Μενού
  • Α-
  • Α+

Ανέβηκαν οι τόνοι μεταξύ του δικηγόρου της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Γρηγόρη Λέων στη «σκιά» του πορίσματος για τη Μαλένα και την Ιριδα, που έκρινε ότι τα δύο κοριτσάκια εξέπνευσαν λόγω ασφυξίας που τους προκάλεσε εξωγενής παράγοντας. Ο Οθωνας Παπαδόπουλος κατηγόρησε τον πρόεδρο της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας πως τον ειρωνεύτηκε με τον δεύτερο να υποστηρίζει πως πλέον η συμπεριφορά του πρώτου έχει αλλάξει. 

Διαβάστε ακόμη: Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Κόντρα Μητσέλου - Τσιόλα για την αγενεσία φλεβόκομβου στην Ιριδα

Ο Οθων Παπαδόπουλος υποστήριξε πως ακούγονται αντιφατικές και αλληλοσυγκρουόμενες για το πόρισμα Καρακούκη – Καλόγρηα ενώ τόνισε πως δεν το έχει ακόμα στα χέρια του. Μετά από σχόλιο του Γρηγόρη Λέων ο δικηγόρος διερωτήθηκε «συγγνώμη ο προλαλήσας έχει το πόρισμα στην κατοχή του;». Ταυτόχρονα ο δικηγόρος είπε πως στην ιατροδικαστική έκθεση παίζει ρόλο ο χρόνος και στις πρώτες εκθέσεις των παιδιών δεν υπήρχε η ασφυξία.

Διερωτήθηκε, μάλιστα, πώς γίνεται μετά από τόσα χρόνια να μπορούν να εξετάσουν τα στοιχεία και να είναι σίγουροι, με τον κ. Λέων να απαντά ότι οι ιατροδικαστές δούλεψαν πολύ πάνω στα στοιχεία ώστε το πόρισμα να μην δέχεται καμία αμφισβήτηση. «Πήραν ένα-ένα τα παλιά ευρήματα τα οποία ήταν συντηρημένα, τα έλεγξαν και έκαναν επανεξέταση σε όποια μπορούσαν», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λέων. 

Μάλιστα, επειδή ο κ. Παπαδόπουλος προσπαθούσε να μιλήσει την ώρα που απαντούσε ο κ. Λέων, του είπε: «Ήσασταν ευγενής μέχρι τώρα, αλλά τις τελευταίες μέρες ίσως ξεφεύγουμε λίγο». Στο σημείο αυτό ανέβηκαν οι τόνοι μεταξύ του ιατροδικαστή και του δικηγόρου και ακολούθησε ο εξής διάλογος:

  • Παπαδόπουλος: Δεν ξεφεύγουμε. Θα διαφωνίσω.
  • Λέων: Θα μου επιτρέψετε κύριε Παπαδόπουλε ή είστε κι εδώ συντονιστής;
  • Παπαδόπουλος: Συνεχίζετε να έχετε μια ειρωνική προσέγγιση και δεν σας τιμά
  • Λέων: Η στάση σας τελευταία έχει αλλάξει αισθητά. Πιστεύω να το αντιλαμβάνεστε, γιατί ήσασταν ιδιαίτερα συμπαθής.

Στη συνέχεια ο κ. Λέων έκανε αναφορά στο πόρισμα με τον κ. Παπαδόπουλο να του απαντά: «Δεν μπορώ να καταλάβω, πώς τα ξέρετε όλα αυτά. Συμμετείχατε στη διαδικασία; Μόλις τώρα δεν είπατε ότι δεν έχετε το έγγραφο στα χέρια σας;». 

«Δεν διακόπτατε ποτέ. Είστε πραγματικά άλλος άνθρωπος από τη μέρα που μάθατε για αυτό το πόρισμα. Φέρτε τους αόρατους τεχνικούς συμβούλους να αντιπαρατεθούν με τους ιατροδικαστές. Έχετε άχαρο ρόλο αυτή τη στιγμή, να αντιπαρατίθεστε με ιατροδικαστές. Υπήρχε μια ψυχραιμία μέχρι τώρα από τη μεριά της υπεράσπισης, η οποία έχει χαθεί» του απάντησε ο κ. Λέων. Σχετικά με το Μάνο Δασκαλάκη, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου δεν έχει καμία επικοινωνία. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA