Μενού
  • Α-
  • Α+

Στα κρίσιμα δευτερόλεπτα πριν το ατύχημα που τραυμάτισε τον ίδιο και τρεις φίλους του στο  Allou Fun Park το βράδυ της Τρίτης αναφέρθηκε ο 25χρονος τραυματίες και αφού τόνισε πως όλοι τους ήταν κανονικά στα καθίσματά τους, συμπλήρωσε πως όταν το βαγόνι έφτασε στο σημείο που θα έπρεπε να φρενάρει δεν υπήρχε νερό για να κάνει κάτι τέτοιο!  

«Στο δεύτερο ύψωμα που ανεβήκαμε πάνω, ενώ δε σηκωθήκαμε καθόλου από το βαγόνι, δεν κάναμε οτιδήποτε, όταν προσγειωθήκαμε δεν υπήρχε καθόλου νερό, η τροχαλία δε φρέναρε καθόλου το βαγόνι και ουσιαστικά εκτροχιάστηκε γιατί φύγαμε ευθεία από τη στροφή», δήλωσε ο 25χρονος τραυματίας ο οποίος είπε πως ένας άνθρωπος από την εταιρεία διαχείρισης του λούνα παρκ, ισχυρίστηκε ότι οι νεαροί σηκώθηκαν όρθιοι στο βαγόνι. «Έπιασε ένας τον φίλο μου και του είπε ότι δεν φταίει η εταιρεία αλλά φταίμε εμείς και ήμασταν όρθιοι, δεν ισχύει αυτό, Δεν είμαστε μικρά παιδιά. Ξέραμε τι κάναμε. Εμένα με ξυπνήσανε λιπόθυμο. Μέσα στις λάσπες», τόνισε ο 25χρονος.

Τη μαρτυρία αυτή του 25χρονου τραυματία έρχεται να ενισχύσει και μία αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού, η οποία είναι επαγγελματίας στον τομέα της υγείας και ήταν αυτή που έδωσε τις πρώτες βοήθειες στην 21χρονη Αγγελική που βρίσκεται στην εντατική και ενδεχομένως πρόλαβε τα χειρότερα. Ωστόσο, όσα ανέφερε δημιουργούν αρνητική εντύπωση για την εικόνα του λούνα παρκ και κυρίως για τις συνθήκες ασφαλείας.

Διαβάστε ακόμη: Καρέ - καρέ οι πρώτες στιγμές μετά το ατύχημα στο Allou Fun Park - Καμία δυσλειτουργία δεν βρήκε η TUV Hellas

Συγκεκριμένα, η κυρία Βασιλική μίλησε στην εκπομπή Live News του MEGA, όπου και παραχώρησε ένα ιδιωτικό βίντεο που κατέγραψε τις πρώτες στιγμές πανικού, αλλά και τις συγκλονιστικές εικόνες με τα σώματα των παιδιών σχεδόν... πεταμένα ανάμεσα σε θάμνους: «Πίναμε καφέ στο κατάστημα που βρίσκεται ακριβώς φάτσα με το τρενάκι και ξαφνικά ακούσαμε ένα εκκωφαντικό θόρυβο, ένα κρότο και είδαμε να πετάγεται νερό ψηλά στα δέντρα. Καταλάβαμε ότι κάτι είχε συμβεί, αλλά δεν ακούσαμε φωνές από τον κόσμο και πιστέψαμε ότι το τρένο ήταν άδειο. Δυστυχώς, μόλις πλησιάσαμε είδαμε πεταμένα παιδιά στους θάμνους και την Αγγελική, την 21χρονη κοπέλα που έχει τραυματιστεί πιο σοβαρά να έχει χτυπήσει σε ένα σιδερένιο πίνακα ρεύματος που υπήρχε εκεί δίπλα. Παραδίπλα ένα άλλο αγόρι, είχε το κεφάλι μέσα στα νερά», ήταν τα πρώτα συγκλονιστικά λόγια της μαίας.

Όσο για τους ισχυρισμούς από την πλευρά του πάρκου, ότι τα άτομα που βρίσκονταν στο βαγόνι είχαν σηκωθεί όρθια και ίσως γι' αυτό έπεσαν, η ίδια ήταν κατηγορηματική: «Από το σημείο που καθόμασταν βλέπαμε τα βαγόνια πολύ καθαρά και μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι δεν υπήρχαν όρθια παιδιά, ήταν όλα καθισμένα. Με στενοχωρεί πολύ αυτό που ακούστηκε σαν να ευθύνονται τα παιδιά για το ατύχημα. Να είστε βέβαιοι ότι αν τα παιδιά ήταν όρθια θα τα βλέπαμε καθαρά από το σημείο που ήμασταν».

Τι έχει μπει στο μικροσκόπιο των πραγματογνωμόνων και της ΕΛ.ΑΣ.

Η αντλία που τροφοδοτεί με νερό τις ράγες του τρένου μπαίνει στο μικροσκόπιο των πραγματογνωμόνων, στο πλαίσιο της έρευνας για τα αίτια που προκάλεσαν το σοβαρό ατύχημα με τέσσερις νεαρούς τραυματίες στο Allou Fun Park στου Ρέντη.

«Με δεδομένο ότι στις χιλιάδες ώρες λειτουργίας του συγκεκριμένου παιχνιδιού, παρόμοιο περιστατικό δεν έχει ξανασυμβεί, είναι πραγματικά άξιο απορίας πώς – αν και το βαγόνι ήταν στη θέση του – τα παιδιά βρέθηκαν εκτός βαγονιού», ανέφερε από την πλευρά της σε ανακοίνωσή της η διοίκηση του πάρκου. Παράλληλα, η εταιρία που δίνει τις πιστοποιήσεις στα παιχνίδια του λούνα παρκ αναφέρει ότι είχε ελέγξει το συγκεκριμένο τρενάκι. «Ο φορέας μας επιθεωρεί περιοδικά (ετησίως) τα παιχνίδια/εγκαταστάσεις του πάρκου και εκδίδει εκθέσεις επιθεώρησης. Έτσι, και για το συγκεκριμένο παιχνίδι, ο έλεγχος πραγματοποιήθηκε τον Νοέμβριο 2021 και με επανέλεγχο τον Ιούνιο του 2022, εκδόθηκαν οι σχετικές εκθέσεις επιθεώρησης και επιβεβαιώθηκε η καλή του κατάσταση και η ασφαλής λειτουργία του», αναφέρεται από την TÜV.

Η Αστυνομία συνέλαβε τον υπεύθυνο του λούνα παρκ ο οποίος οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα και αφέθηκε ελεύθερος.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA