Μενού
  • Α-
  • Α+

Στον ανακριτή οδηγήθηκαν οι 22 συλληφθέντες της αστυνομικής επιχείρησης στην Πολυτεχνειούπολη, μετά τον εισαγγελέα στα δικαστήρια της Ευελπίδων, ενώ ήταν προκλητικοί, κατά τη μεταφορά τους. Νωρίτερα, οι συλληφθέντες των 3 συμμοριών πέρασαν το κατώφλι του εισαγγελέα, ενώ λόγω της παρουσίας μεγάλου αριθμού δημοσιογράφων και καμερών δημιουργήθηκε ένταση από τους συγγενείς των κατηγορουμένων. Οι συλληφθέντες και οι συγγενείς τους δεν δίστασαν να προκαλέσουν με τη στάση τους. 

Διαβάστε ακόμη: Ζωγράφου: Κακοποιοί πυροβόλησαν φοιτητές στην Πολυτεχνειούπολη τον Νοέμβριο του 2011

Πάντως, ποινική δίωξη για πολλές κακουργηματικές και πλημμεληματικές πράξεις άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών στους 22 από τους 32 που συνελήφθησαν κατά την αστυνομική επιχείρηση στις φοιτητικές εστίες της Πολυτεχνειούπολης στου Ζωγράφου. Μεταξύ άλλων η δίωξη αφορά τα παρακάτω αδικήματα:

  • Εγκληματική οργάνωση (Συμμορία)
  • Διακεκριμένη περίπτωση κλοπής
  • ληστεία
  • διακίνηση ναρκωτικών ουσιών
  • επικίνδυνη σωματική βλαβη
  • αντίσταση κατά της αρχήσ
  • απείθεια
  • Παράβαση του νόμου περί όπλων( πλημμεληματική και κακουργηματική).

Σε όσους από τους κατηγορούμενους ασκήθηκε δίωξη για κακουργήματα οδηγήθηκαν στον ανακριτή προκειμένου να λάβουν προθεσμία για να απολογηθούν ενώ οι υπόλοιποι που αντιμετωπίζουν πλημμεληματικές κατηγορίες θα οδηγηθούν αύριο στο Αυτόφωρο για να δικαστούν. Μέχρι τότε παραμένουν κρατούμενοι.

«Δεν μπορεί να έχει σχέση με την Αστυνομία»

«Κανείς δεν ανέχεται τέτοια κατάσταση. Πιστεύω ότι όλοι ως κοινωνία και πολιτεία οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε αυτή την κατάσταση», τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στο MEGA, με αφορμή τις συλλήψεις των αστυνομικών στις φοιτητικές εστίες της Πολυτεχνειούπολης στου Ζωγράφου. «Το αντιμετωπίσαμε ως Υπουργείο και ως Αστυνομία. Να υπάρχουν ίσες ευκαιρίες στη μόρφωση. Πολλές οικογένειες δεν μπορούν να στηρίξουν την ενοικίαση δωματίων και όμως αυτές οι φοιτητικές εστίες εδώ και χρόνια έχουν μετατραπεί σε ορμητήρια βίας, σε χώρους που έχουν κίνδυνο τα παιδιά που μένουν εκεί πέρα. Η Αστυνομία διεξήγαγε με αποτελεσματικότητα την επιχείρηση. Θα προσφέρουμε ασφάλεια στα παιδιά, στους φοιτητές, τους καθηγητές. Σεβόμαστε τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Τάκης Θεοδωρικάκος

«Οι πράξεις της δεν έχουν σχέση με το λειτούργημα του αστυνομικού»

Ερωτώμενος σχετικά με τη δόκιμη αστυνομικό που συνελήφθη, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανέφερε: «Είχαμε μια αστυνομική επιχείρηση για δύο ημέρες, που εξαρθρώθηκαν τρεις εγκληματικές οργανώσεις, με 32 συλλήψεις για εμπόριο ναρκωτικών, όπλα, ληστείες, οι πολίτες που με ακούν ξέουν τι λέω. Μην έχετε καμιά αμφιβολία ότι θα συνεχιστεί. Οι πράξεις της (σ.σ. δόκιμης αστυνομικού) είναι απολύτως απαράδεκτες, καταδικαστέες δεν έχει καμία σχέση με το λειτούργημα του αστυνομικού, θα ακολουθηθούν όλες οι διαδικασίες. Δεν θέλω να επηρεάσω διαδικασίες. Αν ισχύουν όσα έχουν καταγγελθεί, υπάρχει πάρα πολύ σοβαρό πρόβλημα. Άνθρωπος που μετέδιδε πληροφορίες για τη δράση της Αστυνομίας στους κακοποιούς δεν μπορεί να έχει σχέση με την Αστυνομία».

Τέλος, σχετικά με την κριτική που δέχεται από φοιτητικές οργανώσεις για την επέμβαση της Αστυνομίας, ανέφερε: «Δεν πιστεύω ότι υπάρχει Έλληνας πολίτης και με οποιαδήποτε ιδεολογία, να σκέφτεται λογικά και να μην έχει πει μπράβο στην Ελληνική Αστυνομία για την παρέμβαση που έκανε στις εστίες. Τα παιδιά μας κινδυνεύουν όταν συμβιώνουν με εγκληματίες. Δεν μπορεί να μην ενοχλείται κάποιος από αυτό. Και να ενοχλούνται από την επέμβαση της Αστυνομίας. Αστυνομία είναι θα επέμβει».

Η 22χρονη οδηγούσε σε φιάσκο τις επιχείρησης της ΕΛ.ΑΣ

Επί ενάμιση χρόνο, οι αστυνομικοί δεν μπορούσαν να δέσουν την υπόθεση της φοιτητικής εστίας, καθώς είτε οι επιχειρήσεις ματαιώνονταν την τελευταία στιγμή, είτε επρόκειτο για επιχειρήσεις που κατέληγαν σε παταγώδη αποτυχία, καθώς τους δούλευε... ψιλό γαζί μία δική τους. Πρόκειται για την 22χρονη δόκιμη αστυνομικό Γ.Α. η οποία διατηρούσε σχέση με έναν εκ των αρχηγών των εγκληματικών οργανώσεων που δρούσαν με ορμητήριο την φοιτητική εστία της Πολυτεχνειούπολης στου Ζωγράφου. Η νεαρή δόκιμος επρόκειτο να ορκιστεί την επόμενη εβδομάδα και να βγει στους δρόμους...

Οπως αποκαλύπτει το T-Live στον Alpha, πριν από περίπου 8 μήνες καταγράφηκε η εξής τηλεφωνική επικοινωνία της 22χρονης με τον ποινικό σύντροφό της, με τον οποίο είχε ερωτικό δεσμό και πήγαινε μάλιστα και διέμενε στα δωμάτια της φοιτητικής εστίας μαζί του και με τους υπόλοιπους της εγκληματικής οργάνωσης.

Η 22χρονη είχε ζητήσει να μεταχθεί στο αστυνομικό τμήμα Ζωγράφου για την «πρακτική» της, όπως κι έγινε. Βάσει πρωτοκόλλου, όταν πρόκειται να γίνει αστυνομική επιχείρηση σε κάποια περιοχή, συγκεντρώνονται όλες οι δυνάμεις της Αστυνομίας στο οικείο ΑΤ. Δηλαδή όταν ήταν να γίνει επιχείρηση στου Ζωγράφου συγκεντρώνονταν Ασφάλεια, ΟΠΚΕ, ΕΚΑΜ, ΜΑΤ κι οποιαδήποτε άλλη υπηρεσία της ΕΛΑΣ στο εκεί αστυνομικό τμήμα. Ετσι λοιπόν, η 22χρονη έβρισκε τον τρόπο να ενημερώσει τους εγκληματίες ρίχνοντας σε... γκέλα τους «δικούς» της.

Στο συγκεκριμένο τηλεφώνημα λοιπόν που έχει καταγραφεί πριν 8 μήνες υπήρξε η εξής στιχομυθία: 22χρονη:

Σήμερα θέλω να είσαι προσεκτικός, θέλω να προσέχεις πολύ...

Αλβανός: Τι να προσέχω;

22χρονη: Θέλω να προσέχεις τον εαυτό σου και τους φίλους μας...

«Θα κάρφωνε το κατσαβίδι στην καρωτίδα μου»

Συγκλονιστική είναι η μαρτυρία της 25χρονης ανθυπαστυνόμου που το πρωί της Τρίτης βρέθηκε στην επιχείρηση της Αστυνομίας στην Πολυτεχνειούπολη του Ζωγράφου και μετά από μία συμπλοκή με τον 30χρονο κακοποιό αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει το υπηρεσιακό της πιστόλι και να τον πυροβολήσει. Μέχρι τώρα, δεν είχε ακουστεί η δική της εκδοχή σχετικά με πώς έφτασε στο σημείο να τραβήξει το όπλο από τη θήκη της, αφού υπήρχαν αρκετές απορίες από το γεγονός ότι ο Αλβανός κακοποιός ήταν άοπλος και κρατούσε μόνο ένα κατσαβίδι

Η ίδια, λίγα 24ωρα μετά έσπασε τη σιωπή της και αφού ξεπέρασε το αρχικό σοκ μίλησε στον Alpha και την εκπομπή Tlife για το πώς βίωσε την επίθεση, αλλά και το γιατί πυροβόλησε στα πόδια τον σεσημασμένο και δεν αντέδρασε διαφορετικά: «Αρχικά πρέπει να πω ότι όλα έγιναν πολύ γρήγορα. Με πλησίασε την ώρα που πήγα να μπω στο αυτοκίνητο του συγγενή μου που είχε έρθει στο σημείο για να με παραλάβει και ξαφνικά ακούω μια φωνή πίσω μου να μου λέει ''αυτό που φοράς είναι αλεξίσφαιρο;''. Χωρίς να σκεφτώ, γύρισα και τον ρώτησα ''ποιος είσαι και τι θέλεις;'' και χωρίς να απαντήσει τίποτα, σήκωσε γρήγορα το χέρι του και στόχευσε απευθείας στο λαιμό μου με το κατσαβίδι που κρατούσε. Σχεδόν ενστικτωδώς έβαλα το χέρι μου μπροστά και δέχτηκα εκεί το τρύπημα από το κατσαβίδι και γλίτωσα από ένα πιθανό χτύπημα στην καρωτίδα μου. Φαινόταν ότι εκεί στόχευε. Στη συνέχεια προσπαθώντας να τον απωθήσω έκανα χρήση του όπλου μου, αλλά το μόνο που με ενδιέφερε εκείνη τη στιγμή ήταν να μην υπάρχει κάποιος κοντά γιατί ήμασταν σε Πανεπιστημιακό χώρο, σε πρωινό ώρα και όλα ήταν πιθανά. Προσπάθησα να διασφαλίσω την ασφάλεια όλων και όχι μόνο τη δική μου».  

Η συνέχεια είναι γνωστή, ο 30χρονος άνδρας τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στον Ερυθρό Σταυρό. Σύμφωνα με πληροφορίες, έμενε και αυτός σε φοιτητική εστία μαζί με τον αδερφό του, ο οποίος επίσης συνελήφθη. Οι τραυματίας ήταν σεσημασμένος. Στο νοσοκομείο 401 μεταφέρθηκε και η ανθυπαστυνόμος μετά την επίθεση που δέχθηκε.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA