Μενού
  • Α-
  • Α+

Μαρτυρία πρόσφυγα που διασώθηκε από τη νησίδα στον Εβρο «καίει» την Τουρκίααποκαλύπτοντας πως οι Αρχές τούς υποχρέωσαν δύο φορές να μετακινηθούν σε νησίδες μέχρι τη στιγμή που βρέθηκαν στην ελληνική επικράτεια. Η μαρτυρία της Μπαϊντά καταδεικνύει πως υπάρχει σχέδιο μαζικής προώθησης προσφύγων και μεταναστών στην Ελλάδα από την Αγκυρα που χρησιμοποιεί ανθρώπους για μικροπολιτικά παιχνίδια. 

Διαβάστε ακόμη: Εβρος: Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ για την νησίδα στην οποία βρέθηκαν οι πρόσφυγες - Είναι στο κτηματολόγιο

Σύμφωνα με πηγές από τις ελληνικές Αρχές και κατοίκους του Εβρου, η παραμονή 38 ανθρώπων και ο εγκλωβισμός τους σε νησίδα που ανήκει σε τουρκικό έδαφος δεν ήταν τυχαία, αφού επιχειρήθηκε ένα σχέδιο δημιουργίας έντασης με την Ελλάδα. Τις τελευταίες ώρες διακινείται από ΜΚΟ ότι υπάρχουν ακόμα 49 μετανάστες εγκλωβισμένοι σε νησίδα, στις εκβολές Ερυθροπόταμου στο Διδυμότειχο, σύμφωνα με το OPEN. Εχει ήδη ξεκινήσει η έρευνα από την ΕΛ.ΑΣ., σηκώθηκε και drone, αλλά από εχθές δεν έχουν βρεθεί πρόσφυγες. 

Μάλιστα, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, επιβεβαίωσε ότι η ΕΛ.ΑΣ. διερευνά αν υπάρχει δεύτερο περιστατικό με μετανάστες στον ποταμό του Εβρου, κάτι που διακινούν ξένα ΜΜΕ. Μάλιστα, ο Νότης Μηταράκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, επιτέθηκε στην Τουρκία, λέγοντας πως εκείνοι εσκεμμένα αφήνουν τους μετανάστες στον Εβρο, για να τους περισυλλέξουν αναγκαστικά οι ελληνικές Αρχές. Ο Νότης Μηταράκης είπε, μάλιστα, ότι οι Τούρκοι τάιζαν και πότιζαν τους 38 μετανάστες στον Εβρο, τους οποίους με σχέδιο και βάρκες έστειλαν στην ελληνική πλευρά. 

Η μαρτυρία που «καίει» την Τουρκία 

Στον Εβρο διασώθηκαν 38 άτομα, μεταξύ των οποίων μία έγκυος και επτά παιδιά. Ολοι είναι καλά στην υγεία τους και βρίσκονται στο ΚΥΤ Φυλακίων Εβρου. Η Μπαϊντά μίλησε σε διεθνή ΜΜΕ και σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ η μαρτυρία της είναι χαρακτηριστική για την πολιτική που ακολουθούν οι τουρκικές Αρχές στα σύνορα. «Οι Τούρκοι μας χώρισαν δύο φορές. Ήμασταν 50 άνθρωποι που μας απέλασαν από την Τουρκία σε ελληνικό νησί. Τότε οι Τούρκοι μας έσπρωξαν σε δεύτερο νησί και πέταξαν πολλά άτομα σε αυτό το νησί και μας χώρισαν σαν να ήμασταν σε ποδοσφαιρικό αγώνα, μεταξύ των δύο πλευρών, την ελληνική και την τουρκική» είπε η πρόσφυγας. 

Ο σκοτεινός ρόλος της τουρκικής στρατοχωροφυλακής

Αίσθηση έχουν προκαλέσει οι ισχυρισμοί των διασωθέντων μεταναστών, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, είναι πως όλη αυτή η μετακίνηση και η καθοδήγηση ακόμη και για επαφές με συγκεκριμένες ΜΚΟ, οργανώθηκε από την στρατοχωροφυλακή της Τουρκίας! Αυτό για τους υψηλόβαθμούς αξιωματούχους των ελληνικών Αρχών, σημαίνει ότι και η Τουρκία επιστρέφει δριμύτερη στον Έβρο με το αγαπημένο της «υβριδικό όπλο» τους μετανάστες με ενδεχόμενη εμπλοκή οργανώσεων στο επικίνδυνο αυτό «παιχνίδι» για τις ζωές αθώων ανθρώπων, που απλά αναζητούν μία ευκαιρία να επιβιώσουν.

Πριν από δύο εβδομάδες, η Στρατοχωροφυλακή της Τουρκίας τους μετέφερε με μικρά βανάκια, όπως αναφέρεται ότι ισχυρίστηκαν στις καταθέσεις τους, μέχρι την τουρκική όχθη του ποταμού Έβρου. Εκεί βρίσκονταν κάποιοι αραβόφωνοι - πιθανώς λαθροδιακινητές - τους έβαλαν σε φουσκωτές λέμβους και τους μετέφεραν σε νησίδα του ποταμού. Μάλιστα, όπως οι ίδιοι είπαν, δέχθηκαν συμβουλές να επικοινωνήσουν με ΜΚΟ και ανθρωπιστικές οργανώσεις και έλαβαν διαβεβαιώσεις ότι η Ελλάδα θα τους σώσει.

Ραγδαία αύξηση των μεταναστευτικών ροών 

Ταυτόχρονα, σημαντική αύξηση των μεταναστευτικών ροών καταγράφηκε το τελευταίο επτάμηνο. Οι συλλήψεις για παράνομη είσοδο στην χώρα μας, αυξήθηκαν 113%, συγκριτικά με το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Το πρώτο 7μηνο του 2022 συνελήφθησαν για παράνομη είσοδο στη χώρα 7.484 αλλοδαποί, από τους οποίους οι 3.554 στον Εβρο. Το ίδιο διάστημα έγιναν και 386 συλλήψεις διακινητών, με τις 312 στον Εβρο. «Έχουμε υβριδικό πόλεμο, είναι από τα πιο δύσκολα καλοκαίρια», είπε ο πρόεδρος των συνοριοφυλάκων Έβρου τονίζοντας πως «δίνουμε πραγματικές μάχες κάθε μέρα». 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA