Μενού
  • Α-
  • Α+

Για περισσότερα από πέντε χρόνια μια «φαμίλια» σκληρών Αλβανών κακοποιών είχε ως ορμητήριό της τον τέταρτο όροφο της Φοιτητικής Εστίας, στην Πολυτεχνειούπολη του Ζωγράφου. Την αρχή είχε κάνει ο διαβόητος Αστρίτ Χασάνι, γνωστός με το ψευδώνυμο «Τίτι», ο οποίος είχε αποδράσει το καλοκαίρι του 2019 από τη Διεύθυνση Μεταγωγών της Αστυνομίας, αφού πήρε μαζί του μια γυναίκα αστυνομικό ως όμηρο. Από τότε χάθηκαν τα ίχνη του μέχρι που συνελήφθη στην Κύπρο.

Διαβάστε ακόμηΖωγράφου: 22 συλλήψεις από την επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. - Συνελήφθη και γυναίκα αστυνομικός

Ο 30χρονος Αλβανός που τραυματίστηκε σήμερα κατά την επιχείρηση και ζούσε στην Εστία μαζί με τα δύο αδέλφια του, είναι ξάδερφος του «Τίτι» και οι αξιωματικοί της Ασφάλειας πιστεύουν πως ήταν παρών και σε μια άλλη αντίστοιχη επιχείρηση που είχε γίνει στον ίδιο πανεπιστημιακό χώρο τον Μάϊο του 2020, αλλά είχε κατορθώσει να διαφύγει. Και τότε υπήρξαν πυροβολισμοί, πολλές συλλήψεις και βρέθηκαν όπλα, ναρκωτικά και κλοπιμαία από ληστείες, στα ίδια δωμάτια που πραγματοποιήθηκε έρευνα και σήμερα.

Όπως ακριβώς δρούσε η σπείρα που εξάρθρωσε η Ασφάλεια με την σημερινή επιχείρηση στην Πολυτεχνιούπολη, έτσι δρούσαν και οι συμπατριώτες τους που συνελήφθησαν το 2020. Έχοντας ως ορμητήριο τη φοιτητική εστία, χώρος που καλυπτόταν από το πανεπιστημιακό άσυλο, πραγματοποιούσαν ληστείες σε διάφορες περιοχές γύρω από τον δήμο Ζωγράφου, και μάλιστα με ιδιαίτερη σκληρότητα. Ο «Τίτι» ανάμεσα στις εκατοντάδες υποθέσεις για τις οποίες κατηγορήθηκε, ήταν ο δράστης μιας ανθρωποκτονίας στην Καισαριανή, κατά τη διάρκεια της οποίας πυροβόλησε με Καλάσνικοφ τον ιδιοκτήτη αυτοκινήτου, που επιχειρούσε να κλέψει, όταν ο άτυχος άνδρας τον αντιλήφθηκε και κατέβηκε από το διαμέρισμά του μαζί με τον αδελφό του. Επίσης είχε κατηγορηθεί για τον βιασμό της συζύγου ξένου διπλωμάτη, στο σπίτι των οποίων μπήκε ξημερώματα για να τους ληστέψει, αλλά και την απαγωγή ενός νεαρού τον οποίο άφησε ελεύθερο αφού πήρε ένα μεγάλο χρηματικό ποσό από τους γονείς του.

Όπως όλα δείχνουν, μετά την εξαφάνιση του «Τίτι» το 2019, το οικογενειακό ορμητήριο στη φοιτητική εστία ανέλαβε ο 30χρονος ξάδερφός του, που τραυματίστηκε σήμερα από την Ανθυπαστυνόμο της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, και έναν συμπατριώτη τους, ο οποίος είχε τραυματιστεί και συλληφθεί κατά την διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης στην Πολυτεχνειούπολη τον Μάιο του 2020. Τότε οι αστυνομικοί είχαν διαπιστώσει πως πέρα από τις ληστείες, η «φαμίλια» των Αλβανών κακοποιών είχε κυριολεκτικά ρημάξει όλα τα εργαστήρια των Πολυτεχνικών Σχολών αφαιρώντας πανάκριβες συσκευές επιστημονικής έρευνας, ενώ παράλληλα διακινούσαν μέσα στους χώρους της Πολυτεχνειούπολης χασίς και άλλα ναρκωτικά.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA