Μενού
  • Α-
  • Α+

Μια ομάδα δύο εμπρηστών και δύο «τσιλιαδόρων» προσπαθούν να ταυτοποίησουν οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής για την επίθεση με γκαζάκια στο κτίριο, όπου στεγάζονται η εφημερίδα Realnews και ο ραδιοφωνικός σταθμός Real fm στη λεωφόρο Κηφισίας στο Μαρούσι. Από την πυρκαγιά που προκλήθηκε από την έκρηξη του αυτοσχέδιου εμπρηστικού μηχανισμού καταστράφηκε ο τρίτος όροφος του κτιρίου ενώ σοβαρές ζημιές υπέστησαν και οι εγκαταστάσεις στους άλλους δύο.

Real FM: Πώς τοποθετήθηκε ο μηχανισμός

Από κάμερες ασφαλείας τόσο του ίδιου του κτιρίου όσο και γειτονικών, οι αστυνομικοί έχουν την εικόνα των δύο εμπρηστών, οι οποίοι φορούσαν μαύρα ρούχα και κουκούλες. Στα βίντεο αυτά εμφανίζονται να πλησιάζουν σε πρώτη φάση το εξωτερικό ασανσέρ του κτιρίου από την πλευρά της λεωφόρου Κηφισίας. Επιχειρούν να το χρησιμοποιήσουν, όμως αντιλαμβάνονται πως είναι κλειδωμένο. Στη συνέχεια περπατούν προς την πλάγια είσοδο που έχει σκάλες από την οδό Παρνασσού. Ανεβαίνουν μέχρι την είσοδο και εκεί τοποθετούν τον μηχανισμό, ο οποίος αποτελείτο από γκαζάκια, δεμένα μεταξύ τους με μονωτική ταινία. Στη συνέχεια εξαφανίζονται περπατώντας προς την ίδια κατεύθυνση με αυτή που εμφανίστηκαν στα πλάνα που κατεγράφησαν από τις συγκεκριμένες κάμερες.

Αλλοι δύο άνδρες σε μοτοσυκλέτα

Από τον έλεγχο όμως και κάποιων άλλων καμερών από γειτονικά κτίρια, οι αστυνομικοί παρατήρησαν στην απέναντι πλευρά της λεωφόρου Κηφισίας ένα ακόμη ζευγάρι ανδρών σε μοτοσυκλέτα, που φαίνεται να παρατηρούν τους δράστες την ώρα της τοποθέτησης του μηχανισμού. Έτσι τώρα ομάδες αστυνομικών της Αντιτρομοκρατικής αλλά και της Κρατικής Ασφάλειας χτενίζουν ολόκληρη την περιοχή αναζητώντας οπτικό υλικό από ιδιωτικές κάμερες ασφαλείας αλλά και από κάμερες διαχείρισης της κυκλοφορίας, προκειμένου αφενός να βρουν το μέσο που χρησιμοποίησαν οι δύο εμπρηστές και την ακριβή διαδρομή τους πριν και μετά την επίθεση, αφετέρου να διαπιστώσουν τον ρόλο των δύο άλλων ατόμων που επέβαιναν στη μοτοσυκλέτα.

Συμπαράσταση στον αναρχικό Γιάννη Μιχαηλίδη;

Παράλληλα οι αναλυτές της Αντιτρομοκρατικής αναμένουν πιθανό κείμενο ανάληψης ευθύνης για την εμπρηστική ενέργεια, το οποίο συνήθως αναρτάται σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου και εκτιμούν πως θα δικαιολογηθεί ως ένδειξη συμπαράστασης στον αναρχικό, Γιάννη Μιχαηλίδη, ο οποίος έχει κατέλθει σε απεργία πείνας ζητώντας την αποφυλάκισή του. Σε ό,τι αφορά την εκδήλωση της καταστροφικής πυρκαγιάς, οι πυροτεχνουργοί της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και οι αξιωματικοί του Πυροσβεστικού Σώματος, κατέληξαν στο συμπέρασμα πως από την έκρηξη του αυτοσχέδιου εμπρηστικού μηχανισμού στην πλάγια είσοδο του κτιρίου προκλήθηκε αρχικά μια εστία φωτιάς σε καλώδια, επεκτάθηκε στο εσωτερικό και στη συνέχεια οι φλόγες βρήκαν δίοδο μέσα από αεραγωγό και έφτασαν μέχρι και τον τρίτο όροφο του κτιρίου. Σύμφωνα με τους ίδιους, η εξάπλωση της φωτιάς ήταν τόσο ραγδαία που κινδύνευσε άμεσα η ζωή της εργαζόμενης στον ραδιοφωνικό που εκτελούσε νυχτερινή βάρδια και απεγκλωβίστηκε από τους πρώτους πυροσβέστες που πήγαν ευτυχώς έγκαιρα στο σημείο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA