Μενού
  • Α-
  • Α+

Οι γονείς της 3 ετών Κατερίνας, που άφησε την τελευταία της πνοή στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης μετά από έντεκα μέρες νοσηλείας, από αδιευκρίνιστη αιτία, «έσπασαν» για πρώτη φορά στην κάμερα τη σιωπή τους και είπαν πως σκοπός τους είναι να δικαιωθεί το παιδί. Πολλά είναι τα αναπάντητα ερωτήματα για τον θάνατο της μικρής Κατερίνας, η οποία έφυγε από τη ζωή λίγο μετά το Πάσχα, χωρίς οι γιατροί να έχουν καταλήξει στο ποια ήταν η αιτία του θανάτου της. Το κοριτσάκι εισήχθη στο νοσοκομείο με οίδημα στον αστράγαλο και πόνο στο χέρι. Η κατάσταση της υγείας της επιδεινωνόταν και μεταφέρθηκε στην παιδιατρική μονάδα. 

Διαβάστε ακόμη: Θεσσαλονίκη: Οι γονείς περιέγραψαν λεπτό προς λεπτό πώς πέθανε το παιδί στο Ιπποκράτειο - Τι τους είπαν οι γιατροί

Η Κατερίνα είχε περάσει κορονοϊό στις αρχές Μαρτίου, χωρίς συμπτώματα, ενώ οι γιατροί στο νοσοκομείο της έδιναν αγωγή και για τη νόσο Kawasaki. Έπειτα από έντεκα ημέρες το παιδί μεταφέρθηκε διασωληνωμένο στο Ιπποκράτειο και μέσα σε δύο ώρες κατέληξε από πνευμονικό και εγκεφαλικό οίδημα. Μέχρι στιγμής οι γιατροί δεν έχουν καταλήξει σε διάγνωση

«Η Κατερίνα θα είναι για πάντα εδώ. Γι’ ατό, τουλάχιστον όσο είμαστε κι εμείς εδώ, θα πρέπει να κάνουμε κάτι για να δικαιωθεί. Ίσως η Κατερίνα να είναι η αφορμή να σωθούν κι άλλα παιδιά», είπε η μητέρα της μικρής στην εκπομπή Αλήθειες με τη Ζήνα. Σύμφωνα με τη μητέρα, δώδεκα μέρες παρακαλούσαν. Όπως είπε, επί δώδεκα μέρες παρακαλούσαν τους γιατρούς για μια διάγνωση, όμως κανείς δεν μπορούσε να τους δώσει αυτό που ζητούσαν. Οι γονείς του παιδιού καταγγέλλουν αδιαφορία από την πλευρά των γιατρών, οι οποίοι επικαλούνταν τις μέρες των αργιών του Πάσχα για να δικαιολογήσουν την απουσία γιατρών από το νοσοκομείο. «Τις αργίες η υγεία παύει να ισχύει;», αναρωτήθηκε η μητέρα. 

«Περιμένω ότι θα έρθει στο σπίτι», είπε με δάκρυα στα μάτια ο πατέρας της Κατερίνας, ο οποίος είναι συντετριμμένος από τον χαμό του παιδιού του. «Πήγα στο νοσοκομείο ένα υγιέστατο παιδάκι και μου έδωσαν τη σορό του», συνέχισε, ξεκαθαρίζοντας ότι θα κάνει τα πάντα για να δικαιωθεί η μικρή Κατερίνα.  Οι χαροκαμένοι γονείς δεν μπορούν να επιστρέψουν στο σπίτι, όπου έμεναν με την κόρη τους και πλέον μένουν μαζί με το μικρότερο αγοράκι τους στο Αγρίνιο. «Δεν μπορούμε να επιστρέψουμε στο σπίτι που μέναμε. Πήραμε μαζί μας μόνο το αγαπημένο της φουστανάκι, που το μυρίζουμε κάθε φορά που μας λείπει. Η Κατερίνα δε θα φύγει ποτέ. Είναι εδώ, είναι η ζωή, γεμίζει τη ζωή, είναι τα πάντα για εμάς», είπε η μητέρα. «Ήταν η ελπίδα που μας ένωσε και θα μας ενώνει. Ήταν και θα είναι το φως μας», είπε ο πατέρας της μικρής.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.