Μενού
  • Α-
  • Α+

Αναζωπυρώθηκε η εστία της φωτιάς μεταξύ Μελαμπών και Αγίας Γαλήνης λόγω των δυνατών ανέμων που πνέουν στην περιοχή και γενικά στην Κρήτη. Το νέο μέτωπο της φωτιάς ξέσπασε κοντά στην Αγ. Γαλήνη με τις πυροσβεστικές δυνάμεις επεμβαίνουν για την αντιμετώπισή της. Συνολικά επιχειρούν 110 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 33 οχήματα. Μάλιστα, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο δήμαρχος Αγίου Βασιλείου Γιάννης Ταταράκης, εκκενώνεται και πάλι ο οικισμός του Άγιου Γιώργη.

Διαβάστε ακόμη: Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα για 5 περιφέρειες της χώρας

Πέρα των πυροσβεστικών δυνάμεων και των εθελοντών που δρουν στα σημεία της φωτιάς, ρίψεις πραγματοποιεί ένα ελικόπτερο ERICSON ενώ αναμένεται να φτάσει ένα ακόμα από την Τρίπολη, όπως ανέφερε ο δήμαρχος της περιοχής. Ωστόσο τα καναντέρ δεν έχουν τη δυνατότητα να ανεφοδιαστούν λόγω κυματισμού με ότι αυτό συνεπάγεται για την αντιμετώπιση όλων των εστιών από Κρύα Βρύση μέχρι και πιο νότια στο Ροδάκινο.

Η χθεσινή νύχτα ήταν ιδιαίτερα δύσκολη και είχαν εκκενωθεί τα χωριά Ορνέ, Κρύα Βρύση, Σακτούρια, Άγιος Γεώργιος, Άγιος Παύλος και Μέλαμπες. Παρά το γεγονός ότι η φωτιά μπήκε στο χωριό Μέλαμπες δεν κάηκαν σπίτια, σύμφωνα με τον δήμαρχο Αγίου Βασιλείου, Ιωάννη Ταταράκη, είπε πως δυστυχώς η καταστροφή στην περιοχή «είναι βιβλική».

Εξάλλου, σύμφωνα με το cretapost.gr, δύο άτομα μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας. Πρόκειται για έναν πυροσβέστη και μία ηλικιωμένη γυναίκα, οι οποίοι παρελήφθησαν από διασώστες του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στο Σπήλι Ρεθύμνου. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA