Μενού
  • Α-
  • Α+

Δεκάδες είναι τα άτομα που απεγκλωβίστηκαν από το κτίριο του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ), το οποίο το μεσημέρι της Παρασκευής έπιασε φωτιά. Από τα 44 άτομα που απεγκλωβίστηκαν, τα 11 μεταφέρθηκαν σε διάφορα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης με προβλήματα εξαιτίας της φωτιάς. 

Διαβάστε ακόμη: «Αν δεν ήταν κλειστό το φανάρι, θα είχαμε θύματα» - Τι λένε αυτόπτες μάρτυρες για την έκρηξη σε κρεοπωλείο στην πλατεία Βικτωρίας

Σύμφωνα μάλιστα με πηγές του υπουργείου Υγείας, έξι από αυτούς έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο Παπανικολάου: Οι τέσσερις με ελαφρά αναπνευστικά προβλήματα και οι δύο διασωληνωμένοι. Άλλα τρία άτομα έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος με ελαφρά, επίσης, αναπνευστικά προβλήματα.

Παράλληλα, όπως αναφέρει η Voria.gr, στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο διακομίσθηκαν και δύο αγοράκια, ηλικίας 4 και 12 ετών, με ήπια αναπνευστική δυσχέρεια. Στον 12χρονο μάλιστα χορηγήθηκε και οξυγόνο, όμως η κατάσταση της υγείας και των δύο δεν εμπνέει ανησυχία. Οι δύο διασωληνωμένοι είναι άνδρες 20 και 35 ετών αντίστοιχα και είναι σε σταθερή κατάσταση.

Σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές που μίλησαν στη Voria.gr, οι δύο νεαροί διασωληνώθηκαν ήδη μέσα στα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ καθώς είχαν εισπνεύσει πολύ καπνό και είχαν έντονη δύσπνοια, χωρίς να φέρουν εγκαύματα από τις φλόγες. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των θεραπόντων ιατρών, η κατάσταση της υγείας τους δεν εμπνέει μεγάλη ανησυχία σε αυτό το στάδιο. Ωστόσο ακόμα διενεργούνται οι απαραίτητοι έλεγχοι και στη συνέχεια θα διακομισθούν σε ΜΕΘ του νοσοκομείου. Συνολικά 44 άτομα απεγκλωβίστηκαν μόνα τους ή με τη βοήθεια της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, 30 εκ των οποίων μαθητές που βρίσκονταν σε διπλανό φροντιστήριο.

Πώς ξεκίνησε η φωτιά στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης 

Η φωτιά φαίνεται πως ξεκίνησε από εγκαταλειμμένο κτίριο δίπλα από αυτό που στεγάζονται τα δύο Επιμελητήρια, Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό, επί της Αριστοτέλους και της οδού Εγνατίας. Όπως σημείωσε ο συντονιστής Επιχειρήσεων Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Μάριος Αποστολίδης, οι έντονοι καπνοί μεταφέρθηκαν στα κτίρια των Επιμελητηρίων καθώς σε ένα ακόμα κτίριο επί της Εγνατίας. Σύμφωνα με τον ίδιο, η παρέμβαση της Πυροσβεστικής έγινε από τρία διαφορετικά σημεία, από την Αριστοτέλους, από τη Σολωμού και από την Εγνατία.

Όπως ανέφερε ακόμη «είχαμε πληροφορίες ότι πρόκειται για εγκλωβισμένα άτομα και ειδοποιήσαμε αμέσως μεγάλη δύναμη, 12 οχήματα με 40 άνδρες ανάμεσά τους δύο ειδικά οχήματα, για να μπορέσουμε να απεγκλωβίσουμε, αν έπρεπε, άτομα από τα μπαλκόνια». Ο κ. Αποστολίδης ξεκαθάρισε ακόμη πως:

«Περιβάλλαμε από τρεις πλευρές το κτίριο στο οποίο εκδηλώθηκε η πυρκαγιά η οποία τελικά δεν ήταν στο κτίριο γραφείων ήταν στο διπλανό το οποίο ήταν εγκαταλελειμμένο και με σκουπίδια μέσα. Από εκεί μάλλον ξεκίνησε η πυρκαγιά και δημιουργήθηκε μεγάλο θερμικό φορτίο, για αυτό υπήρχε και ο έντονος καπνός που φαινόταν από μακριά. Η φωτιά δεν πέρασε στο διπλανό κτίριο».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η φωτιά ξέσπασε σε ακάλυπτο χώρο με πολλά υλικά ανάμεσα στα τρία κτίρια πού βρίσκονται στο σημείο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA