Μενού
  • Α-
  • Α+

«Μάχη» για δεύτερη συνεχόμενη νύχτα έδωσαν οι πυροσβέστες προκειμένου να καταφέρουν να περιορίσουν τη φωτιά στο δάσος της Δαδιάς στο Σουφλί Έβρου, όπου οι φλόγες κατακαίνε τον καταπράσινο «πνεύμονα» της Θράκης. Στόχος της πυροσβεστικής είναι να αποκοπεί η δυναμική της φωτιάς, ούτως ώστε να διασωθεί ένα από τα πιο ευαίσθητα οικολογικά εθνικά της Μεσογείου, αλλά μέχρι στιγμής έχουν καεί τουλάχιστον 8.000 στρέμματα.

Διαβάστε ακόμη: Φωτιά στο Μάτι: Σαν σήμερα, 23 Ιουλίου, η Ελλάδα κλαίει για τις 102 αδικοχαμένες ψυχές από την πύρινη λαίλαπα

Στο σημείο επιχειρούν 320 πυροσβέστες με 13 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 68 οχήματα», ενώ σηκώθηκαν και τα πρώτα εναέρια μέσα πριν από λίγο. Συγκεκριμένα ρίψεις νερού ξεκίνησαν να κάνουν 2 αεροσκάφη και 7 ελικόπτερα, ενώ μέσα στην ημέρα θα υπάρξουν και ενισχύσεις. Εκατοντάδες πυροσβέστες δίνουν άνιση μάχη με το τεράστιο πύρινο μέτωπο για δεύτερο 24ωρο, με τις εκτιμήσεις ωστόσο να είναι απαισιόδοξες για οριοθέτηση, μιας και καίγεται παρθένο δάσος.

Οι συνθήκες είναι δυσμενείς λόγω του μεγάλου όγκου καύσιμης ύλης, των απότομων εναλλαγών του ανέμου, της μεγάλης δυσκολίας προσέγγισης και της παρατεταμένης ξηρασίας. «Γίνονται μεγάλες προσπάθειες προκειμένου να σωθεί ένα από τα πιο ευαίσθητα οικολογικά εθνικά πάρκα της Μεσογείου» τόνισε, κατά την έκτακτη ενημέρωση, ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός.

Αποπνικτική η ατμόσφαιρα στην Αλεξανδρούπολη – Οδηγίες προφύλαξης

Αποπνικτική είναι η ατμόσφαιρα που επικρατεί στην Αλεξανδρούπολη εξαιτίας την μεγάλης πυρκαγιάς. Σε χειρότερη φυσικά κατάσταση βρίσκονται όλοι οι οικισμοί του δήμου Σουφλίου. Σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ, η έκθεση στον καπνό μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό των ματιών και του αναπνευστικού συστήματος, καθώς και επιδείνωση τυχόν αναπνευστικών και καρδιολογικών νοσημάτων.

Άτομα με χρόνια αναπνευστικά, καρδιολογικά ή άλλα νοσήματα, έγκυες, ηλικιωμένοι και παιδιά βρίσκονται σε αυξημένο κίνδυνο από τις επιπτώσεις του καπνού.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA