Μενού
  • Α-
  • Α+

Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση ανάσυρσης 8 σορών από το αεροσκάφος Antonov που κατέπεσε το βράδυ του Σαββάτου (16/7) στην Καβάλα. Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη η μεταφορά τους στο Γ.N. Κομοτηνής. Παράλληλα, κατόπιν αιτήματος από το Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων (ΕΣΚΕΔΙΚ) διατέθηκε όχημα από τις Eνοπλες Δυνάμεις για τη μεταφορά των σορών από την περιοχή του δυστυχήματος.

Από τον διοικητή του Τάγματος Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς (ΤΕΝΞ)- ο οποίος βρίσκεται στην περιοχή όπου κατέπεσε το αεροσκάφος Antonov, στην κοινότητα Αντιφιλίππων του δήμου Παγγαίου, δυτικά της Καβάλας- αναφέρθηκε νωρίτερα ότι είχαν εντοπιστεί οι 7 από τις 8 σορούς και μέχρι στιγμής έχουν ανασυρθεί οι 3, ενώ εκτίμησε ότι είναι πιθανό να έχει βρεθεί το ένα μαύρο κουτί.

Αυτό έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ, το οποίο ενημέρωσε για την εξέλιξη της επιχείρησης του Τάγματος Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς και του Ειδικού Διακλαδικού Λόχου Αντιμετώπισης Πυρηνικής - Βιολογικής - Χημικής Αμυνας (ΕΔΛΟ/ΠΒΧ) που εστάλη από την Αθήνα για τη διακρίβωση της άσπρης σκόνης που υπάρχει διάσπαρτη στην περιοχή του δυστυχήματος. Μετά την προετοιμασία των δυο τμημάτων, προσωπικό του ΤΕΝΞ και της ΕΜΑΚ με ειδικό όχημα του Στρατού Ξηράς προχώρησε στη δημιουργία οδών ασφαλούς διέλευσης και μεταφοράς των σορών σε χώρο απολύμανσης.

Νωρίτερα σήμερα, εκπρόσωπος της ουκρανικής αεροπορικής εταιρείας «Meridian Cargo» δήλωσε ότι είναι νεκρά και τα οχτώ μέλη του πληρώματος, ουκρανικής καταγωγής. «Φυσικά δεν επιβίωσαν της συντριβής», δήλωσε ο ίδιος εκπρόσωπος τηλεφωνικά στο Reuters. Παρακάτω μπορείτε να δείτε φωτογραφίες από την επιχείρηση του ΤΕΝΞ:

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA