Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Γιώργος Νταλάρας δεν δίστασε για ακόμα μία φορά να εκφράσει δημόσια τη γνώμη του για τα θέματα της επικαιρότητας και συγκεκριμένα, για τον τρόπο που λειτουργεί η Δικαιοσύνη, ένα θέμα που τελευταία έχει απασχολήσει πολύ την κοινή γνώμη, κάτι που έχει φανεί έντονα και από τα social media. Έτσι, κατά τη διάρκεια της συναυλίας που έδωσε με τον Γιάννη Κότσιρα στο θερινό «Άλσος», στο Πεδίον του Άρεως, ο Γιώργος Νταλάρας τοποθετήθηκε σε ήπιο τόνο στην υπόθεση της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου, δηλώνοντας αντίθετος στο λαϊκισμό και τη μαζική υστερία, καθώς όπως είπε χαρακτηριστικά, αυτά δεν ωφελούν πουθενά παρά μόνο κακό κάνουν.

Διαβάστε ακόμη: Επιμένει ο Πορτοσάλτε για τον Στρατάκη με «ασίστ» από Κλείτου: «Με σαγιονάρα στο μποστάνι, όχι στο Προεδρικό»

«Η Δικαιοσύνη έχει χρέος να καθοδηγήσει τη χώρα και να καθοδηγήσει και τους ανθρώπους να σκέφτονται σωστά» τόνισε ο τραγουδιστής, προσθέτοντας πως «όταν για τόσο πολύ καιρό, τόσα πολλά πράγματα εστιάζουν στη διαδικασία της Δικαιοσύνης, εκεί υπάρχει πρόβλημα».

«Ο λαϊκισμός δεν είναι πάντα καλό. Το ξέρετε. Πολλές φορές οι μαζικές υστερίες έχουν βλάψει τη χώρα», συνέχισε, «Όμως η δημοκρατία μας απαιτεί ένα ισχυρό δικαστικό σώμα, με ανθρώπους με όραμα και ήθος. Και αυτό ζητάμε».

Αναφερόμενος σε «αποφυλακίσεις ανθρώπων που έχουν διαπράξει εγκλήματα» και συγκεκριμένα, στην πρόσφατη αποφυλάκιση του Κορκονέα, του αστυνομικού που δολοφόνησε τον Αλέξη Γρηγορόπουλο στα Εξάρχεια τον Δεκέμβριο του 2008, είπε: 

«Σκεφτείτε ότι αυτός ο περιβόητος ειδικός φρουρός είναι έξω. Σήκωσε το όπλο του κάποια στιγμή, καλυπτόμενος από τη διαταγή του ανωτέρου του, στόχευσε κάπου εκεί, πάτησε τη σκανδάλη και σκότωσε ένα 15χρονο παιδί. Αυτός ο άνθρωπος είναι έξω… Η μητέρα του διαμαρτύρεται. Άραγε αυτός έχει σκεφτεί αν ήταν ο πατέρας του παιδιού που κάποιος άλλος είχε σκοτώσει;» αναρωτήθηκε.

https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=314&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fantonis.bosko%2Fvideos%2F1669032166807308%2F&show_text=false&width=560&t=0

Με τη σειρά του ο Γιάννης Κότσιρας επεσήμανε ότι «Είναι πολύ σημαντικό να παίρνουμε θέση. Είναι χρέος μας. Κι εγώ θεωρώ ότι οι νόμοι είναι για να στηρίζουν τη Δημοκρατία. Όταν οι νόμοι ερμηνεύονται με τέτοιο τρόπο που αφήνουν ελεύθερους δολοφόνους και παιδοβιαστές, τότε η Δημοκρατία μας έχει πρόβλημα».

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA