ΚΟΙΝΩΝΙΑ
27/07/2022 12:41

Φωτιά στο Δάσος της Δαδιάς: Κάτοικοι αφήνουν σημειώματα στα τάπερ φαγητού για τους πυροσβέστες

«Σας ευχαριστούμε», «ευχαριστούμε για όλα», «καλή δύναμη», «κουράγιο» είναι τα μηνύματα στα καπάκια των τάπερ με τους κατοίκους να στέλνουν την αγάπη τους σε όσους προσπαθούν να σώσουν το πανέμορφο Δάσος της Δαδιάς στον Εβρο

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Φωτιά στο Δάσος της Δαδιάς: Κάτοικοι αφήνουν σημειώματα στα τάπερ φαγητού για τους πυροσβέστες
Πηγή: eurokinissi, APimages
Ανάγνωση:

Συνεχίζεται για έβδομη ημέρα η φωτιά στον Έβρο με πυροσβέστες, εθελοντές και υλοτόμοι να κάνουν ότι είναι δυνατό για να σώσουν το πανέμορφο Δάσος της Δασιάς. Δυστυχώς έχουν καεί πάνω από 34.000 στρέμματα και οι αναζωπυρώσεις είναι συχνό φαινόμενο. Οι επίγειες δυνάμεις, μέσω των αντιπυρικών ζωνών που δημιουργήθηκαν τις τελευταίες μέρες από μηχανήματα του στρατού και εθελοντών, κράτησαν την φωτιά μακριά από κατοικημένες περιοχές κατά την διάρκεια της νύχτας. Την ίδια στιγμή οι κάτοικοι εκφράζουν την ευγνωμοσύνη τους μαγειρεύοντας και γράφοντας σημειώματα στα τάπερ.

Διαβάστε ακόμη: Φωτιά στον Εβρο: Η μελέτη που προειδοποιούσε για τον κίνδυνο πυρκαγιάς στο δάσος της Δαδιάς

Πλέον υπάρχει επικινδυνότητα να φτάσει η φωτιά στις κεραίες της ΕΡΤ στη Λευκίμη και σε περίπτωση που αυτό συμβεί οι φλόγες θα περάσουν σε περιοχή με πυκνότερη βλάστηση. Η σημερινή ημέρα είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για την οριοθέτηση της φωτιάς αφού από αύριο θα δυναμώσουν οι άνεμοι... Ταυτόχρονα, ενδεικτικός της καταστροφής στη Δαδιά είναι ο χάρτης της ΕΡΤ που ακολουθεί και δείχνει την καμένη έκταση και τις ενεργές εστίες φωτιάς:

Στον φορέα διαχείρισης του Δάσους της Δαδιάς συγκινούν τα γεύματα αγάπης που ετοιμάζουν κάτοικοι για όλους όσους παλεύουν με τις φλόγες. «Σας ευχαριστούμε», «ευχαριστούμε για όλα», «καλή δύναμη», «κουράγιο» είναι τα μηνύματα στα καπάκια των τάπερ με τους κατοίκους να στέλνουν την αγάπη τους σε όσους προσπαθούν να σώσουν τον πανέμορφο τόπο τους.

Video Loading...

Όλη η περιοχή και τα χωριά που βρίσκονται κοντά στο δάσος της Δαδιάς κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μέχρι τις 23/1/2023, προκειμένου να υπάρξει ευελιξία στην απελευθέρωση πιστώσεων, τόσο για την αντιμετώπιση την κατάστασης, όσο και στην ταχύτερη αποζημίωση όσων έχουν υποστεί ζημιές, αλλά και σε παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν στο δάσος. Οι ομάδες δασοπυρόσβεσης, ο στρατός και οι πολλοί εθελοντές δίνουν μάχη για να σωθεί ο κύριος πυρήνας του παρθένου δάσους, τα σημαντικά οικοσυστήματα και οι αποικίες των σπάνιων αρπακτικών πουλιών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΦΩΤΙΑ ΔΑΣΟΣ ΕΒΡΟΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ