Μενού
  • Α-
  • Α+

Ανάμεσα στους 97 μετανάστες που εντοπίστηκαν σε ιστιοφόρο στα Κύθηρα βρίσκονταν και οι τρεις αλλοδαποί διακινητές τους, που πλέον βρίσκονται στα χέρια των Αρχών. Πρόκειται για τρεις άνδρες, υπηκόους Τουρκίας ηλικίας 30, 29 και 17 ετών που επέβαιναν στο ίδιο σκάφος με όπου μεταξύ άλλων βρίσκονταν 55 ανήλικοι, διαφόρων εθνικοτήτων. Ο εντοπισμός τους έγινε το απόγευμα της Τετάρτης όταν ενημερώθηκε σχετικά το Λιμενικό και κατάφεραν να εντοπίσουν στο οδικό δίκτυο «Πίσω Γυαλού» συνολικά ενενήντα επτά αλλοδαπούς (15 γυναίκες και 82 άνδρες) διάφορων εθνικοτήτων.

Διαβάστε ακόμη: Το σχέδιο της Τουρκίας για την προώθηση μεταναστών στην Ελλάδα – ΜΚΟ «βλέπουν» και άλλους εγκλωβισμένους στον Εβρο

Οι Αρχές του μετέφεραν στο λιμάνι του Καψαλίου ενώ στη συνέχεια εντοπίστηκε σε βραχώδη ακτή και το ιστιοφόρο το οποίο είχε χρησιμοποιηθεί ως μέσο μεταφοράς τους. Διαπιστώθηκε πώς από την προσάραξη δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ σύμφωνα με το Λιμενικό όλοι οι αλλοδαποί είναι καλά στην υγεία τους.

Μηταράκης: «Εχει αλλάξει την τακτική της στο Αιγαίο»

Οπως όλα δείχνουν πρόκειται για ένα από τα «νέα» δρομολόγια που επιλέγουν οι Τούρκοι διακινητές για να περάσουν μετανάστες στην Ιταλία. Μάλιστα σήμερα ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης μιλώντας στον ΑΝΤ1, σχολίαζε χαρακτηριστικά πως: «Η Τουρκία έχει αλλάξει την τακτική της και στο Αιγαίο. Δεν χρησιμοποιεί πλέον τα γνωστά περάσματα στα στενά τα οποία φρουρούνται πολύ καλά από το Λιμενικό, αλλά επιλέγει μεγάλα ιστιοφόρα με προορισμό συνήθως την Ιταλία, χωρίς όμως ιδιαίτερη επιτυχία».

Παράλληλα αναφέρθηκε και στο θέμα των 38 μεταναστών στον Εβρο λέγοντας πως όταν επικοινώνησαν με τις ελληνικές Αρχές και έδωσαν το στίγμα τους, αυτό βρισκόταν ξεκάθαρα εκτός ελληνικής επικράτειας. Επανέλαβε, δε, ότι η Τουρκία εργαλειοποιεί πλέον στο Μεταναστευτικό και τις νησίδες του Έβρου, καθώς με τον φράκτη δεν μπορεί πλέον να στέλνει μετανάστες στην ελληνική πλευρά, με τον τρόπο που χρησιμοποιούσε τα προηγούμενα χρόνια. Σχολίασε επίσης ότι οι μετανάστες στις καταθέσεις τους, ανέφεραν ότι συνελήφθησαν μέσα στην Τουρκία και με τη βία αναγκάστηκαν να προσπαθήσουν να περάσουν στην Ελλάδα. Οι ίδιοι οι Τούρκοι, τους πήγαν σε 3 διαφορετικά σημεία ώσπου να βρουν το κατάλληλο έδαφος για να περάσουν στη χώρα μας κι ενδιάμεσα σε κάθε αποτυχημένη προσπάθεια τους, τους φιλοξενούσαν δίνοντας τους τροφή και φορτίζοντας τα κινητά τους,

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA