Μενού
  • Α-
  • Α+

Έξω από την πρεσβεία του Ιράν στην Αθήνα, οργανώθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, με σύνθημα: «Zhin - Zhian - Ελευθερία!» (Γυναίκες, Ζωή, Ελευθερία). Η διαδήλωση είχε οργανωθεί την Πέμπτη (22/9), στις 18:00 με αφορμή τον θάνατο της Μαχσά Αμινί. Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές της διαμαρτυρίας στην Αθήνα, «...η συνεχιζόμενη καταπίεση γυναικών στο Ιράν έχει οδηγήσει στη δολοφονία της Mahsa Amini που πέθανε από τα τραύματά της μετά τον ξυλοδαρμό, από τις κρατικές αρχές, στο νοσοκομείο.

Διαβάστε ακόμη: Ιράν: Εκτός ελέγχου οι διαδηλώσεις για τον θάνατο της Μαχσά Αμινί - Αυξάνονται συνεχώς οι νεκροί

 

 

Σε όλο το Ιράν οι άνθρωποι ξεσηκώνονται πολεμώντας ενάντια στην καταπίεση του ισλαμιστικού καθεστώτος. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι με τους ανθρώπους που αγωνίζονται για την απελευθέρωση του Ιράν». Ωστόσο, κάποια στιγμή οι άντρες των ΜΑΤ, για άγνωστους μέχρι τώρα λόγους, άρχισαν να απωθούν τους διαδηλωτές και διαδηλώτριες χρησιμοποιώντας τις ασπίδες τους με αποτέλεσμα να τους σκίσουν το πανό που κρατούσαν.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA