Μενού
  • Α-
  • Α+

Στη ΓΑΔΑ έφτασε το μεσημέρι της Τρίτης (21/6) η αδερφή της Ρούλας Πισπιρίγκου. Φορώντας μαύρα ρούχα και μαύρα γυαλιά η Δήμητρα Πισπιρίγκου συνοδεία του δικηγόρου της και αστυνομικών μπήκε από την πλαϊνή είσοδο στο κτήριο προκειμένου να καταθέσει. Στη θέα της αδερφής της κατηγορούμενης για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας παραβρισκόμενοι οργίστηκαν φωνάζοντας «σκ... π.... κρέμασμα, και εσύ μέσα». 

Διαβάστε ακόμη: Πάτρα: «Η Ρούλα Πισπιρίγκου δεν πείραξε τα παιδιά» - Κατέθεσε η μάνα, ο πατέρας και η πεθερά της

Η κατάθεσή της Δήμητρας Πισπιρίγκου έχει κομβική σημασία αφού πρόκειται για τον άνθρωπο που ήταν στο σπίτι της οικογένειας στην Πάτρα την ημέρα που βρέθηκε νεκρή η Ιριδα στην κούνια της. Οι αστυνομικοί του Ανθρωποκτονιών σύμφωνα με το OPEN θα επιμείνουν στα εξής τρία σημεία: 

  1. Πότε η Δήμητρα βρήκε νεκρό το παιδί, τι ώρα ήταν.
  2. Αν η Ρούλα Πισπιρίγκου της είπε ότι πήγε στις 7 το πρωί στην κούνια του παιδιού.
  3. Γιατί δεν ανησύχησαν οι δυο τους αν ήταν καλά το παιδί τόσο μικρής ηλικίας που ήταν τόσες ώρες στην κούνια μόνο του. 

Η Ιριδα βρέθηκε νεκρή στις 21 Μαρτίου 2021, σε ηλικία 6 μηνών. Σύμφωνα με το πόρισμα των ιατροδικαστών Καρακούκη - Καλόγρηα, το παιδί υπέστη ασφυκτικό θάνατο από το ανθρώπινο χέρι που κρατούσε το πανάκι που το 6 μηνών βρέφος βύζαινε στον ύπνο του. Μέχρι στιγμής δεν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για το ποιος σκότωσε το βρέφος. 

Δήμητρα Πισπιρίγκου: Δεν μπορώ να φανταστώ την αιτία που πέθανε το μωρό

Υπενθυμίζεται, ότι η Δήμητρα Πισπιρίγκου είχε ήδη δώσει κατάθεση όταν πέθανε βρέφος, περιγράφοντας: «Περί ώρα 11:30 της σήμερα 21/3/2022 η αδερφή μου και μητέρα του παιδιού, μου ζήτησε να πάω να ξυπνήσω το μωρό για να το ταΐσουμε και μετά να πάμε βόλτα. Μπήκα στο δωμάτιο και πιάνοντας το χεράκι του το ένιωσα παγωμένο. Ενστικτωδώς τότε έπιασα το στήθος του και τότε κατάλαβα ότι δεν ανασαίνει. Τρέχοντας πήγα στην κουζίνα και φώναξα στην αδερφή μου για βοήθεια. Ξεκίνησα κατευθείαν ΚΑΡΠΑ και τεχνητή αναπνοή και ζήτησα από την αδερφή μου να έρθει και αυτή να με βοηθήσει για να καλέσω το ΕΚΑΒ. Ώρα 11.37 κάλεσε το ΕΚΑΒ και ώρα 11.42 παρελήφθη από τη μονάδα για μεταφορά για μεταφορά στο νοσοκομείο. Όλο αυτό το λίγο χρονικό διάστημα τόσο εγώ όσο και η αδελφή μου κάναμε συνεχώς μαλάξεις στο μωρό, καθώς και τεχνητή αναπνοή. Στο Καραμάνδειο νοσοκομείο Πατρών που μεταφέρθηκε το παιδί δυστυχώς διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Δεν μπορώ να φανταστώ την αιτία που πέθανε το μωρό. Δεν μπορώ να καταλογίσω κάπου ευθύνη».  

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA