Μενού
  • Α-
  • Α+

Μια ύποπτη ουσία που βρέθηκε στον οργανισμό της εννιάχρονης Τζωρτζίνας προβληματίζει τους ιατροδικαστές και τους αστυνομικούς του τμήματος ανθρωποκτονιών που έχουν αναλάβει να δώσουν απαντήσεις στο γρίφο των τριών νεκρών παιδιών στην Πάτρα. Παράλληλα, σε ακόμη μια ανάρτηση για την υπόθεση θανάτου των παιδιών στην Πάτρα προχώρησε ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων προτού βγει το τελικό πόρισμα, αναφερόμενος στην πρώτη και τη δεύτερη υπόθεση, δηλαδή στους θανάτους των Μαλένα και Ιριδας. 

Διαβάστε ακόμη: Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Ζήτημα και με την υπόθεση της Ιριδας - «Βόμβες» από Λέων πριν τις συλλήψεις

Στο τελευταίο του tweet ο ιατροδικαστής γράφει τα εξής: «Εύρημα στην πρώτη υπόθεση: Δύο μικροεκδορές στη ρινική χώρα. Εύρημα στη δεύτερη υπόθεση: μικρή λύση της συνέχειας του στοματικού βλεννογόνου». Ακριβώς κάτω από την ανάρτηση παραθέτει σχετική βιβλιογραφία στην οποία αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι η «πνιγμονή από απόφραξη των αναπνευστικών στομίων περιλαμβάνει κατά κανόνα σχεδον περιστατικά ανθρωποκτονίας. Πιο συχνά είναι αιτία σε παιδοκτονίες και λιγότερο παρατηρείται σε ανθρωποκτονίες ενηλίκων».

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Αποκλείονται τα παθολογικά αίτια του θανάτου της Τζωρτζίνας 

«Μέχρι αυτή τη στιγμή, τα ευρήματα έχουν αποκλείσει κάποιες παθολογίες, αυτό δεν σημαίνει ότι έχει σταματήσει η έρευνα» δηλώνει ο ιατροδικαστής Χαράλαμπος Κούτσης για τις τοξικολογικές εξετάσεις της 9χρονης Τζωρτζίνας από την Πάτρα.

«Διαρρέουν στοιχεία συνεχώς, κάποια είναι σημαντικά κάποια όχι, σίγουρα ερμηνεύονται διαφορετικά από τους ιατροδικαστές σε σχέση με την κοινή γνώμη» σημείωσε στο Mega ο κ. Κούτσης, προσθέτοντας το εξής: «δεν είμαι εγώ αυτός, αλλά και όσοι ασχολούμαστε από μακριά, που έχουμε τον πλήρη φάκελο του περιστατικού». Ειδικότερα, όπως σημείωσε, ο φάκελος των θανάτων των τριών παιδιών θα περιλαμβάνει πέρα από τη νεκροψία – νεκροτομή και ένα πλήρες ιατρικό ιστορικό της οικογένειας.

«Η έρευνα συνεχίζεται σε διαφορετικά επίπεδα, καθώς υπάρχει η έρευνα του Ανθρωποκτονιών, αλλά και η άτυπη επιτροπή από κορυφαίους ιατροδικαστές στην Ελλάδα, που σημαίνει ότι δεν έχουν μείνει σε μια απλή έκθεση νεκροψίας – νεκροτομής και κοιτάνε και άλλα πράγματα που δεν τα γνωρίζουμε» συμπλήρωσε ο ιατροδικαστής.

 «Ευρήματα βγαίνουν συνέχεια, αυτό που ακούσαμε σήμερα είναι ένα τοξικολογικό εύρημα για μια ουσία, η οποία επιδρά φαρμακευτικά, αλλά είναι σημαντικό να γίνει ένας ποσοτικός προσδιορισμός της συγκεκριμένης ουσίας» ανέφερε ο κ. Κούτσης, εξηγώντας ότι είναι διαφορετική η φαρμακευτική ποσότητα μιας ουσίας, άλλη είναι η τοξική ποσότητα μιας ουσίας και άλλη η μοιραία ποσότητα που μπορεί να επιφέρει το θάνατο άμεσα.

«Βγαίνουν συνέχεια δεδομένα που δεν μπορούμε να τα αξιολογήσουμε αν δεν έχουμε πλήρη στοιχεία» πρόσθεσε ο Χαράλαμπος Κούτσης, ο οποίος υπογράμμισε σχετικά με τα ίχνη των ασφυκτικών θανάτων σε παιδιά μικρής ηλικίας, ότι υπάρχει σαφής περιγραφή στη βιβλιογραφία της ιατροδικαστικής επιστήμης, που αναφέρει ότι στους ασφυκτικούς θανάτους σε παιδιά και βρέφη τα στοιχεία μπορεί να μην είναι τόσο ξεκάθαρα όσο στους ενήλικες.

Στο Αριστοτέλειο η συνέχεια του θρίλερ

Οι αιματολόγοι τη δεδομένη χρονική στιγμή αποτελούν «κλειδί» στην υπόθεση, καθώς οι αρχικές εκτιμήσεις, τα πορίσματα και οι ιατροδικαστικές έρευνες έχουν ανατραπεί σε μεγάλο βαθμό και τα δείγματα της Τζωρτζίνας στάλθηκαν στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης. Τα αποτελέσματα και οι αναλύσεις των δειγμάτων των τοξικολογικών εξετάσεων είναι αυτά που αναμένεται να δώσουν λύση στο γρίφο μιας υπόθεσης που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο και έχει δημιουργήσει πολλά ερωτήματα στην επιστημονική κοινότητα. Οι επιστήμονες διερευνούν ποσότητες φαρμάκων ή άλλων ουσιών και τα αποτελέσματα αναμένεται να δώσουν νέα ευρήματα.

Παράλληλα, γιατροί από το Ωνάσειο, το Καραμανδάνειο και το νοσοκομείο Παίδων Αγλαία Κυριακού, έχουν ήδη στην πλειοψηφία τους καταθέσει, ενώ οι αξιωματικοί του ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής αναμένουν και τις τοξικολογικές εξετάσεις της Τζωρτζίνας προκειμένου να συμπληρώσουν τα κομμάτια του παζλ που ίσως τους δείξουν πιθανούς ενόχους για το θάνατο των τριών κοριτσιών. O πατέρας των τριών νεκρών παιδιών στην Πάτρα, Μάνος Δασκαλάκης, πάντως εξέφρασε την οργή του για όλους όσους μιλούν για την υπόθεση λέγοντας πως «το παρακάνανε», ενώ υποστηρίζει τη σύζυγό του Ρούλα Πισπιρίγκου, επισημαίνοντας ότι «ποτέ δεν έχει σηκώσει χέρι σε παιδί». Οι μαρτυρίες που έρχονται καθημερινά στο φως της δημοσιότητας, οι οποίες αναφέρονται κυρίως στη μητέρα και στη σχέση της με τα παιδιά της, αλλά και με τον ίδιο, ήταν η αφορμή της παρέμβασης του πατέρα των παιδιών, ο οποίος έστειλε μήνυμα σε τηλεοπτική εκπομπή.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA