Μενού
  • Α-
  • Α+

Συγκλονιστικές είναι οι αποκαλύψεις για τον θανάτο των τριών παιδιών στην Πάτρα. Η 9χρονη Τζωρτζίνα «μίλησε» και διαπιστώθηκε πως μέσα στο κορμάκι της ήταν ποσότητες κεταμίνης. Η εξέλιξη έφερε και την άσκηση ποινικής δίωξης για ανθρωποκτονία από πρόθεση στην Ρούλα Πισπιρίγκου. Η μητέρα οδηγήθηκε στην Αθήνα συνοδεία αστυνομικών του Τμήματος Ανθρωποκτονιών που έφτασαν στην Πάτρα το μεσημέρι της Τετάρτης (30 Μαρτίου) κάτω από άκρα μυστικότητα.

Διαβάστε ακόμηΝεκρά παιδιά στην Πάτρα: Πώς προμηθεύονται την κεταμίνη

Με τη βοήθεια των ιατροδικαστών και την ανάλυση του εργαστηρίου του ΑΠΘ, διαπιστώθηκε πως στην Τζωρτζίνα υπήρξε μεγάλη συγκέντρωση κεταμίνης. Σύμφωνα με τον ALPHA, οι γιατροί απέδειξαν πως στον οργανισμό του άτυχου παιδιού οι ποσότητες κεταμίνης ήταν 6 mg ανά λίτρο αίματος! Αξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι η κεταμίνη εξαφανίζεται από ζωντανούς οργανισμούς σε 1,5 ώρα, γεγονός που κατά πάσα πιθανότητα αυτός που το χορηγούσε στο παιδί το ήξερε. Η κεταμίνη προκαλεί σπασμούς, σύμπτωμα που είχε η Τζωρτζίνα όπως είχε παραδεχτεί η ίδια της η μητέρα. Τα 9 συνολικά επεισόδια της Τζωρτζίνας ενδεχομένως οφείλονται σε χορήγηση κεταμίνης. Αρα δεν αποκλείεται να έγιναν 9 απόπειρες ανθρωποκτονίας εις βάρος της 9χρονης. Πληροφορίες αναφέρουν πως αρχικά η κεταμίνη εντοπίστηκε από τον ιατροδικαστή Σωτήρη Μπουζιάνη και στη συνέχεια από το εργαστήριο του ΑΠΘ. 

Ο θάνατος της Μαλένας

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο θάνατος της Μαλένας εξακολουθεί να αποτελεί έναν «κλειδωμένο» γρίφο και με βάση ένα SMS που έλαβε στο κινητό του από μία ιδιαίτερα αξιόπιστη πηγή -όπως την χαρακτήρισε - η ουσία «κεταμίνη» δεν βρέθηκε ποτέ στις εξετάσεις του δεύτερου παιδιού. Αρα ο θάνατος της Μαλένας με βάση το ρεπορτάζ του Live News δεν μπορεί να συνδεθεί με όσα έγιναν γνωστά νωρίτερα γύρω από τον θάνατο της Τζωρτζίνας. Στην περίπτωση της Μαλένας οι ιατροδικαστές συνεχίζουν να ερευνούν την υπόθεση με βάση τα επιστημονικά όπλα που διαθέτουν ενώ παράλληλα τρέχει και η αστυνομική έρευνα, σύμφωνα με δικαστικές και αστυνομικές πληροφορίες.

Ο ιατροδικαστής Χαράλαμπος Κούτσης αναφέρθηκε στο Live News για την κεταμίνη, αλλά και το εάν θα μπορούσε να βρεθεί και στη Μαλένα: «Το συγκεκριμένο αναισθητικό ανήκει στην κατηγορία βραχείας δράσεις. Όταν μιλάμε για θανατηφόρες δόσεις ο θάνατος θα είναι πολύ γρήγορος, εντός μερικών λεπτών», δήλωσε ο κ. Κούτσης. «Εφόσον έχουμε αύξηση παλμών μία τέτοια χορήγηση θα μπορούσε να προκαλέσει μία τέτοια εικόνα. Θα είναι κι άλλα πράγματα. Θα πρέπει να αξιολογηθεί συνδυαστικά και με άλλα στοιχεία», πρόσθεσε. Πλέον το ερώτημα όλων είναι ένα: Θα μπορούσε να εντοπιστεί αυτή η ουσία και στον οργανισμό της Μαλένας; Όπως τόνισε ο ιατροδικαστής, στη Μαλένα δεν είναι δυνατόν πλέον να διεξαχθούν τοξικολογικές εξετάσεις, παρά μόνο ιστολογικές.

Κυκλοφορεί σαν κτηνιατρικό σκεύασμα

Παράλληλα, ο ιατροδικαστής Χαράλαμπος Κούτσης ανέφερε για την κεταμίνη ότι πρόκειται για ένα ενδοφλέβιο αναισθητικό βραχείας δράσης, το οποίο εάν χορηγηθεί σε μεγάλες δόσεις προκαλεί άπνοια και θάνατο. «Είναι μία ουσία που καταγράφεται ιατροδικαστικά και στη τοξικολογία, γιατί σε συγκεκριμένες δόσεις μπορεί να προκαλέσει τον θάνατο», τόνισε. Σύμφωνα με τον κ. Κούτση, στην Ελλάδα η κεταμίνη κυκλοφορεί σαν κτηνιατρικό σκεύασμα, αλλά μπορεί να υπάρχει και νοσοκομειακή χορήγηση της ουσίας. Ιδιαίτερα τόνισε πως είναι μία ουσία που δεν δίνεται εύκολα σε φαρμακείο, παρά μόνο σε νοσοκομεία και αυτό μόνο όταν το απαιτούν οι συνθήκες.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA