Μενού
  • Α-
  • Α+

Η δημοτική αστυνομία τους τελευταίους δυο μήνες κατέγραψε σχεδόν 92.000 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Στην κορυφή της... αδιαφορίας βρέθηκαν περισσότεροι από 700 οδηγοί οχημάτων οι οποίοι στάθμευσαν μπροστά σε ράμπες ΑΜΕΑ, αποκλείοντας την πρόσβαση σε άτομα με αναπηρίες και γονείς με μωρά σε καρότσι. Χιλιάδες δίκυκλα εντοπίστηκαν παρκαρισμένα σε πεζοδρόμια ή διέρχονταν παράνομα από την Ερμού, την Αποστόλου Παύλου και άλλους πεζόδρομους.

Διαβάστε ακόμη: Απαγορεύεται η... μούντζα κατά την οδήγηση – Πρόστιμο 100 ευρώ στους παραβάτες

«Η ελεύθερη και εύκολη πρόσβαση στο κέντρο και τις γειτονιές της Αθήνας είναι ένα ζήτημα που συνδέεται άρρηκτα με την ποιότητα ζωής στην πόλη. Η Αθήνα είχε μείνει εδώ και πολλά χρόνια πίσω στο θέμα της προσβασιμότητας, μετατρέποντας τη μετακίνηση των πολιτών στο κέντρο και τις γειτονιές σε “ Γολγοθά”. Ως δημοτική αρχή, ακολουθούμε μία στρατηγική που κινείται σε δύο άξονες: Ο ένας είναι η δημιουργία των απαραίτητων υποδομών στην πόλη και ο δεύτερος είναι η λήψη αποτρεπτικών μέτρων για την αντιμετώπιση της κατάχρησης του δημόσιου χώρου και της αντικοινωνικής συμπεριφοράς» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

«Για να αλλάξει, ωστόσο, ριζικά αυτή η εικόνα και να ζούμε σε ένα περιβάλλον φιλόξενο για όλους, σίγουρα δεν αρκούν μόνο οι δικές μας παρεμβάσεις. Θα πρέπει να αλλάξει και ο τρόπος με τον οποίο οι ίδιοι οι πολίτες αντιμετωπίζουν την πόλη. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να είναι αυτονόητος ο σεβασμός όλων μας απέναντι στον δημόσιο χώρο και στις ανάγκες των συμπολιτών μας», συμπλήρωσε ο δήμαρχος Αθηναίων.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA