Μενού
  • Α-
  • Α+

Η μέτωπο της φωτιάς στον Εβρο είναι εκείνο που έχουν επικεντρωθεί οι πυροσβεστικής δυνάμεις με τις επιχειρήσεις να συνεχίζονται καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας ενώ με το φως της ημέρας συνδράμουν και τα εναέρια μέσα. Στο σημείο επιχειρούν 291 πυροσβέστες και 65 οχήματα, 9 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 8 εναέρια μέσα - 4 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα. Παράλληλα, σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, στην περιοχή εκτελούν αποστολές αεροπυρόσβεσης 4 πυροσβεστικά αεροσκάφη PZL,δύο CL-415 και 3 Προωθητές Γαιών,

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Σύμφωνα με όσα είπε ο διοικητής της Πυροσβεστικής Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Κωνσταντίνος Κούκουρας «μπορούμε να πούμε ότι υπάρχει καπνός, δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο αλλά μικροεστίες που μας απασχολούν και γίνεται προσπάθεια να αντιμετωπιστούν». «Δίνουμε μια μάχη για να οριοθετήσουμε αυτή τη δύσκολη πυρκαγιά λόγω του ανάγλυφου της περιοχής» συμπλήρωσε μιλώντας στο MEGA.

Στο σημείο έχει στηθεί μια «μικρή επιστράτευση» με όλες τις δυνάμεις να προσπαθούν να βοηθήσουν στην κατάσβεση ώστε οι φλόγες να μην περάσουν εντός του Εθνικού Πάρκου της Δαδιάς. Κατά τη διάρκεια της νύχτας η υγρασία που έπεσε ωστόσο ο καπνός έχει πνίξει την περιοχή όπως ανέφερε ο Αντιδήμαρχος Σουφλίου, Δημήτρης Δαρούσης.

Σε ότι αφορά στη φωτιά στην Ηλεία, η εικόνα είναι πολύ καλύτερη στα μέτωπα της φωτιάς στις περιοχές, Αγναντα και Τραγανό της Ηλείας καθώς οριοθετήθηκαν λίγο μετά τις 9 το βράδυ. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA