Μενού
  • Α-
  • Α+

Δεν έχει εντοπιστεί ανθρώπινη παρουσία σε νησίδα στον Εβρο σύμφωνα με την επίσημη τοποθέτηση της Ελληνικής Αστυνομίας που ενημέρωσε πως πραγματοποιήθηκαν έρευνες στο σημείο έπειτα από πληροφόρηση που υπήρξε για την ύπαρξη μεταναστών στο σημείο. Παράλληλα έχουν δοθεί και οι συντεταγμένες στις αρμόδιες υπηρεσίες των Ενόπλων Δυνάμεων που από την πλευρά τους επισημαίνουν πως πρόκειται για σημείο εκτός της ελληνικής επικράτειας.

Διαβάστε ακόμη: Πάτρα: Συνελήφθησαν μητέρα, πατέρας και γιος για την αρπαγή 16χρονης

Τις προηγούμενες ώρες υπήρξαν δημοσιεύματα που επικαλούνταν μαρτυρίες για μετανάστες ενώ γινόταν λόγος και για θανατηφόρο τσίμπημα σκορπιού σε μικρό παιδί κάτι που προς ώρας δεν επιβεβαιώνεται. 

Η αστυνομία σε ανακοίνωση αναφέρει: «Με αφορμή δημοσιεύματα για την παρουσία μεταναστών σε νησίδα στον Έβρο από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διευκρινίζονται τα εξής: Από την πρώτη στιγμή που υπήρξε πληροφόρηση για ενδεχόμενη παρουσία μεταναστών σε νησίδα στον Έβρο, η Ελληνική Αστυνομία έκανε αλλεπάλληλες έρευνες, καθώς και με κάθε πρόσφορο τεχνικό μέσο, χωρίς να εντοπιστεί ανθρώπινη παρουσία.

Ταυτόχρονα, δόθηκαν οι συντεταγμένες στις αρμόδιες υπηρεσίες των Ενόπλων Δυνάμεων, οι οποίες επισήμαναν ότι πρόκειται για σημείο εκτός της ελληνικής επικράτειας. Εν συνέχεια η ΕΛΑΣ προέβη σε δυο ενημερώσεις των αρχών της Τουρκίας στο Καπετάν Αντρέεβο, στο σημείο της τριεθνούς συνεργασίας. Επισημαίνεται ότι, καθημερινά και ανά πάσα στιγμή οι δυνάμεις της ΕΛΑΣ προστατεύουν τα ελληνικά και ευρωπαϊκά σύνορα και ασφαλώς την ανθρώπινη ζωή, που αποτελεί πρώτιστη αξία».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA