Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε ισόβια συν 11 έτη και 6 μήνες κάθειρξη καταδικάστηκε ομόφωνα από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, για τη δολοφονία της Καρολάιν Κράουτς στη μεζονέτα των Γλυκών Νερών, την θανάτωση του σκύλου της οικογένειας, την ψευδή κατάθεση και την ψευδή καταγγελία. Το δικαστήριο απέρριψε τα ελαφρυντικά του σύννομου βίου και της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς που είχε ζητήσει η υπεράσπιση του Αναγνωστόπουλου ενώ του επέβαλε χρηματική ποινή 21.000 ευρώ

Διαβάστε ακόμη: Γλυκά Νερά: Ομόφωνα ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος

Νωρίτερα η εισαγγελέας είχε προτείνει να επιβληθεί στον Αναγνωστόπουλο για τη δολοφονία της Καρολάιν η ποινή της ισόβιας κάθειρξης που όπως είπε «πιο δίκαιη ποινή δεν υπάρχει». Για τη θανάτωση της Ρόξι η εισαγγελέας είχε προτείνει 10 έτη κάθειρξη και χρηματική 400 μονάδων με ποινή 50 ευρώ ημερησίως. Επίσης πρότεινε ένα έτος φυλάκιση για ψεύδη κατάθεση και χρηματική ποινή 360 μονάδων επί 10 ευρώ ημερησίως και για την ψευδή καταγγελία φυλάκιση ενός έτους. 

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: «Εξόντωσε» την οικογένειά του 

Στην αγόρευσή της επί των ελαφρυντικών (πρότερος σύννομος βίος, μετέπειτα καλή συμπεριφορά) η εισαγγελέας υποστήριξε πως ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος «είχε όντως μια εξέχουσα επαγγελματική και μια καλή οικογενειακή ζωή. Θεωρώ υπερβολή να λέμε τα εγκλήματα που τέλεσε μια "παραφωνία" στη ζωή του. Ήταν ειδεχθή και σκληρά εγκλήματα. Τι να το κάνω να ακούω ότι είχε ασφαλίσει τη γυναίκα του όταν τη σκότωσε; Στην υπόθεση που εξετάζαμε είμαι απολύτως πεπεισμένη ότι δεν πρέπει να του χορηγηθούν ελαφρυντικά. Θεωρώ αδιανόητο να στηρίξει το δικαστήριο ελαφρυντικές περιστάσεις επειδή ήταν καλός με την οικογένεια του, την οποία στο τέλος εξόντωσε».

«Η Καρολάιν πήγε σαν το σκυλί στο αμπέλι» 

Η εισαγγελέας της έδρας κατά την αγόρευσή της το πρωί της Δευτέρας (16/5) είχε ζητήσει την ενοχή του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου απορρίπτοντας όλους τους ισχυρισμούς του περί βρασμού ψυχικής ορμής. Επίσης ο δικηγόρος Αθ. Χαρμάνης, ο οποίος εκπροσωπεί τη μητέρα της Καρολάιν, Σούζαν Κράουτς ζήτησε την καταδίκη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου χαρακτηρίζοντάς τον «πολυτάλαντο σκηνοθέτη, σεναριογράφο και ηθοποιό». «Παραμένει αμετανόητος…πίστευε ότι είχε κάνει το τέλειο έγκλημα και δεν θα αποκαλυπτόταν ποτέ» ανέφερε ο δικηγόρος.

Πριν τις αγορεύσεις της πολιτικής αγωγής, η πρόεδρος είχε δώσει ξανά το λόγο στην εισαγγελέα της έδρας, η οποία προέβη σε μια σύντομη δευτερολογία: «Καταλαβαίνω τον αγώνα της υπεράσπισης να υποστηριχθεί ότι η Καρολάιν ήταν όρθια και δεν κοιμόταν. Όμως τότε θα αντιδρούσε, κάτι θα άκουγε η γειτόνισσα. Πήγε σαν το σκυλί στο αμπέλι. Επιστημονικά δεν μπορούμε να αμφισβητήσουμε το ιατροδικαστικό εύρημα των σφυγμών. Κάνουμε την τρίχα τριχιά, σκοτώνονται οι άνθρωποι επειδή διαφωνούν για το μωρό; Ο κατηγορούμενος προσπάθησε να παραπλανήσει την αστυνομία. Η αρχή της αυτοενοχοποίησης δεν έχει ηθικό έρεισμα σε αυτήν την περίπτωση». 

Επίσης την καταδίκη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου για τη θανάτωση της Ρόξι, του σκύλου της οικογένειας, είχαν ζητήσει και οι δικηγόροι που εκπροσωπούν φιλοζωικά σωματεία, λέγοντας ότι «η Καρολάιν και η Ρόξι έφυγαν από το ίδιο χέρι που τις χάιδευε». «Ο κατηγορούμενος οργανώθηκε ταχύτατα και σκότωσε το σκυλί με αδιανόητη σκληρότητα. Το ζώο βασανίστηκε όπως και η κοπέλα, φάνηκε η προσπάθεια του να σωθεί χωρίς να τα καταφέρει. Ήταν κάτι σημαντικό για την Καρολάιν. Όσο κι αν λέει ότι αγαπούσε το ζώο όπως η Καρολάιν, αυτό δεν μπορεί να γίνει πιστευτό. Ήταν ένα από τα ζητήματα που τον πρόδωσαν. Κανείς ληστής δεν χάνει χρόνο για να σκοτώσει έτσι τελετουργικά το σκυλί. Το κρέμασμα παραπέμπει είτε σε μαφία (εγώ αυτό σκέφτηκα αρχικά όταν τα έβλεπα στην τηλεόραση), είτε στον ίδιο, δεν υπήρχε Τρίτη λύση. Μας είπε πόσο αγαπούσε τα ζώα και την κρέμασε έτσι, είναι ακραίος κυνισμός ή σχάση προσωπικότητας; Ένας ψυχίατρος θα μπορούσε να μας πει», είχε πει στην αγόρευσή της η εισαγγελέας για την θανάτωση της Ρόξι. 

«Θεία Δίκη το ότι δεν έβγαλε το ρολόι της Καρολάιν»

«Ο φόνος έγινε για ασήμαντη αφορμή. Ο κατηγορούμενος ούτε βρισιές δεν μπόρεσε να επικαλεστεί. Γιατί κι ο ίδιος ξέρει ότι δεν υπάρχει προφανής αιτία», σημείωσε η εισαγγελέας ενώπιον του δικαστηρίου κατά την αγόρευσή της στην οποία είχε ζητήσει την καταδίκη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου το πρωί της Δευτέρας (16/5). «Την πλάκωσε με όλο του το σώμα για να μην αντιδράσει. Καταδείχθηκε κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ότι το smartwatch και τα 17 βήματα που κατέγραψε ήταν οι κινήσεις των χεριών της. Ο κατηγορούμενος γνώριζε ότι μπορεί να ακούσουν οι γείτονες. Ούτε κατά διάνοια δεν είναι πιστευτό ότι την άφησε όταν νόμιζε ότι έχει λιποθυμήσει. Την άφησε όταν βεβαιώθηκε ότι ήρθε το τέλος» σημείωσε. «Θεια δίκη» χαρακτήρισε την... αμέλεια του κατηγορουμένου να αφαιρέσει το ρολόι της Καρολάιν. «Ξέχασε να αφαιρέσει το ρολόι της Καρολάιν και αυτό είναι Θεία Δίκη γιατί έδωσε αρκετά στοιχεία» σημείωσε. 

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: 10ωρο θέατρο η απολογία

Κατά την απολογία του ο Αναγνωστόπουλος είχε επιχειρήσει να πείσει πως το έγκλημα δεν ήταν προμελετημένο, ότι έγινε εν βρασμώ ψυχής κι ότι εμμέσως πλην σαφώς του το... έβγαλε η Καρολάιν Κράουτς με τη συμπεριφορά της. Επαναλαμβάνοντας αμέτρητες φορές τις λέξεις «ευτυχία», «όνειρο», «παραμύθι» ο δολοφόνος της Καρολάιν είχε παρουσιάσει ενώπιον των δικαστών «έναν έρωτα που δεν έχει ζήσει κανείς άλλος». Κατά τη δεκάωρη απολογία του ο Αναγνωστόπουλος είχε δώσει «μάχη» για να «σπάσει» τα ισόβια και να πείσει το δικαστήριο ότι τέλεσε το έγκλημα εν βρασμώ.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA