Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε μία κατακριτέα, όσο και ρατσιστική λεκτική επίθεση φέρεται να προχώρησε ιερέας στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Καλλιθέας σε βάρος μιας άνεργης τρανς που βρέθηκε στην εκκλησία την ώρα που μοίραζαν το συσσίτιο, όπως κατήγγειλε το θύμα. Σύμφωνα με την καταγγελία, όταν ο ιερέας της εκκλησίας ενημερώθηκε για το βιολογικό φύλο της Ι.Κ. προσπάθησε να τη διώξει και της επιτέθηκε με χυδαίους ρατσιστικούς τρανσφοβικούς χαρακτηρισμούς αποκαλώντας την «άνδρα με στήθος».

Διαβάστε ακόμη: Θεσσαλονίκη: Πώς μία γυναίκα έχασε 130.000 ευρώ πέφτοντας θύμα «ερωτικής» απάτης

Mαρτυρίες αναφέρουν πως υπάρχει και βίντεο από το περιστατικό, όπου ο παπάς επιτίθεται λέγοντας: «Βγάλε το στήθος και ξαναέλα», ενώ την αποκαλούσε άνθρωπο του διαβόλου. Μάλιστα, το θύμα φέρεται να κατέθεσε μήνυση στη ΓΑΔΑ, στο τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας.

Το θύμα άρχισε να πηγαίνει στο συσσίτιο πριν από 15 ημέρες λόγω οικονομικής δυσκολίας και ήταν σε καθημερινή βάση στις 12:30 στην ενορία της περιοχής της. Δεδομένου ότι το συσσίτιο απευθύνεται σε ανθρώπους συγκεκριμένης οικονομικής κατάστασης, της ζητήσαν τα δικαιολογητικά και τα έγγραφα που έπρεπε να προσκομίσει. Φυσικά πληρούσε όλες τις προϋποθέσεις.

Έτσι προσκόμισε στην ενορία την αστυνομική της ταυτότητα, το εκκαθαριστικό και τον λογαριασμό της ΔΕΗ. Η συγκεκριμένη γυναίκα έχει δικαστική απόφαση για νομική αναγνώριση ταυτότητας φύλου. Οταν όμως ο ιερέας διαπίστωσε κάποια στιγμή την ασυμβατότητα εξωτερικής εμφάνισης και εγγράφων, πήγε στο χώρο του συσσιτίου και έδιωξε την τρανς λέγοντας: «Εσύ δεν είσαι γυναίκα εσύ είσαι άντρας, δεν με νοιάζει η δικαστική σου απόφαση, δεν την αναγνωρίζω, εμείς έχουμε τις δικές μας αποφάσεις από την Ιερά Σύνοδο».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA