Μενού
  • Α-
  • Α+

Ακινητοποιημένα θα είναι αύριο τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ, λόγω της 24ωρης απεργίας που αποφάσισε το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ. Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στην παράταση της ανάθεσης μέρους του αστικού συγκοινωνιακού έργου που έχουν αναλάβει ήδη τα ΚΤΕΛ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, από ΟΑΣΑ (από το 2020 με κυβέρνηση τη ΝΔ) και ΟΑΣΘ (από το 2019 με κυβέρνηση τον ΣΥΡΙΖΑ), που προωθεί με τροπολογία της η κυβέρνηση της ΝΔ.

«Η κυβέρνηση με μια άθλια τροπολογία της τελευταίας κυριολεκτικά στιγμής, σε άσχετο μάλιστα νομοσχέδιο, επεκτείνει την ανάθεση συγκοινωνιακού έργου στα ΚΤΕΛ για ένα ακόμα χρόνο.

Και δεν φτάνει μόνο αυτό! Αφήνει ανοιχτό το παράθυρο να μπουν και άλλοι πάροχοι μέσα στις αστικές συγκοινωνίες αποδεικνύοντας έτσι πως είναι προϋπόθεση να στενάζουμε από την ακρίβεια, ο μισθός μας να μην φτάνει ούτε για τα απαραίτητα, ώστε να βρίσκονται οι "πόροι" και να επιδοτεί με επιπλέον χρηματοδότηση τα ΚΤΕΛ. Έτσι η κυβέρνηση συνεχίζει με μεγαλύτερη ένταση και αποφασιστικότητα την υλοποίηση της πολιτικής της ιδιωτικοποίησης των αστικών συγκοινωνιών, στην οποία έχουν βάλει φαρδιά – πλατιά την υπογραφή τους όλα τα κόμματα που έχουν κυβερνήσει μέχρι σήμερα», αναφέρει, μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση της η ΔΑΣ ΟΑΣΑ.

Το συνδικάτο των εργαζομένων στον ΟΑΣΑ, οργανώνει για σήμερα συγκέντρωση έξω από τα γραφεία του οργανισμού στις 11:00 το πρωί, ζητώντας να μην παραταθεί η σύμβασή του με τα ΚΤΕΛ για ένα ακόμα έτος.  

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA