Μενού
  • Α-
  • Α+

Μια συγκλονιστική μαρτυρία με σοβαρές αποκαλύψεις, αλλά και καταγγελίες έρχεται να ρίξει φως σε μερικά από τα πιο σκοτεινά σημεία του ατυχήματος που έγινε το βράδυ της Τρίτης στο Allou Fun Park με τέσσερα νεαρά παιδιά να εκσφενδονίζονται από το βαγόνι του τρένου στο οποίο επέβαιναν. Συγκεκριμένα, μία αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού, η οποία είναι επαγγελματίας στον τομέα της υγείας, ήταν αυτή που έδωσε τις πρώτες βοήθειες στην 21χρονη Αγγελική που βρίσκεται στην εντατική και ενδεχομένως πρόλαβε τα χειρότερα. Ωστόσο, όσα ανέφερε δημιουργούν αρνητική εντύπωση για την εικόνα του λούνα παρκ και κυρίως για τις συνθήκες ασφαλείας. 

Διαβάστε ακόμη: Σοπράνο της Λυρικής Σκηνής: Οι ενδείξεις για ύπαρξη κυκλώματος και το σπίτι που αγόρασε ο άνδρας

Συγκεκριμένα, η κυρία Βασιλική μίλησε στην εκπομπή Live News του MEGA, όπου και παραχώρησε ένα ιδιωτικό βίντεο που κατέγραψε τις πρώτες στιγμές πανικού, αλλά και τις συγκλονιστικές εικόνες με τα σώματα των παιδιών σχεδόν... πεταμένα ανάμεσα σε θάμνους: «Πίναμε καφέ στο κατάστημα που βρίσκεται ακριβώς φάτσα με το τρενάκι και ξαφνικά ακούσαμε ένα εκκωφαντικό θόρυβο, ένα κρότο και είδαμε να πετάγεται νερό ψηλά στα δέντρα. Καταλάβαμε ότι κάτι είχε συμβεί, αλλά δεν ακούσαμε φωνές από τον κόσμο και πιστέψαμε ότι το τρένο ήταν άδειο. Δυστυχώς μόλις πλησιάσαμε είδαμε πεταμένα παιδιά στους θάμνους και την Αγγελική, την 21χρονη κοπέλα που έχει τραυματιστεί πιο σοβαρά να έχει χτυπήσει σε ένα σιδερένιο πίνακα ρεύματος που υπήρχε εκεί δίπλα. Παραδίπλα ένα άλλο αγόρι, είχε το κεφάλι μέσα στα νερά», ήταν τα πρώτα συγκλονιστικά λόγια της μαίας. 

«Ολα τα παιδιά ήταν καθιστά στο βαγόνι»

Οσο για τους ισχυρισμούς από την πλευρά του πάρκου, ότι τα άτομα που βρίσκονταν στο βαγόνι είχαν σηκωθεί όρθια και ίσως γι' αυτό έπεσαν, η ίδια ήταν κατηγορηματική: «Από το σημείο που καθόμασταν βλέπαμε τα βαγόνια πολύ καθαρά και μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι δεν υπήρχαν όρθια παιδιά, ήταν όλα καθισμένα. Με στενοχωρεί πολύ αυτό που ακούστηκε σαν να ευθύνονται τα παιδιά για το ατύχημα. Να είστε βέβαιοι ότι αν τα παιδιά ήταν όρθια θα τα βλέπαμε καθαρά από το σημείο που ήμασταν».

Ακόμη χειρότερο, όμως, είναι το σημείο που η κυρία Βασιλική περιγράφει τις συνθήκες που περιέθαλψε τα παιδιά, καθώς τόσο το έμψυχο δυναμικό, όσο και οι χώροι περίθαλψης για τυχόν ατύχημα, δυστυχώς δεν είχαν προβλεφθεί: «Θα σας πως χαρακτηριστικά ότι την Αγγελική την πήρε φίλος στα χέρια ένας φίλος μας και την πήγε στο πάτωμα ενός ταμείου για να της παράσχουμε τις πρώτες βοήθειες. Δεν είναι δυνατόν σε ένα πάρκο με 2.000 άτομα μέσα, τα περισσότερα εκ των οποίων παιδιά, να μην υπάρχει ένα ιατρείο, ένα κρεβάτι ή μια κουβέρτα! Αυτά είναι τα πιο απλά που θα έπρεπε να υπάρχουν.

Αλλά ακόμα και σε επίπεδο ιατρικής φροντίδας, δεν υπήρχε ούτε καν γιατρός, παρά μόνο μία νοσηλεύτρια και για τα 4 άτομα. Πού να πρωτοπήγαινε. Ευτυχώς ήμουν ψύχραιμη και της ζήτησα να βγάλουν μια ανακοίνωση από τα μεγάφωνα για να σπεύσουν γιατροί εφόσον υπήρχαν μέσα στο πάρκο. Τελικά, μέσα σε λίγα λεπτά ήρθαν τέσσερις γιατροί και μας βοήθησαν για την άμεση περίθαλψη μέχρι να έρθει το ΕΚΑΒ». Τέλος, όπως τόνισε η μαία, κανένα από τα παιδιά δεν θυμόταν τι είχε συμβεί, καθώς πιθανότατα είχαν υποστεί και μετατραυματικά στρες. 

TÜV Hellas: Δεν διαπιστώθηκε δυσλειτουργία 

Επιθεώρηση στο πάρκο Allou! Fun Park, σε παιχνίδι του οποίου τραυματίστηκαν χθες τέσσερα άτομα, πραγματοποίησε σήμερα ο φορέας πιστοποίησης TÜV Hellas (TÜV NORD), χωρίς, όπως αναφέρει, να διαπιστώσει κάποια δυσλειτουργία. Σε ανακοίνωσή του, ο φορέας τονίζει ότι σήμερα, με τη σύμφωνη γνώμη της διοίκησης της ιδιοκτήτριας εταιρείας, επιθεωρητές μετέβησαν στο χώρο του παιχνιδιού για να ελέγξουν την κατάστασή του και την ομαλή λειτουργία των τεχνικών διατάξεων ασφαλείας, όπου και δεν διαπιστώθηκε δυσλειτουργία τους.

«Ο φορέας μας επιθεωρεί περιοδικά (ετησίως) τα παιχνίδια/εγκαταστάσεις του πάρκου και εκδίδει εκθέσεις επιθεώρησης. Έτσι, και για το συγκεκριμένο παιχνίδι, ο έλεγχος πραγματοποιήθηκε τον Νοέμβριο 2021 και με επανέλεγχο τον Ιούνιο του 2022, εκδόθηκαν οι σχετικές εκθέσεις επιθεώρησης και επιβεβαιώθηκε η καλή του κατάσταση και η ασφαλής λειτουργία του», αναφέρεται από την TÜV.

Η σχετική ανακοίνωση της TÜV HELLAS (TÜV NORD):

Σε συνέχεια του ατυχήματος που σημειώθηκε το βράδυ της 6ης Σεπτεμβρίου στο Allou! Fun Park, ο Φορέας μας από την πρώτη στιγμή συνεργάζεται με τη διοίκηση της ιδιοκτήτριας εταιρίας και όλες τις αρμόδιες αρχές για την αξιολόγηση της κατάστασης του παιχνιδιού - ψυχαγωγικής διάταξης μετά το ατύχημα. Σήμερα, 07 Σεπτεμβρίου, με τη σύμφωνη γνώμη της διοίκησης της ιδιοκτήτριας εταιρείας, επιθεωρητές μας μετέβησαν στο χώρο του παιχνιδιού για να ελέγξουν την κατάστασή του και την ομαλή λειτουργία των τεχνικών διατάξεων ασφαλείας, όπου και δεν διαπιστώθηκε δυσλειτουργία αυτών. Ο Φορέας μας επιθεωρεί περιοδικά (ετησίως) τα παιχνίδια/ εγκαταστάσεις του πάρκου και εκδίδει Εκθέσεις Επιθεώρησης.

Έτσι, και για το συγκεκριμένο παιχνίδι, ο έλεγχος πραγματοποιήθηκε τον Νοέμβριο 2021 και με επανέλεγχο τον Ιούνιο του 2022, εκδόθηκαν οι σχετικές Εκθέσεις Επιθεώρησης και επιβεβαιώθηκε η καλή του κατάσταση και η ασφαλής λειτουργία του. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ψυχαγωγικές διατάξεις του Allou! Fun Park ελέγχονται από την TÜV HELLAS (TÜV NORD) από το 2006 με ιδία πρωτοβουλία των εκάστοτε διοικήσεων και χωρίς να έχει προκληθεί κάποιο σοβαρό ατύχημα, πλην του προαναφερθέντος. Με προτεραιότητα την υγεία των επιβαινόντων που τραυματίστηκαν, ευχόμαστε ολόψυχα ταχεία ανάρρωση και παραμένουμε στη διάθεση των αρμοδίων αρχών για κάθε βοήθεια που θα ζητηθεί, σε οποιοδήποτε στάδιο της σχετικής έρευνας. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA