ΚΟΙΝΩΝΙΑ
30/08/2022 14:40

Κεραμέως: Ηπια μέτρα για το άνοιγμα στα σχολεία - Με self test να πάνε οι μαθητές, απαντά η Ματίνα Παγώνη

Στο ίδιο πνεύμα με τον Θάνο Πλεύρη κινήθηκε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, για τα μέτρα στα σχολεία - Από την πλευρά της, πάντως, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, υποστήριξε ότι οι μαθητές θα πρέπει να πάνε στο άνοιγμα των σχολείων με self test

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Κεραμέως: Ηπια μέτρα για το άνοιγμα στα σχολεία - Με self test να πάνε οι μαθητές, απαντά η Ματίνα Παγώνη
(πηγή: Eurokinissi)
Ανάγνωση:

Ηπιότερα θα είναι τα μέτρα στα σχολεία, όπως προανήγγειλε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3. «Η ευρύτερη τάση, ακούγοντας και τους ειδικούς, είναι για τα ηπιότερα δυνατά μετρά στην εκπαίδευση και το άνοιγμα των σχολείων να είναι πιο κοντά στην κανονικότητα», δήλωσε και η Νίκη Κεραμέως, μία μέρα μετά τις αναφορές του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη, ότι θα παρθούν μόνο ήπια μέτρα - και στην περίπτωση που χρειαστεί - για το φθινόπωρο.

Ωστόσο, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, σημείωσε ότι η πανδημία είναι μια δυναμική διαδικασία, την οποία η κυβέρνηση παρακολουθεί στενά και αν χρειαστεί θα γίνουν προσαρμογές στα όποια μέτρα. Ακόμη, η κυρία Κεραμέως ανέφερε ότι το άνοιγμα των σχολείων θα γίνει με τις καλύτερες συνθήκες με 8. 600 νέους, μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση και συνολικά 25.000 μόνιμους διορισμούς μέσα σε 2 χρόνια, όταν από το 2008 έως το 2020 δεν είχε γίνει ούτε ένας διορισμός.

Η Νίκη Κεραμέως ανέφερε ότι όλα είναι έτοιμα, οι δήμοι ετοιμάζουν τις υποδομές και τα σχολεία ανοίγουν με πολλές καινοτομίες, μεταξύ των οποίων το ολοήμερο σχολείο.

Παγώνη: Χρειάζεται self test πριν το πρώτο κουδούνι στα σχολεία

Πάντως, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, υποστηρίζει ότι οι μαθητές πρέπει να πάνε στα σχολεία για το πρώτο κουδούνι έχοντας κάνει νωρίτερα self test. «Φέτος, οι μάσκες δεν θα υπάρχουν, μόνο σε ορισμένες περιπτώσεις. Η μάσκα βοήθησε πάρα πολύ, έσωσε κόσμο αλλά τώρα μπαίνουμε σε άλλη καθημερινότητα», ανέφερε η Ματίνα Παγώνη και τόνισε: «Τα παιδιά ήταν στους παιδότοπους χωρίς μάσκες με τους φίλους τους. Οταν έχουν βρεθεί σε κανονικό περιβάλλον, τα παιδιά τώρα μπορούν να πάνε χωρίς μάσκα στα σχολεία αλλά θα πρέπει οι γονείς τους να τους κάνουν πριν self test».

Video Loading...

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ παρότρυνε τους γονείς να κάνουν self test στα παιδιά τους, γιατί όπως είπε, υπάρχουν παιδιά που μπορεί να μην έχουν συμπτώματα αλλά να είναι θετικά στον κορονοϊό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΕΤΡΑ ΜΑΣΚΕΣ ΜΑΤΙΝΑ ΠΑΓΩΝΗ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ