Μενού
  • Α-
  • Α+

Μία νέα αποκάλυψη γύρω από τον περιβόητο βίο του Γιώργου Τράγκα, ήρθε μέσα από την εκπομπή T-Live του Alpha, καθώς πέρα από την αμύθητη περιουσία του, οι Αρχές ερευνούν και τους τρόπους μέσω των οποίων ενδεχομένως απέκτησε όλα αυτά τα χρήματα που βρέθηκαν στη διαθήκη του. 

Διαβάστε ακόμη: Γιώργος Τράγκας: Μπορεί να ήταν... μπροστινός για το μαύρο χρήμα - Ο Απόστολος Λύτρας για την περιουσία 

Ο επικεφαλής της Αρχής Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσοδών από Εγκληματίες Δραστηριότητες (Ξέπλυμα βρώμικου Χρήματος), Χαράλαμπος Βουρλιώτης που ερευνά την προέλευση της αμύθητης περιουσίας του Γιώργου Τράγκα, πρόσφατα έλαβε στα χέρια του και μία κατάθεση «φωτιά», η οποία έγινε στο τμήμα Εκβιαστών. Πρόκειται για μια μαρτυρία, η οποία έρχεται να ενδυναμώσει το 60σελιδο πόρισμα της Αρχής που δικαιολογεί τη δέσμευση της κινητής και ακίνητης περιουσίας του εκλιπόντα.

Τον έβγαλε στον αέρα από το κελί

Συγκεκριμένα, στο πόρισμα μεταξύ άλλων αναφέρει ότι ο Γιώργος Τράγκας εμπλέκεται και σε υποθέσεις εκβιασμών με τη συγκεκριμένα κατάθεση να αναφέρει πως ο δημοσιογράφος έλαβε το ποσό των 2-4 εκατ. ευρώ μεταξύ 2012-2014, από προφυλακισμένο τότε επιχειρηματία. Ο λόγος; Σύμφωνα με την κατάθεση της εξαδέλφης του -τότε- φυλακισμένου επιχειρηματία, ο δημοσιογράφος θα τον έβγαζε στον τηλεοπτικό αέρα της εκπομπής του προκειμένου να προβάλει τα σοβαρά προβλήματα υγείας που υποστήριζε ότι έχει για να καταφέρει να πείσει τις δικαστικές Αρχές να τον αποφυλακίσουν!

Ο επιχειρηματίας ξεκίνησε μια επικοινωνιακή «καμπάνια» για να αποφυλακιστεί και ο Γιώργος Τράγκας ζητούσε μετ' επιτάσεως την αποφυλάκισή του, δηλώνοντας κάθε φορά πως πάσχει από σοβαρά προβλήματα υγείας και ότι ήταν βαριά άρρωστος. 

Θα πρέπει να τονιστεί ότι η συγκεκριμένη αναφορά για «χρηματισμό» του Γιώργου Τράγκα, υπήρχε και σε δικογραφία που είχε σχηματίσει η Ασφάλεια Αττικής το 2015 για την «Μαφία των φυλακών». Τελικά, ο επιχειρηματίας αποφυλακίστηκε πριν από το 2015, αφού παρέμεινε 18-19 μήνες στην φυλακή. Το πλέον εντυπωσιακό είναι ότι για την υπόθεση Τράγκα, η Αρχή για το Ξέπλυμα του μαύρου χρήματος, κάλεσε ατύπως κάποιους επιχειρηματίες για προφορική συζήτηση. Οι συγκεκριμένοι επιχειρηματίες παραδέχτηκαν ότι έδιναν διαφημίσεις στον Τράγκα, καθώς έπεφταν θύματα εκβιασμού. Οι συγκεκριμένες μαρτυρίες, εμπεριέχονται στο πόρισμα του ΣΔΟΕ και τονίζεται ότι πρόκειται για περίπου 30-40 επιχειρηματίες που έμμεσα ή άμεσα παραδέχτηκαν τις παράνομες δοσοληψίες.

Πώς τραπεζίτης του «χάρισε» 1,4 εκατ. ευρώ

Παράλληλα, μία ακόμη υπόθεση που αφορά στον Γιώργο Τράγκα, αναφέρεται στα δάνεια που είχε πάρει από Ελληνικές Τράπεζες (και ειδικά από Τράπεζα η οποία συγχωνεύτηκε με άλλη Τράπεζα) δεν εξοφλήθηκαν ποτέ, καθώς χαρίστηκαν τα ποσά του δανείου ή καταβλήθηκε το ποσό του 1/3 του αρχικού δανείου και στην συνέχεια το υπόλοιπο ποσό της δανειακής σύμβασης χαρίστηκε ως καταβληθέν. Συγκεκριμένα, το αρχικό ποσό ήταν περίπου 2 εκατ. ευρώ και του χαρίστηκαν 1,4 εκατ. ευρώ. Στο πόρισμα δεν είναι σαφές εάν αναγράφεται για ποιον λόγο του χαρίστηκαν αυτά τα λεφτά. Σε κάθε περίπτωση πάντως η Τράπεζα καλείται να δικαιολογήσει τι ακριβώς έγινε με το συγκεκριμένο ποσό, καθώς παρά το γεγονός ότι ο Γιώργος Τράγκας απεβίωσε, το αδίκημα δεν παραγράφεται.

Το πόρισμα που δέσμευσε την περιουσία 

Όπως έχει ήδη αποκαλυφθεί μετά το άνοιγμα της διαθήκης, η περιουσία του Γιώργου Τράγκα, -που μέχρι τώρα- έχει γίνει γνωστή, περιλαμβάνει 17 ακίνητα, καταθέσεις σε τράπεζες της αλλοδαπής και εγχώριες όπως και σε τραπεζικές θυρίδες. Το πόρισμα της Αρχής Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος) βρίσκεται ήδη στα χέρια του Οικονομικού Εισαγγελέα, Χρήστου Μπαρδάκη, ο οποίος το μελετά αναλυτικά και είναι ο λόγος για τον οποίο δεσμεύτηκε το σύνολο των περιουσιακών στοιχείων και τραπεζικών καταθέσεων του εκλιπόντα και της συζύγου του Μαρίας Καρρά, τα οποία, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, αποτιμώνται πάνω από 100 εκατ. ευρώ. Μάλιστα, σε τραπεζική θυρίδα του εξωτερικού βρέθηκαν 10 ράβδοι χρυσού, αγνώστου προέλευσης και χωρίς από κανένα επίσημο έγγραφα - χαρτί να επιβεβαιώνεται η νομιμότητα απόκτησής τους.

Επίσης, τα ακίνητα τα οποία αποκαλύφθηκαν είναι δυο στην Πολιτεία, δύο στην Μύκονο, τέσσερα στο Μονακό, ένα στο Παρίσι, ένα στο Σεν Τροπέ. Επίσης, στην περιουσία του αποβιώσαντος δημοσιογράφου περιλαμβάνονται διαμερίσματα στην Ουάσινγκτον, στο Μπέβερλι Χιλς, στο Λας Βέγκας, στο Μαϊάμι και ένα στο Olympic Tower της 5ης Λεωφόρου στο Μανχάταν, κ.λπ.

Οι έρευνες στις τράπεζες και οι επόμενες κινήσεις 

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η Αρχή ζήτησε από την Τράπεζα της Ελλάδος να αναζητηθούν οι τραπεζικοί λογαριασμοί που ο Γιώργος Τράγκας διατηρούσε ατομικά ή μαζί με άλλα πρόσωπα (κοινοί λογαριασμοί), καθώς και τις κινήσεις των λογαριασμών αυτών. Ακόμη, ζητήθηκαν από το 2000 και μετά αντίγραφα των φορολογικών δηλώσεων του Γιώργου Τράγκα, παρά το γεγονός ότι από κάποιο χρονικό διάστημα και μετά, η φορολογική του έδρα είχε μεταφερθεί στο εξωτερικό. Επίσης, ζητήθηκαν από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας (Ε.Α.Δ.) της Βουλής αντίγραφα των δηλώσεων «πόθεν έσχες» (περιουσιακής κατάστασης) παρά το γεγονός ότι σε ηλεκτρονική μορφή υπάρχουν μόνο των τελευταίων ετών.

Πλέον μέσα στις επόμενες ημέρες θα προχωρήσει και η έρευνα του ποινικού σκέλους της όλης υπόθεσης. Ειδικότερα, θα αναζητηθεί εάν και σε πιο βαθμό έχουν συμμετοχή στην όλη οικονομική δράση, απόκτηση αδήλωτης περιουσίας, κ.λπ., συγγενικά πρόσωπα του επιβιώσαντος δημοσιογράφου, όπως και στενή συνεργάτες του. Στην συνέχεια θα κληθούν -εφόσον προκείψουν- πρόσωπα που ενδεχομένως θα θεωρηθούν ως ύποπτα για να καταθέσουν και ανάλογα με τις εξηγήσεις που θα δοθούν θα προχωρήσει στις δέουσες ενέργειες.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA