Μενού
  • Α-
  • Α+

Τη δύναμη να ξεπεράσουν την τραγωδία της απώλειας του 7χρονου γιου τους ψάχνουν ο πατέρας και η μητέρα του παιδιού που άφησε την τελευταία του πνοή μέσα στο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης με τους γιατρούς να παλεύουν επί 2,5 ώρες για να το κρατήσουν στη ζωή. Οι δύο γονείς μιλώντας στην εκπομπή Live News, επανέφεραν στη μνήμη τους όλες τις τελευταίες στιγμές που έζησαν, ελπίζοντας οι γιατροί να κρατήσουν στη ζωή το παιδί τους, κάτι που όμως, δεν κατάφεραν.

Διαβάστε ακόμη: Θεσσαλονίκη: Από ανακοπή στα εξωτερικά ιατρεία ο θάνατος του 7χρονου - Πάνω από 2 ώρες οι προσπάθειες των γιατρών

Οι γονείς του 7χρονου στη Θεσσαλονίκη, που πέθανε ξαφνικά, προσπαθούν να συνειδητοποιήσουν πώς από τη μια στιγμή στην άλλη έχασαν ό,τι πολυτιμότερο είχαν στη ζωή. Ο γιος τους μπήκε στο νοσοκομείο με υψηλό πυρετό και κατέληξε δυόμισι ώρες αργότερα μέσα στα χέρια των γιατρών: «Τι να σας πω; Σκεφτείτε να έχετε εσείς ένα παιδί, ένα ωραίο πρωί με ένα μικρό πυρετό που είχε την προηγούμενη ημέρα, να καταλήξει με συνοπτικές διαδικασίες, σε 1,5- 2 ώρες», είπε αρχικά ο πατέρας του 7χρονου, ενώ η τραγική μητέρα πρόσθεσε: «Σήμερα κηδεύω το παιδί μου και σε 15 ημέρες θα του έκανα γενέθλια. Ήταν κάτι αιφνίδιο, έγιναν υπεράνθρωπες προσπάθειες από όλο το προσωπικό. Ενώ το παιδί μου έφευγε από την ζωή, έκαναν τα αδύνατα δυνατά. Το παιδί δεν είχε κανένα πρόβλημα, ήταν κάτι αιφνίδιο. Αυτό που μπορώ να κάνω είναι ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους στο Ιπποκράτειο, από τον διοικητή μέχρι τον γιατρό που τον πήρε από τα επείγοντα και όλους τους ανθρώπους που επί 4 ώρες προσπαθούσαν να κρατήσουν το παιδί μου στη ζωή».

Και ενώ το παιδί μόλις είχε αφήσει την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο, οι γιατροί ανέφεραν και κάτι που ήχησε... περίεργα στους γονείς! Όπως είπε ο πατέρας, τους είπαν ότι μπορεί για το θάνατο του 7χρονου να φταίει το κλιματιστικό: «Αρχικά μας είπαν ότι υπήρχε ένα μικρόβιο, ''λεγεώνα'' λέγεται και βρέθηκε αυτό στο αίμα του. Μας είπαν μάλιστα να βγάλουμε τα φίλτρα (σ.σ. κλιματισμού) που έχουμε στα σπίτια μας. Εγώ δεν πιστεύω ούτε μία στο δισεκατομμύριο ότι είναι από αυτό το πράγμα. Δεν μπορεί τώρα από ένα τέτοιο μικρόβιο, ένα παιδί με τόσο δυνατό ανοσοποιητικό να καταλήγει ουσιαστικά σε τέσσερις ώρες», εξήγησε ο πατέρας.

Από έναν απλό πυρετό... στον θάνατο

Από έναν επίμονο, αλλά πολύ κοινό σε μικρά παιδιά πυρετό, άρχισαν όλα την περασμένη Κυριακή: «Έκανε έναν πυρετό ελαφρύ την Κυριακή το απόγευμα, την Δευτέρα ξανά έκανε ένα πυρετό πιο υψηλό γύρω στο 38-38,5. Τον πήγαμε στην παιδίατρο μας είπε ότι μάλλον πρόκειται για γαστρεντερίτιδα» ανέφερε ο πατέρας. Πρωί της Τρίτης, το παιδί διακομίστηκε στο Ιπποκράτειο με αφόρητους πόνους, υψηλό πυρετό και δυσκολία στην ανάσα. «Την Τρίτη το πρωί που σηκωθήκαμε το παιδί πονούσε αφόρητα στους ώμους, δεν μπορούσε να ανασάνει εύκολα, καλέσαμε ασθενοφόρο και μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο. Ερχόντουσαν όλο και πιο πολλοί γιατροί, έφτασαν σε κάποια στιγμή να είναι 15 γιατροί, μέσα στο δωμάτιο. Προσπάθησαν το παιδί να το σώσουν, αλλά δεν σώθηκε» περιέγραψε ο πατέρας του 7χρονου.

Από την πλευρά του νοσοκομείου, ο πρόεδρος των εργαζομένων του Ιπποκράτειου, Γιώργος Δόντσιος, ανέφερε σχετικά: Και ενώ το παιδί διασωληνώθηκε, δυστυχώς δεν αποτράπηκε το μοιραίο. Το παιδί άφησε την τελευταία του πνοή στα χέρια τους. «Το παιδί έφτασε στο νοσοκομείο με πυρετό σε ημικωματώδη κατάσταση. Οι γιατροί έδωσαν μάχη επί δύο ώρες στα επείγοντα. Κατά τη διάρκεια της ανάνηψης, έριξε κορεσμό, αιματοκρίτη και μετά από 2,5 ώρες προσπαθειών δεν κατέστη δυνατό να τους κρατήσουμε στη ζωή».

Μιλώντας στην ίδια εκπομπή, ο παιδίατρος Σπύρος Μαζάνης, σημείωσε πως από τα στοιχεία φαίνεται να είναι οξεία λοίμωξη: «Φαίνεται ότι πρόκειται για κάποια οξεία λοίμωξη. Αν μιλάμε για τη νόσο των λεγεωνάριων πρόκειται για μια κεραυνοβόλο βακτηριακή λοίμωξη του αναπνευστικού, με θνητότητα μέχρι και 30%».

Όπως εξήγησε ο κ. Μαζάνης, το μικρόβιο αυτό βρίσκεται στα λιμνάζοντα νερά τόσο των κλιματιστικών όσο και των σωληνώσεων, και όταν βρει τις κατάλληλες συνθήκες «ξυπνάει» και προσβάλλει τον άνθρωπο. Ο παιδίατρος είπε ότι οι κινήσεις που έγιναν από τους γονείς του 7χρονου ήταν σωστές αφού τον πήγαν κατευθείαν στον γιατρό. «Υπάρχουν λοιμώξεις και μικρόβια που μπορούν να εξελιχθούν μέσα σε 1-2 ώρες και να απειλήσουν τη ζωή».

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA