Μενού
  • Α-
  • Α+

Συναγερμός σήμανε στον Βοτανικό έπειτα από φωτιά που ξέσπασε στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στον Ελαιώνα. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, κάηκαν κοντέινερ ενώ στο νοσοκομείο διακομίσθηκαν δύο άτομα με αναπνευστικά προβλήματα. Στο σημείο αρχικά έσπευσαν 18 πυροσβέστες με 5 οχήματα, αλλά αργότερα ενισχύθηκαν σε 27 πυροσβέστες με 9 οχήματα.

Διαβάστε ακόμηΧρυσή Αυγή: Αναβολή της δίκης ζήτησε ο δικηγόρος Μιχαλολιάκου - «Εχει απώλεια συνείδησης και ψευδαισθήσεις»

Από τη φωτιά πάντως δεν επικράτησε ανησυχία για την ασφάλεια των προσφύγων και των μεταναστών που βρίσκονται στη δομή. Συνολικά για την ώρα 4,5 κοντέινερ-οικίσκοι είναι κατεστραμμένοι. 

Στο κέντρο φιλοξενίας στον Ελαιώνα διαμένουν 1.185 πρόσφυγες και μετανάστες από την συνολική χωρητικότητα των 1.900 της συγκεκριμένης δομής. Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με τις πληροφορίες, στόχος είναι η ολοένα και περισσότερο αποσυμφόρηση του χώρου μέχρι το κλείσιμο της δομής το οποίο τοποθετείται στα τέλη του έτους.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA