Μενού
  • Α-
  • Α+

Την ποινή της ισόβιας κάθειρξης χωρίς ελαφρυντικά (6 ψήφοι υπέρ και ένας ένορκος ζήτησε ελαφρυντικά) επέβαλε το βράδυ της Τετάρτης (1/6) το Ορκωτό Κακουργιοδικείο Ορεστιάδας στον 31χρονο Καδήρ Ιναν Ραμαζάν Ογλού, ο οποίος στις 5 Δεκεμβρίου 2021 ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου την 29χρονη σύζυγο του Τζεβριέ στην Αλεξανδρούπολη.

Διαβάστε ακόμη: Θεσσαλονίκη: Ο γυμναστής είχε αποπειραθεί να αυτοκτονήσει ξανά - Η ανάρτηση που συνδέεται με καταγγελία βιασμού

Η δίκη για τη γυναικοκτονία διήρκησε 9,5 ώρες και η έδρα δεν δέχθηκε κανένα ελαφρυντικό περί πρότερου εντίμου βίου του κατηγορούμενου συζύγου της, ο οποίος στην απολογία του ισχυρίσθηκε ότι βρίσκονταν υπό την επήρεια αλκοόλ ενώ είχε κάνει χρήση ναρκωτικών ουσιών. Εξάλλου τον δολοφόνο βάραινε η κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Αίσθηση προκάλεσαν τα λόγια του γιατρού του ΠΓΝΑ, Μιχαήλ Καρανίκα, ο οποίος και χειρούργησε την άτυχη Τζεβριέ, λέγοντας ότι στα 25 χρόνια της επαγγελματικής του πορείας δεν είχε συναντήσει τέτοια κατάσταση σε ήπαρ ανθρώπου. Ο δολοφόνος της 29χρονης Τζεβριε θα οδηγηθεί στις φυλακές Νιγρίτας όπου και κρατούνταν προφυλακισμένος από τις 10 Δεκέμβριου του 2021, ενώ σύμφωνα με την δικηγόρο του θα ασκήσει έφεση.

«Βγήκα στην αυλή και έκανα καφέ για να συνέλθω»

Μετά τον άγριο ξυλοδαρμό, ο ίδιος είχε συμπεριφερθεί σαν να μην συνέβαινε τίποτα. Μάλιστα καθ' ομολογίαν του «βγήκε στην αυλή και έκανε καφέ για να συνέλθει». Άργησε πολύ να ενημερώσει το ΕΚΑΒ για να παραλάβει την 29χρονη, γεγονός που έθιξε ιδιαίτερα και η οικογένειά της στο δικαστήριο. Συγκεκριμένα ο πατέρας της, με κραυγές απόγνωσης αναρωτιόταν «γιατί δεν κάλεσε αμέσως ασθενοφόρο, γιατί την άφησε να πεθάνει;».

Ο 31χρονος και η 29χρονη ήταν για 11 χρόνια μαζί. Από τότε που παντρεύτηκαν η 29χρονη δεν είχε επαφές με την οικογένειά της και την έβλεπαν ελάχιστες φορές. «Ο κατηγορούμενος καθ' όλη τη διάρκεια του έγγαμου βίου επιδείκνυε βίαιη συμπεριφορά απέναντι στη σύζυγό του γεγονός το οποίο επιβεβαιώνεται εκ του περιεχομένου των ενόρκων καταθέσεων και αφενός του πατρός της 29χρονης» αναφέρεται στο βούλευμα της παραπομπής στη δίκη. Ωστόσο και ο ίδιος παραδέχθηκε ότι χτυπούσε την 29χρονη για ασήμαντους λόγους.

«Είχα χτυπήσει τη σύζυγό μου δυο τρεις φορές στο παρελθόν αλλά όχι πολύ… στο παρελθόν την είχα χτυπήσει π.χ. δεν είχα καθαρά ρούχα, είχε αργήσει να έχει έτοιμο το φαγητό, το πολύ να της έδωσα ένα χαστούκι σε αυτές τις περιπτώσεις... Μαλώναμε περίπου δυο φορές την εβδομάδα», είχε πει στην απολογία του.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA