Μενού
  • Α-
  • Α+

Τραγική κατάληξη είχε ο αγώνα αντοχής απόστασης 35χμλ στο όρο Φαλακρό στη Δράμα με τον έναν από τους εγκλωβισμένους αθλητές να ανασύρεται νεκρός και έναν ακόμη συναθλητή του, βαριά τραυματισμένο. Μαζί τους βρισκόταν ακόμη, μία γυναίκα που προπορευόταν και δεν χτυπήθηκε αλλά και ένας άνδρας που τους προσέφερε τις πρώτες βοήθειες και ήταν εκείνος που κατάφερε να επικοινωνήσει με την πυροσβεστική ώστε να ενημερώσει για την κατάσταση. Οι τέσσερις αποτελούσαν μία ομάδα αθλητών που λίγα χιλιόμετρα πριν τον τερματισμό εγκλωβίστηκε σε χαράδρα μετά από χτύπημα κεραυνού.

Διαβάστε ακόμη: Κεραυνός χτύπησε ορειβάτες στο Φαλακρό Δράμας: 55χρονος χωρίς τις αισθήσεις του, βαριά τραυματισμένος ένας 56χρονος

Ολα έγιναν τα ξημερώματα της Κυριακής όταν ξέσπασε κακοκαιρία με καταιγίδες αλλά και έντονη κεραυνική δραστηριότητα. Η ομάδα εγκλωβίστηκε σε δύσβατο μέρος και από την πρώτη στιγμή ο 55χρονος από την Καβάλα δεν είχε τις αισθήσεις του, ενώ ο 56χρονος από τη Θεσσαλονίκη ήταν βαριά τραυματισμένος με εγκαύματα. Το τρίτο μέλος της ομάδας έμεινε μαζί τους όλο το βράδυ δίνοντας τις πρώτες βοήθειες με τον ίδιο να παρουσιάζει συμπτώματα υποθερμίας. Η γυναίκα σύμφωνα με τις πληροφορίες βρίσκεται σε κατάσταση σοκ.

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fofkath%2Fposts%2Fpfbid026KX3wjt14WwXcS7J63vasj69nQ4hYeACgk7viCwNg54TPPHYtatHZVVrmgB72vyjl&show_text=true&width=500

Το πρωί της Κυριακής με τον καιρό πλέον να καλυτερεύσει και αφού υπήρξε επικοινωνία μέσω του 112 οι διασώστες, πυροσβέστες και εθελοντές, που προσπάθησαν να προσεγγίσουν την περιοχή. Αφού εντοπίστηκαν, λόγω του ανάγλυφου τις περιοχής και της σοβαρότητας του τραυματία ζητήθηκε η συνδρομή ελικοπτέρου για την γρήγορη μεταφορά στο νοσοκομείο. Αφού ανασύρθηκαν από τη χαράδρα μεταφέρθηκαν σε ανοικτό μέρος όπου και τους παρέλαβε το ελικόπτερο και εν συνεχεία διακομίστηκαν στο νοσοκομείο της Καβάλας.

Ο συγκεκριμένος αγώνας των 35χλμ άρχισε στο χωριό Πύργοι και θα κατέληγε εκεί αφού πρώτα η διαδρομή θα περνούσε από τις έξι κορυφές του όρους Φαλακρό. η συνολική διάρκεια του αγώνα υπολογίζεται στις 12 ώρες με την κακοκαιρία να ξεκινά γύρω στις 3:30 τα ξημερώματα της Κυριακής, ενώ υπήρχε ήδη χαμηλή νέφωση και ορατότητα στην περιοχή.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA