηρίου με τις εξελίξεις να είναι ραγδαίες και ενδεχομένως να υπάρξουν ανακοινώσεις και συλλήψεις.

Διαβάστε ακόμη: Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: «100% έγκλημα με περισσότερους από έναν δράστες», λέει ο Θανάσης Κατερινόπουλος

Σύμφωνα το ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Πέτρου Κουσουλού, το οποίος μεταδόθηκε στην εκπομπή «Τι λες Τώρα» του MEGA, τα ευρήματα αναμένεται να σοκάρουν με τον ίδιος να επικαλείται γνωμοδοτήσεις από ιατροδικαστικούς κύκλους. Όπως αναφέρθηκε, οι κακώσεις στο πρόσωπο της Μαλένας προήλθαν από την πίεση του δράστη με την παλάμη του: «Πρόκειται για τυπικές κακώσεις προσώπου σε προσπάθεια απόφραξης των έξω στομίων των αεροφόρων οδών. Οι κακώσεις αυτές προκλήθηκαν από τον δράστη κατά την πίεση με την παλάμη του επί του προσώπου της Μαλένας με αποτέλεσμα απόφραξη έξω στομίων αεροφόρων οδών με επακόλουθο την ασφυξία και τον θάνατο».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, υψηλόβαθμη πηγή ανέφερε: «Έχουμε τρεις αιφνίδιους θανάτους παιδιών και μία ανακοπή που βάση όλων των στοιχείων, αλλά κυρίως του ιατρικού ιστορικού των παιδιών δεν μπορούν να έχουν προκληθεί από άλλα αίτια πλην της εγκληματικής ενέργειας. Η υπόθεση θα είχε λυθεί πολύ πιο γρήγορα και ενδεχομένως να είχαν σωθεί τα δύο παιδιά της οικογένειας εάν η πρώτη ιατροδικαστική έκθεση της Μαλένας δεν ήταν τόσο άστοχη».

Πώς φτάσαμε στην ανατροπή των δεδομένων

Σε ό,τι αφορά την Ιριδα τα ευρήματα με τις ασφυκτικές κηλίδες, έντονο πνευματικό οίδημα, ανοξικές βλάβες στον εγκέφαλο, τραύμα - πληγή εντός της στοματικής κοιλότητας και το πανάκι με το αίμα δείχνουν ασφυξία από απόφραξη των έξω στομίων των αεροφόρων οδών. Στην περίπτωση της Τζωρτζίνας αφήνεται ανοιχτό το ενδεχόμενο του τυπικού ασφυκτικού θανάτου μέσω κάποιου φαρμάκου ή δηλητηρίου. 

Από εκεί και πέρα, η ιατροδικαστική έκθεση που έδειχνε ως αιτία θανάτου της Μαλένας την ηπατική ανεπάρκεια αμφισβητείται ανοιχτά και από τον ιατροδικαστή Γρηγόρη Λέων. «Από την αρχή η αιτία θανάτου ήταν μια επιστημονική κρίση που προφανώς δεν ήταν ορθή. Το ευτύχημα ήταν ότι έχουν καταγραφεί τα δεδομένα σωστά. Στα δείγματα που εστάλησαν για ιστολογική εξέταση δεν υπάρχει αμφισβήτηση επί αυτών» ανέφερε ο Γρηγόρης Λέων στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι» και πρόσθεσε: «Ήμουν από τους πρώτους που είπαν ότι έχουμε πρόβλημα με την ιατροδικαστική έκθεση πρέπει να αναθεωρηθεί και να ερμηνευτεί με τον σωστό τρόπο η ηπατική ανεπάρκεια».

«Δεν μπορεί να πέθανε ξαφνικά από αγενεσία»

Εκτός από την υπόθεση της Μαλένας, ζήτημα υπάρχει, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας και με την έκθεση της Ίριδας και την αναφερόμενη ως αιτία αγενεσία φλεβοκόμβου. Την άποψη του γνωστού ιατροδικαστή στηρίζει και καρδιολόγος που μίλησε στην εκπομπή του MEGA, «Χαμογέλα και πάλι»: «Δεν ταιριάζει με την κλινική εικόνα. Ένα υγιέστατο άτομο δεν μπορεί να πεθάνει ξαφνικά από αγενεσία. Νομίζω ότι κάτι άλλο έχει συμβεί αλλά δεν μπορώ να πω περισσότερες λεπτομέρειες γι' αυτό» σημείωσε.

Τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων της Τζωρτζίνας αποτελούν το «κλειδί» όπως εκτιμούν ειδικοί για να ριχθεί φως στην υπόθεση και των τριών θανάτων. Η Αγγελική Νικολούλη στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ» παρουσίασε την τελευταία αποκαλυπτική συνομιλία που είχε με τη μητέρα των παιδιών. Ρωτούσε ανήσυχη τη δημοσιογράφο για τις νέες μαρτυρίες που θα παρουσίαζε. Στην τελική της φάση βρίσκεται η έρευνα του τμήματος Ανθρωποκτονιών και των ιατροδικαστών, ενώ θεωρείται πλέον δεδομένο πως οι εξελίξεις θα είναι άμεσες.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA