Μενού
  • Α-
  • Α+

Στα χέρια των Αρχών βρίσκεται πλέον ο ιερέας που είχε καταδικαστεί για υπεξαίρεση 3,8 εκατομμυρίων ευρώ. Ο ιερέας λίγο πριν ανακοινωθεί η απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Λάρισας, το «έσκασε» και θεωρείτο φυγόδικος, μέχρι που έγινε «τσακωτός» στο ΚΤΕΛ Λάρισας και θα οδηγηθεί στη φυλακή για να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του.

Διαβάστε ακόμη: Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: «Συχνή αιτία παιδοκτονίας η πνιγμονή...» - Νέα ανάρτηση από τον Γρηγόρη Λέων

Ο ιερέας συνελήφθη δυνάμει καταδικαστικής απόφασης, καθώς την προηγούμενη Τετάρτη 23 Μαρτίου αποχώρησε από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας προτού το δικαστήριο του επιβάλει την ποινή κάθειρξης 15 ετών έχοντας κριθεί ένοχος για υπεξαίρεση. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελευθερία», ο ιερέας συνελήφθη αργά το απόγευμα της Δευτέρας από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας στην περιοχή του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Αθηνών στη Λάρισα, όπου βρέθηκε μαζί με τη σύζυγό του, για λόγους που εξετάζει η ΕΛΑΣ. Σήμερα (29/3) ο ιερέας αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον των εισαγγελικών Αρχών.

Ο ιερέας, που δεν τελούσε υπό κράτηση, με την ολοκλήρωση της απολογίας του, αποχώρησε από τη δικαστική αίθουσα όταν το Δικαστήριο διέκοψε για διάσκεψη και προκειμένου να εκδώσει απόφαση μετά και την εισαγγελική πρόταση. Όταν οι δικαστές επέστρεψαν στην αίθουσα, με την εκφώνηση των ονομάτων των κατηγορουμένων, διαπιστώθηκε ότι ο 45χρονος, σε αντίθεση με τις άλλες δύο συγκατηγορούμενες απουσίαζε από την αίθουσα.

Υπενθυμίζεται πως ο ιερέας αποτέλεσε τον μοναδικό τελικά καταδικασθέντα (σ.σ.: οι υπόλοιποι ιερείς και εφοριακοί της ΔΟΥ Φαρσάλων απαλλάχθηκαν των κατηγοριών) για την υπόθεση υπεξαίρεσης 3,8 εκατ. ευρώ από το Δημόσιο, αλλοιώνοντας επί σειρά ετών μισθολογικές καταστάσεις ιερέων που υπηρετούσαν σε εκκλησίες των Φαρσάλων. Ο 45χρονος συνελήφθη το 2012 και μέχρι το 2020 που αποφυλακίστηκε εξέτισε περισσότερο από 8 χρόνια οπότε με τη νέα ποινή θα υπηρετήσει το υπόλοιπο που σύμφωνα με εκτιμήσεις δεν πρόκειται να είναι μεγάλο διάστημα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA