Μια πρωτότυπη ιδέα είχε ο πρόεδρος του χωριού Καλλιθέα, στον Δήμο Μετεώρων Τρικάλων, για να «ξαναζωντανέψει» τον μικρό οικισμό που βρίσκεται σε υψόμετρο 619 μέτρων. Στο πρόσφατο 1ο Αντάμωμα Καλλιθεατών, που έγινε στο χωριό τον Αύγουστο, παρουσία πολλών επισκεπτών, στο καλωσόρισμα που έκανε στην αρχή της εκδήλωσης ανέφερε ότι… όποιος επιθυμεί να έρθει να κάνει μόνιμη κατοικία στο χωριό του, θα του... χαρίσει το οικόπεδο.
Ο Στέργιος Παππάς μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Στούντιο με θέα», εξήγησε ότι με αυτόν τον τρόπο σκέφτηκε να βάλει ένα λιθαράκι για να μεγαλώσει το χωριό. Όπως είπε οι μόνιμοι κάτοικοι στο χωριό είναι 60 άτομα, ενώ τόνισε ότι οι νέοι στην περιοχή είναι ελάχιστοι, σημειώνοντας ότι και το σχολείο είναι κλειστό εδώ και χρόνια. Ο κ. Παππάς, ωστόσο, σημείωσε ότι για να πάρει κάποιος το οικόπεδο υπάρχουν προϋποθέσεις, όπως ότι δεν θα μπορεί να το πουλήσει και να γίνει μόνιμος κάτοικος του χωριού.
- Λίλα Μπακλέση: Γέννησε το πρώτο της παιδί - Η ανάρτηση του συντρόφου της που κανείς δεν περίμενε
- Άννα Βίσση: Απόλαυσε Τσιτσάνη από μπάντα δρόμου στο Φισκάρδο - «Κάτι θα κάνουμε στην Αθήνα»
- Επεισόδιο στη Θεσσαλονίκη: Η στιγμή που οδηγός εμβολίζει άλλο αυτοκίνητο
- Το χωριό στη σκιά του Μετσόβου που πήρε το όνομά του επειδή δεν το βλέπει ο ήλιος
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.