Διαβάστε ακόμη: Πύργος: Στον Πειραιά έχει εντοπιστεί ο Θύμιος που είχε δεχθεί bullying από νεαρούς
Το εγκεκριμένο πλέον σχέδιο αφορά στη χρηματοδότηση, μελέτη, κατασκευή, λειτουργία και συντήρηση για διάστημα 25 ετών των κτηρίων που θα στεγάσουν το Πρωτοδικείο και την Εισαγγελία Αθηνών.
Η κατασκευή του έργου είναι ενταγμένη στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και αφορά:
- Στην ανέγερση νέου Δικαστικού Μεγάρου για της ανάγκες του Πρωτοδικείου Αθηνών μικτής επιφάνειας (δόμησης) 40.000 τ.μ. περίπου,
- Στην ανέγερση νέου Δικαστικού Μεγάρου για της ανάγκες της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών μικτής επιφάνειας (δόμησης) 10.000 τ.μ. περίπου,
- Στη λειτουργική ανακατασκευή και στατική ενίσχυση του υφιστάμενου Υπόγειου Χώρου τριών (3) επιπέδων.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας δήλωσε σχετικά: «Η Διυπουργική Επιτροπή Συμπράξεων Ιδιωτικού και Δημοσίου Τομέα ενέκρινε σήμερα τη μεταστέγαση των πολιτικών και ποινικών δικαστηρίων της πρώην Σχολής Ευελπίδων σε νέες, υψηλής αισθητικής εγκαταστάσεις, που δημιουργούν μαζί με τις υφιστάμενες υποδομές του Αρείου Πάγου και του Εφετείου Αθηνών ένα ενιαίο και λειτουργικό πολεοδομικό συγκρότημα για τη Δικαιοσύνη στο κέντρο της Αθήνας».
- Φόβοι για serial killer στη Θεσσαλονίκη: Την εμπλοκή του 52χρονου και στη δεύτερη νεκρή εξετάζουν οι αρχές
- Lane Assist: Πώς λειτουργεί το σύστημα που φέρεται να μπλόκαρε το τιμόνι στη Ρουμανία
- Το πρόβλημα που δεν στάθμισε η Καρυστιανού, η άνω τελεία στην Όλγα και οι ανατροπές λόγω των τραγωδιών
- Φάνης Λαμπρόπουλος: Τα πρώτα σχόλια για την αποχώρηση της Ελένης Βουλγαράκη - «Δεν ήταν εύκολο»
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.