Μενού
  • Α-
  • Α+

Ενα μπλε τζιπ που ανήκει σε έναν από τους δύο 24χρονους που ανακρίνονται για την δολοφονία του 42χρονου Δημήτρη Κορδά στην Ραφήνα, είναι το καθοριστικό στοιχείο που τους «έδεσε» στην έρευνα των αστυνομικών για την φρικτή αυτή υπόθεση. Κάμερες ασφαλείας στην περιοχή τους είχαν καταγράψει να επιβιβάζονται στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο και να φεύγουν προς την παραλία της Ραφήνας, αμέσως μετά τον δολοφονικό ξυλοδαρμό του 42χρονου έξω από το μπαρ όπου διασκέδαζε.

Οι αστυνομικοί έφτασαν αμέσως στην οικογένεια του ιδιοκτήτη του μπλε οχήματος, αλλά και του δευτέρου 24χρονου Αλβανού και αφού τους παρέθεσαν τα στοιχεία και τις μαρτυρίες που είχαν στην διάθεσή τους, τους έπεισαν να επικοινωνήσουν με τους 24χρονους για να παραδοθούν. Πράγματι λίγες ώρες αργότερα και οι δύο παρουσιάστηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα της Ραφήνας με δικηγόρο, συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής όπου και ανακρίνονται. Παράλληλα συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και την σύλληψη και των άλλων, τουλάχιστον δύο ατόμων, που συμμετείχαν στον ξυλοδαρμό του 42χρονου.

Σύμφωνα με πληροφορίες και οι δύο 24χρονοι παραδέχθηκαν πως γρονθοκόπησαν τον 42χρονο και απέδωσαν την επίθεση σε μια «παρεξήγηση» και στο ότι είχαν καταναλώσει και αλκοόλ. Δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμα αν κάποιος εκ των δύο συλληφθέντων ή των υπολοίπων που αναζητούνται ήταν αυτός που χτύπησε με την σιδερογροθιά τον 42χρονο και του κατάφερε τα δολοφονικά χτυπήματα που του προκάλεσαν εσωτερική αιμορραγία και κατέληξε.

Το προφίλ των συλληφθέντων

Οι δύο συλληφθέντες που φέρονται να δολοφόνησαν τον 42χρονο μαζί με τους υπόλοιπους από την παρέα τους που του έστησαν καρτέρι έξω από το μπαρ στη Ραφήνα σ' ένα στενό και σκοτεινό σοκάκι, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές φέρονται να ομολόγησαν ότι συνεπλάκησαν με τον νεκρό. Οι δύο συλληφθέντες, φέρονται να είπαν στους αστυνομικούς ότι η αφορμή ήταν ένα σκούντημα στην ουρά για την τουαλέτα, ενώ στη συνέχεια υποστήριξαν ότι για το υπόλοιπο της βραδιάς, ο νεκρός τους... κοίταζε άγρια.

Οι φερόμενοι ως δράστες υποστήριξαν ότι ήταν η... κακιά στιγμή κι ότι δεν ήθελαν να σκοτώσουν τον άτυχο άνδρα. «Δεν θέλαμε να το κάνουμε. Δεν έπρεπε να γίνει έτσι, δεν καταλάβαμε πώς έγινε...» φέρονται να είπαν μεταξύ άλλων. Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο Αλβανοίένας εκ των οποίων έχει πάρει την ελληνική υπηκοότητα, φέρονται να ομολόγησαν. Ο ένας είναι κηπουρός κι ο άλλος υπάλληλος συνεργείου, ενώ αμφότεροι είναι 24 ετών και ζουν στη Ραφήνα.

Το χρονικό του εγκλήματος

Το νήμα της ζωής για τον άτυχο άνδρα, έμελλε να κοπεί για ασήμαντο λόγο. Ολα έγιναν το Σάββατο το βράδυ στο μπαρ, στο οποίο διασκέδαζε ο 42χρονος με τη σύντροφό του, τον ξάδερφό του κι άλλη μια κοπέλα. Κάποια στιγμή, το θύμα πήγε στην τουαλέτα κι εκεί στην ουρά υπήρξε μια μικρή διένεξη με ένα άτομο από την παρέα των δύο συλληφθέντων. Αντάλλαξαν κάποια «γαλλικά» χωρίς κάτι περισσότερο και θεωρώντας το συμβάν λήξαν, ο 42χρονος επέστρεψε στην παρέα του, ώσπου κάποια στιγμή, ο ένας εκ των δραστών του είπε να βγει έξω για να μιλήσουν.

Εκεί, στο στενό πίσω από το μπαρ, του την έπεσαν 4-5 άτομα, που τον χτύπησαν άγρια με μπουνιές και κλωτσιές, ενώ ένας εξ αυτών (σ.σ.: δεν έχει ξεκαθαρίσει αν πρόκειται για κάποιον από τους συλληφθέντες) τον χτύπησε με σιδερογροθιά με αποτέλεσμα να υποστεί εσωτερική αιμορραγία και να καταλήξει λίγη ώρα αργότερα. Το θύμα διακομίστηκε στον «Ερυθρό Σταυρό» τα ξημερώματα της Κυριακής, όπου και κατέληξε στα βαρύτατα τραύματά του.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA