Μενού
  • Α-
  • Α+

Μονάδες της ΕΜΑΚ και διασώστες έχουν προσεγγίσει την περιοχή, στο φαράγγι, όπου έχουν εγκλωβιστεί οι τρεις ορειβάτες αθλητές αθλητές, μετά τον τραυματισμό τους από την πτώση κεραυνού σε αγώνα στο όρος Φαλακρό στη Δράμα. Οπως μετέδωσε η ΕΡΤ ο ένας από τους τρεις αθλητές δεν έχει τις αισθήσεις του, ενώ και οι άλλοι δύο είναι τραυματίες.

Ο ένας εκ των δύο τραυματιών, που έχει συμπτώματα υποθερμίας, έχει επικοινωνία με τους διοργανωτές και την πυροσβεστική μέσω του 112 ενημερώνοντας για το σημείο. Την τραγική είδηση επιβεβαίωσε και ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής, Ιωάννης Αρτοποιός, λέγοντας πως ο 55χρονος αθλητής είναι χωρίς τις αισθήσεις του, ενώ ο 56χρονος συναθλητής του είναι βαριά τραυματισμένος. Οι άνδρες της πυροσβεστικής βρίσκονται στο σημείο και θα αρχίσει η επιχείρηση μεταφοράς τους σε ασφαλές σημείο.

Περίπου τρία χιλιόμετρα πριν από τον τερματισμό του αγώνα, οι τρεις αθλητές εγκλωβίστηκαν μέσα σε φαράγγι μετά από πτώση κεραυνού στο σημείο καθώς οι καιρικές συνθήκες ήταν άσχημες και υπήρχε έντονη κεραυνική δραστηριότητα. Ο ένας εκ των αθλητών κατάφερε να επικοινωνήσει με την πυροσβεστική λέγοντας πως και ο ίδιος έχει υποθερμία μεταφέροντας παράλληλα τις πληροφορίες και για τους άλλους δύο συναθλητές του.  Το πρωί της Κυριακής βελτιώθηκε ο καιρός επιτρέποντας στους διασώστες να πλησιάσουν το σημείο προσπαθώντας να φτάσουν στους τρεις ορειβάτες αθλητές.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA