Μενού
  • Α-
  • Α+

Από τη μία η αμύθητη περιουσία του, η ράβδοι χρυσού, οι υπέρογκες καταθέσεις του, τα ανεκτίμητης αξίας ακίνητα στις πιο ακριβές περιοχές του κόσμου και από την άλλη... φέσι σε εργάτες που δούλευαν για αυτόν καθώς τους είχε αναθέσει την ανακαίνιση του σαλέ στον Παρνασσό

Διαβάστε ακόμη: Γιώργος Τράγκας: «Είχε εισπράξει 2-4 εκατ. ευρώ για να βοηθήσει να αποφυλακιστώ» - Κατάθεση στο εκβιαστών 

Η Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος δέσμευσε ένα ακόμη ακίνητο του Γιώργου Τράγκα μετά τις αποκαλύψεις για την αμύθητη περιουσία του. Πρόκειται για ένα πέτρινο σαλέ στον Επτάλοφο Παρνασσού, το οποίο ωστόσο σήμερα βρίσκεται σε άθλια κατάσταση.

Η εκπομπή T-live του Alpha βρέθηκε στον Παρνασσό και στο πολυτελές σπίτι του εκδότη, το οποίο βρίσκεται μια ανάσα από την Αράχοβα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η υψηλή κυριότητα ανήκει στην Μαρία Καρρά και σύμφωνα με το πόρισμα της αρχής για το ξέπλυμα του μαύρου χρήματος δεν μπορεί να μεταβιβαστεί, με κανέναν τρόπο. Όπως, μάλιστα, αναφέρθηκε στην εκπομπή, η Μαρία Καρρά βρίσκεται στο εξωτερικό, χωρίς να έχει γίνει γνωστή η χώρα.

Αδειασε το σπίτι και έφυγε...

Να σημειωθεί ότι το πέτρινο σαλέ 220 τ.μ. βρίσκεται σε μια τοποθεσία μαγική, με μια θέα που σου κόβει την ανάσα. Ωστόσο οι εικόνες εγκατάλειψης και καταστροφής είναι εμφανείς, με τις πόρτες να έχουν σαπίσει και το εσωτερικό να έχει χάσει την παλιά του αίγλη. Ο Γιώργος Τράγκας είχε αποχωρήσει από το σπίτι παίρνοντας όλα τα έπιπλα, καθώς σύμφωνα με τους γείτονες ο δημοσιογράφος χρωστούσε πολλά χρήματα στους ντόπιους που βοήθησαν στην ανακαίνισή του.

«Οταν μου ανέθεσε τη δουλειά μου είπε... πάρε 1.000 προκαταβολή και τα υπόλοιπα όταν παραδώσεις τη δουλειά. Εγώ είχα ανάγκη τη δουλειά, ήξερα ότι πρόκειται για άνθρωπο που δεν αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα και έτσι ανέλαβα και έκανα τη δουλειά, αλλά τα υπόλοιπα χρήματα δεν μου τα έδωσε ποτέ. Μου έλεγε θα στα φέρω την επόμενη φορά, και την επόμενη φορά», λέει στην κάμερα του Alpha ένας από τους εργάτες που δούλεψαν στην έπαυλη. 

Η πισίνα που έμεινε στα χαρτιά

Ενας άλλος που είχε παρόμοια μεταχείριση, πρόσφερε κι αυτός... δωρεάν τις υπηρεσίες του στο σπίτι του Τράγκα, αφού: «Μου έλεγε ότι δεν έχει τα χρήματα επάνω του, και κάθε φορά μου ζητούσε τραπεζικό λογαριασμό για να μου περάσει το ποσό. Τελικά αυτό δεν έγινε ποτέ και αναγκάστηκα να σταματήσω αφού μου χρωστούσε ήδη αρκετά χρήματα». Κάπως έτσι, ο Γιώργος Τράγκας δημιούργησε τη φήμη του «κακοπληρωτή» στην περιοχή και έτσι παρά το γεγονός ότι είχε εξασφαλίσει άδεια για τη δημιουργία και πισίνας, τελικά δεν βρέθηκε κανένας μηχανικός να αναλάβει το έργο, αφού όλοι γνώριζαν για τις προηγούμενες οφειλές του στα «μαστόρια».  

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, όλοι οι μηχανικοί της περιοχής που γνωρίζονται μεταξύ τους, κάθε φορά που χτυπούσε ένα τηλέφωνο, γνώριζαν ότι ο Τράγκας αναθέτει τις δουλειές και δεν πληρώνει. Κάπως έτσι, ο ένας μιλούσε με τον άλλο προκειμένου να μην πέσει άλλο... κανόνι στην αγορά και όλοι δήλωναν φόρτο εργασίας προκειμένου να αποφύγουν να πέσουν εκ νέου θύμα του εκδότη. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA