Μενού
  • Α-
  • Α+

Κάνοντας βήματα προς τα πίσω, σε μια προσπάθεια να τραβήξει φωτογραφία μετά την προσγείωση του ελικοπτέρου που τον μετάφερε μαζί με τους φίλους του από την Μύκονο στα Σπάτα, φαίνεται τελικά πως έχασε την ζωή του ο 22χρονος Jack Fenton. Αυτή την εικόνα έχουν σχηματίσει, σύμφωνα με πληροφορίες του Reader, οι αστυνομικοί που ανέλαβαν την πρώτη αυτοψία του χώρου όπου σημειώθηκε το τραγικό δυστύχημα λίγη ώρα αφού ο ουραίος έλικας του ελικοπτέρου τύπου Bell 407 χτυπήσει τον 22χρονο Βρετανό στο πίσω μέρος του κεφαλιού του.

Σύμφωνα με τις συγκεκριμένες πληροφορίες, μόλις ο Jack Fenton κατέβηκε από το ελικόπτερο και πριν ξεκινήσει η πορεία απομάκρυνσης των επιβατών προς τον χώρο υποδοχής που διαθέτει το ελικοδρόμιο, άρχισε να κάνει βήματα προς τα πίσω, προς την ουρά του ελικοπτέρου, στην προσπάθεια του να φωτογραφίσει ή τον εαυτό του ή τους φίλους του και το ελικόπτερο που τους μετάφερε.

Η απόσταση από την πόρτα του Bell 407 μέχρι την περιφέρεια του κύκλου που σχηματίζει εν λειτουργία ο έλικας είναι περίπου τέσσερα μέτρα, απόσταση που ο 22χρονος έκανε κινούμενος όπισθεν. Ετσι έφτασε μέχρι τον έλικα που τον χτύπησε, όπως είναι γνωστό στο πίσω μέρος του κεφαλιού, προκαλώντας του ακαριαίο θάνατο.

Η αστυνομική προανάκριση βρίσκεται σε αναμονή του πορίσματος που θα προκύψει από την έρευνα που διεξάγει η αρμόδια Επιτροπή Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ετσι λοιπόν, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Reader διαψεύδεται κατηγορηματικά το σενάριο που διακινεί η βρετανική Daily Mail, η οποία υποστηρίζει ότι ο άτυχος νεαρός επέστρεψε από την αίθουσα αναμονής στο ελικόπτερο, καθώς φέρεται να είχε ξεχάσει το κινητό του και γύρισε για να το πάρει. Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα εκπρόσωπος της Αστυνομίας που μίλησε στο βρετανικό Μέσο ανέφερε μεταξύ άλλων πως: «Η έρευνά μας συνεχίζεται, αλλά επικεντρώνεται πλέον στην περίπτωση ο Τζακ να ξέχασε το κινητό του τηλέφωνο στο ελικόπτερο και γι' αυτό ξαφνικά επέστρεψε σε αυτό, για να το πάρει». Ενώ συμπληρώνει για την πορεία των ερευνών πως: «Είμαστε ακόμα στη διαδικασία των καταθέσεων, αλλά κάποιοι αυτόπτες μάρτυρες τον είδαν με ένα κινητό τηλέφωνο στα χέρια του, λίγες στιγμές πριν σκοτωθεί. Οταν ολοκληρώσουμε την έρευνά μας, θα στείλουμε τον φάκελο στον εισαγγελέα, ο οποίος θα αποφασίσει εάν πρέπει να απαγγελθούν κατηγορίες».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA