Μενού
  • Α-
  • Α+

Νέα στοιχεία έρχονται συνεχώς στη δημοσιότητα για την τραγωδία που συντάραξε το πανελλήνιο στην Καβάλα, με έναν 56χρονο κτηνοτρόφο να σκοτώνει με καραμπίνα την πρώην σύντροφό του και το μόλις δέκα μηνών μωρό τους και στη συνέχεια να αυτοκτονεί. Οι μέχρι τώρα πληροφορίες αναφέρουν ότι βρέθηκε σημείωμα στο σπίτι του άγριου φονικού, χωρίς όμως να έχει γίνει γνωστό τι αναφέρεται σε αυτό. 

Πάντως, η αυτοψία έδειξε ότι ο 56χρονος κτηνοτρόφος πυροβόλησε πισώπλατα τη γυναίκα και το παιδί από πολύ κοντινή απόσταση με κυνηγετική καραμπίνα. Μάλιστα, φέρεται να πυροβόλησε πρώτα το μωρό και μετά την πρώην σύντροφό του, με τον θάνατό τους να είναι ακαριαίος. Οι σοροί της 31χρονης και του μωρού θα μεταφερθούν στη Γερμανία, προκειμένου να γίνουν εκεί οι κηδείες τους, ύστερα από εντολή της μητέρας της αδικοχαμένης γυναίκας.

Σε κατάσταση σοκ, η μητέρα του θύματος μίλησε στην εκπομπή «Tlive» στον Alpha ανέφερε: «Της έλεγα μην πας σε αυτόν στο χωριό. Σπούδαζε στη Γερμανία και ήθελε να κάνει ένα βιβλίο για το πώς ζουν οι άνθρωποι στο χωριό και εκεί τον γνώρισε. Της έλεγα “πώς έμπλεξες με αυτόν;”. Στο τέλος μου είπε ότι “αυτό δεν ήταν αγάπη”. Είχαν τοξική σχέση. Τη ρωτούσα αν ήταν ευτυχισμένη και φοβόταν να μου πει την αλήθεια».

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα στον τοπικό Τύπο, ο 56χρονος φοβήθηκε ότι η γυναίκα θα του πάρει το παιδί και θα φύγει. Σήμερα το πρωί της είπε να πάει με το μωρό στο μαντρί για να δουν τα κατσικάκια. Η γυναίκα πήγε, ωστόσο είχε πει σε μια γειτόνισσα να την καλεί ανά μισή ώρα γιατί φοβόταν για τη ζωή της. Το ζευγάρι δεν είχε παντρευτεί ποτέ και η 31χρονη με καταγωγή από τη Γερμανία έμενε μαζί με το παιδί της στο σπίτι των παππούδων της.

Το ζευγάρι είχε γνωριστεί πριν από 3 χρόνια. Τότε η άτυχη γυναίκα είχε έρθει στην Ελλάδα για να κάνει τη διπλωματική της και ερωτεύτηκε τον άντρα που έμελλε να την σκοτώσει. Οι πρώτες εντάσεις έδωσαν τη θέση σε άγριους καυγάδες, με το ζευγάρι να χωρίζει και τους τελευταίους μήνες να παραμένει σε διάσταση. Το καλοκαίρι είχε σημειωθεί ρήξη στη σχέση του ζευγαριού που οδήγησε στον χωρισμό του, ωστόσο διατηρούσαν, τουλάχιστον φαινομενικά, καλές σχέσεις. Σημειώνεται ότι ο 56χρονος αυτόχειρας είχε δύο ακόμη παιδιά από προηγούμενο γάμο, έναν γιο και μία κόρη, καθώς και εγγόνια. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η άτυχη γυναίκα φαίνεται να ήθελε να φύγει στη Γερμανία μαζί με το παιδί. Προχθές, μάλιστα, βρίσκονταν στο δικαστήριο για την επιμέλεια του παιδιού, όπου παρούσα ήταν και η μητέρα της 30χρονης, που είχε έρθει στην Ελλάδα γι΄ αυτόν τον λόγο, και έφυγε χθες για τη Γερμανία. Η εκκίνηση της δικαστικής διαδικασίας για την επιμέλεια φαίνεται να σχετίζονται με την τραγική εξέλιξη της υπόθεσης η απόφαση της οποίας αναμενόταν σε ένα μήνα. 

Πρώτα σκότωσε το παιδί

Μιλώντας στο Voria.gr, ο αντιδήμαρχος Νέστου για τη δημοτική ενότητα Ορεινού, Ιωάννης Τερζόπουλος, αναφέρει ότι τις σορούς του κτηνοτρόφου, της πρώην συντρόφου του και του μωρού τους βρήκε σήμερα το πρωί μέσα σε μια λίμνη αίματος ο πρώτος ξάδελφος του δράστη. Ο 56χρονος φέρεται να σκότωσε με κυνηγετικό όπλο (μονόκαννη καραμπίνα) την 31χρονη και το παιδί τους μπροστά στην καλύβα του στάβλου που είχε, περίπου 1,5 χλμ από το χωριό Λέκανη.

Μάλιστα, σύμφωνα με όσα αναφέρει ξάδελφος του 56χρονου, ο κτηνοτρόφος αφού δολοφόνησε την πρώην του και το μωρό τους, κάλεσε συγγενή του στο σημείο. Λίγο πριν φτάσει ο συγγενής στο σημείο, ο 56χρονος έστρεψε το όπλο στον εαυτό του και έβαλε τέλος στη ζωή του.

«Τρελός, δεν είχα επαφές μαζί του»

Την ίδια ώρα, συγκλονίζει ο πατέρας του θύτη και αυτόχειρα, ο οποίος ανέφερε ότι δεν είχε επαφές με τον γιο του, και μάλιστα τον χαρακτήρισε «τρελό» από τη στιγμή που προχώρησε σε ένα τέτοιο έγκλημα και μετά αυτοκτόνησε. «Το πρωί καλά έφυγε από δω. Δεν ξέρω τι έγινε... Ένας τρελός είναι. Για να σκοτώσεις ένα παιδί και να αυτοκτονήσεις» είπε ο πατέρας του 56χρονου κτηνοτρόφου, μιλώντας στην κάμερα του τοπικού enanews.gr. Ο ίδιος είχε αποστασιοποιηθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα από τον γιο του και δεν είχε καμία επαφή. Ωστόσο, γνώριζε ότι είχε χωρίσει με την σύζυγο του η οποία ήταν γερμανικής καταγωγής και είχε ακούσει ότι η γυναίκα ήθελε να φύγει στη Γερμανία με το παιδί.

«Δεν είχα παρτίδες με το γιο μου. Μόνος μου είμαι, είμαι 86 χρονών. Τρελός είναι. Για να σκοτώσεις ένα παιδί και να αυτοκτονήσεις... Με πήρε ο εγγονός μου τηλέφωνο που μένει στην Καβάλα. Μου είπε "κάτι έκανε ο πατέρας μου". Μετά μου είπαν ότι σκότωσε το μωρό και το κορίτσι. Ναι, σκοτώθηκε και αυτός. Δεν καταλαβαίνω τίποτα. Κάτι δικαστήρια μου είπαν... Δεν ξέρω, κάποιος μου είπε ότι ήθελε να φύγει για τη Γερμανία η κοπέλα», τόνισε ο 86χρονος πατέρας του θύτη και αυτόχειρα.

Της είχε πει πως θα τη σκοτώσει

Η 31χρονη είχε αναφέρει πως ο κτηνοτρόφος όχι μόνο γινόταν βίαιος απέναντί της, αλλά την είχε προειδοποιήσει κιόλας πως θα σκοτώσει τόσο εκείνη, όσο και το 10 μηνών αγοράκι τους. «Αυτό το οποίο μου διαβίβασε η εντολέας μου είναι ότι και άλλη φορά είχε ξεστομίσει φραστικά βέβαια απειλές γιατί είχε μία καραμπίνα ως κτηνοτρόφος ότι και θα τη σκοτώσει και θα σκοτώσει και το μωρό και θα αυτοκτονήσει», ανέφερε ο Μάρκος Αποστολίδης, δικηγόρος της οικογένειας του θύματος. Ο κτηνοτρόφος που είχε ήδη ένα διαζύγιο και δύο παιδιά, είχε εμμονή πως θα φύγει μακριά του η 31χρονη και δεν θα ξαναδεί το παιδί τους. Εκείνη όμως τις επόμενες μέρες, θα έμπαινε στο καινούριο σπίτι που νοίκιασε στο ίδιο χωριό. «Αυτός φοβότανε μήπως πάρει το μωρό και φύγει μόνιμα στη Γερμανία κάτι που δεν ισχύει σε καμία περίπτωση γιατί μάλιστα η κοπέλα νοίκιασε σπίτι στο χωρίο και τώρα τον Οκτώβρη θα έμπαινε στο σπίτι για να μείνουν στο ίδιο χωριό», πρόσθεσε ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος. «Είχαμε καλές σχέσεις και με την κοπέλα εχθές ήρθε στο σπίτι μου το βράδυ με το μωρό, παίξαμε, κάναμε… Το μωρό το λατρεύαμε. Είχε έρθει με το μωρό γιατί πολλές φορές της έλεγα: "Αννούλα ξέρεις το μωρό το αγαπάμε", ήξερε ότι το αγαπάμε πάρα πολύ. Πού να ήξερα τι θα γίνει το πρωί…», δήλωσε η νύφη του δράστη.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA