Μενού
  • Α-
  • Α+

Αλλη μια δύσκολη νύχτα προβλέπεται για τις πυροσβεστικές δυνάμεις, οι οποίοι καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να περιορίσουν τα πύρινα μέτωπα που έχουν ξεσπάσει σε πολλές περιοχές της Ελλάδας. Ιδιαίτερα δύσκολη είναι η κατάσταση στη Σάμο όπου υπάρχουν αναζωπυρώσεις, αλλά και στον Έβρο, όπου η φωτιά καίει σε δασική έκταση, αν και ειδικά στην Αλεξανδρούπολη (στο Αρίστεινο) έχει οριοθετηθεί και σύμφωνα με την Πυροσβεστική στο σημείο επιχειρούν 73 πυροσβέστες, 4 πεζοπόρα τμήματα, 23 οχήματα, υδροφόρες και μηχανήματα του Δήμου και ο Ελληνικός Στρατός.

Διαβάστε ακόμη: Φωτιές: Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής σε Κάρυστο και Αλεξανδρούπολη, αναζωπυρώσεις στη Σάμο

Λόγω σκότους, όλα τα εναέρια μέσα έχουν αποχωρήσει από όλες τις εστίες φωτιάς και θα ενεργοποιηθούν ξανά με το πρώτο φως της μέρας, όπου αυτό κριθεί απαραίτητο. Με βάση την ίδια ενημέρωση, στην Κεφαλονιά η κατάσταση είναι υπό έλεγχο, όπως και στο Τυμπακι, την Καβάλα, τα Τρίκαλα, αλλά και τη Βαρβάσαινα Ηλείας. 

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, μεγάλη επιχείρηση της πυροσβεστικής θα εστιάσει στην Κάρυστο, όπου μεγάλες δυνάμεις παίρνουν μέρος στην κατάσβεση της πυρκαγιάς. Παράλληλα, λόγω της φωτιάς στον Έβρο έχει τεθεί σε γενική επιφυλακή όλο το πυροσβεστικό προσωπικό σε Ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Επίσης, οι φωτιές που συνεχίζουν να απασχολούν το Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής είναι σε Λέσβο, Κεφαλονιά και στην Πρέβεζα, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι 50 πυρκαγιές άναψαν σήμερα μέσα σε ένα 24ωρο και αύριο η Πυροσβεστική προειδοποιεί για μια ακόμη δύσκολη μέρα, καθώς υπάρχει βαθμός επικινδυνότητας 4. Στη μάχη των αναζωπυρώσεων λόγω των ισχυρών ανέμων είναι οι δυνάμεις πυρόσβεσης στη Σάμο, που είχαν παραμείνει σε επιφυλακή.

Τραυματίστηκε πυροσβέστης στην Κάρυστο

Κατά τη διάρκεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς στην Κάρυστο, πυροσβέστης τραυματίστηκε στο κεφάλι και χρειάστηκε να διακομιστεί στο νοσοκομείο της Καρύστου, όμως, οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι η κατάσταση της υγεία του δεν διατρέχει σοβαρό κίνδυνο.

Παράλληλα, μιλώντας στο Σταθμό Αιγαίου της ΕΡΤ ο δήμαρχος Δυτικής Σάμου Αλέξανδρος Λυμπέρης σημείωσε ότι «από τις 10 το πρωί δεν υπάρχουν εστίες ενώ η περιοχή που καιγόταν μέχρι τα ξημερώματα έχει οριοθετηθεί». Ο δήμαρχος ανέφερε πως οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για φωτιά που ξεκίνησε από κολόνα της ΔΕΗ ενώ απέκλεισε πιθανότητα ανθρώπινης παρέμβασης.

Στο μεταξύ επέστρεψαν στα σπίτια τους κάτοικοι των οικισμών Λημνιώνας και Αγίας Κυριακής που εκκενώθηκαν προληπτικά ενώ πάντα σύμφωνα με το Σταθμό Αιγαίου της ΕΡΤ κάηκαν παραθεριστικές κατοικίες στον οικισμό Μακριά Πούντα αλλά και βάρκες αφού η φωτιά έφτασε μέχρι τη θάλασσα.

Σε εξέλιξη Επίσης μεγάλη στην Αλβανία στην Χειμάρα και η χώρα μας μέσω του ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης έχει ήδη στείλει δύο εναέρια μέσα για βοήθεια, μετά από έκκληση της Αλβανίας για βοήθεια.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA