Μενού
  • Α-
  • Α+

Κεντρικό θέμα σε πολλά διεθνή Μέσα και ειδησεογραφικά πρακτορεία είναι η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε νωρίς το απόγευμα της Τρίτης (19/7) στο Νταού Πεντέλης και έχει γίνει η αιτία για να εκκενωθούν Ντράφι, Ανθούσα, Διώνη και Δασαμάρι. Μάλιστα, γίνεται ιδιαίτερη μνεία στις περσινές πυρκαγιές που είχαν κάψει μεγάλες εκτάσεις στη χώρα μας, συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής. Αναλυτικα:

«Πυρκαγιά που πυροδοτήθηκε από ισχυρούς ανέμους μαίνεται σε ορεινή περιοχή κοντά σε σπίτια στα περίχωρα της ελληνικής πρωτεύουσας την Τρίτη, με αποτέλεσμα οι Aρχές να διατάξουν την εκκένωση τουλάχιστον δύο περιοχών» αναφέρει το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters. Στο ρεπορτάζ επισημαίνεται ότι «βαριά σύννεφα σκούρου καπνού φάνηκαν να υψώνονται στον ουρανό πάνω από την περιοχή της Πεντέλης όπου ξέσπασε η φωτιά, περίπου 27 χιλιόμετρα μακριά από το κέντρο της Αθήνας».

Για φωτιά στο βορρά της Αθήνας που οδηγεί στην εκκένωση 9 οικισμών, γράφει η γαλλόφωνη ψηφιακή εφημερίδα του Καναδά La Presse. «Η ελληνική πολιτική προστασία ζήτησε την Τρίτη την εκκένωση εννέα χωριών και προαστίων στους πρόποδες του όρους Πεντέλη, βόρεια της Αθήνας, που απειλούνται από μεγάλη πυρκαγιά» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

«Το περασμένο καλοκαίρι, η Ελλάδα και ειδικά το νησί της Εύβοιας, κοντά στην Αθήνα, είχαν πληγεί από υψηλές θερμοκρασίες και καταστροφικές δασικές πυρκαγιές, οι οποίες είχαν ρημάξει χιλιάδες στρέμματα και είχαν σκοτώσει τρεις ανθρώπους. Ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου, η ελληνική κυβέρνηση είχε ζητήσει από τους Ευρωπαίους εταίρους της, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας (MEPC), να στείλουν πυροσβέστες από πολλά κράτη μέλη ως προληπτικό μέτρο», σημειώνεται στο ρεπορτάζ.

Στη μεγάλη φωτιά στην Πεντέλη αναφέρεται και το αμερικανικό US News & World Report. «Οι Αρχές διέταξαν την εκκένωση των περιοχών Ντράφι και Ανθούσα. Έχουν επίσης συμβουλεύσει τους κατοίκους σε κοντινές περιοχές να είναι έτοιμοι να εκκενώσουν τα σπίτια τους, εάν τους δοθεί εντολή. H κυκλοφορία στους δρόμους που οδηγούν στην Πεντέλη διακόπηκε» γράφει.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA