ΚΟΙΝΩΝΙΑ
13/09/2022 14:11

Μύκονος: Ζητούν από δασκάλους των 750 ευρώ, ενοίκιο 450 για σπίτι 15 τετραγωνικών

Η σχολική χρονιά δεν ξεκίνησε καλά για τους εκπαιδευτικούς στη Μύκονο. Η πλειοψηφία των 80 εκπαιδευτικών που έχουν πάει στο νησί από τέλη Αυγούστου δεν έχει βρει στέγη για να μείνει και ψάχνεται να φύγει

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Μύκονος: Ζητούν από δασκάλους των 750 ευρώ, ενοίκιο 450 για σπίτι 15 τετραγωνικών
Μύκονος (Πηγή: shutterstock)
Ανάγνωση:

Η σχολική χρονιά δεν ξεκίνησε καλά για τους εκπαιδευτικούς στις Κυκλάδες και «ακόμη χειρότερη κατάσταση, εξευτελιστική και ντροπιαστική» στη Μύκονο. Ο λόγος για πάνω από 80 εκπαιδευτικούς που έχουν πάει στο νησί από τέλη Αυγούστου και η πλειοψηφία δεν έχει βρει στέγη για να μείνει. Οπως είπε ο πρόεδρος της Α’ ΕΛΜΕ Κυκλάδων στον ΣΚΑΙ: «αυτή τη στιγμή διατίθενται πολύ λίγα σπίτια τα οποία είναι πάρα πολύ ακριβά. Ενδεικτικά για ένα δωμάτιο 15 – 20 τ.μ. οι τιμές ξεκινούν από 430 – 450 ευρώ και για ένα δίχωρο δωμάτιο από 550 – 600 ευρώ. Ο μισθός του νεοδιόριστου ξεκινά από τα 750 ευρώ. Και σε ένα νησί που το κόστος ζωής είναι πιο ακριβό».

Διαβάστε ακόμη: Μπιμπίλας για Φιλιππίδη: «Οταν έσκασαν οι τρεις καταγγελίες, ο Πέτρος μου είπε "αυτές δεν θα ξαναβρούν δουλειά"»

Video Loading...

«Δεν υπάρχει καμία βοήθεια από το κεντρικό κράτος για το θέμα της στέγασης και της σίτισης των εκπαιδευτικών. Διατίθενται κάποια δωμάτια από τον Δήμο και μένουν 3 και 4 συνάδελφοι στο ίδιο δωμάτιο σε δύσκολες συνθήκες. Πολλοί συνάδελφοι φιλοξενούνται από εκπαιδευτικούς για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα της στέγασης τον πρώτο καιρό. Και άλλοι γιατί έρχονται μητέρες, πατέρες, γονείς με παιδιά, αναγκάζονται να πληρώνουν καθημερινά 80 – 90 – 100 ευρώ τη βραδιά για να μείνουν σε ξενοδοχεία και δωμάτια για να βρουν σπίτι» σημείωσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΜΥΚΟΝΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΕΝΟΙΚΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ