Μενού
  • Α-
  • Α+

Παρά το γεγονός ότι το αυτόφωρο έχει λήξει και οι Αρχές έχουν εκδώσει ένταλμα σύλληψης, δεν παραδίδεται στις Αρχές η 38χρονη από το Ηράκλειο, που επιτέθηκε καυστικό υγρό στον εν διαστάσει σύζυγό της σε ξενοδοχείο της πόλης. Η γυναίκα παραμένει άφαντη ενώ οι έρευνες των αστυνομικών συνεχίζονται προκειμένου να οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη. Η 38χρονη που εις βάρος της έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση δεν δείχνει πάντως πρόθεση να παραδοθεί και υποστηρίζει πως το υγρό που έριξε στον 36χρονο ήταν «τύπου ακουαφόρτε» που «προμηθεύτηκα νόμιμα από το ίντερνετ». 

Διαβάστε ακόμη: Ηράκλειο: «Εστελνε ροζ βίντεο στον αδελφό του θύματος» - «Αφαντη» η 38χρονη που έχει μιλήσει σε όλα τα κανάλια

Ηδη η Αστυνομία έχει το υλικό από κάμερες ασφαλείας που δείχνει το δρομολόγιο που ακολούθησε. Σύμφωνα με το neakriti.gr, η γυναίκα αρχικά διέφυγε πεζή προς την οδό Δούκα Μποφόρ, εν συνεχεία άλλαξε γνώμη και γύρισε πίσω, έφτασε στην 25ης Αυγούστου και έστριψε δεξιά με πορεία προς τα βόρεια. Κατευθύνθηκε προς την πλατεία 18 Άγγλων και εκεί η Αστυνομία δεν γνωρίζει ακριβώς αν έστριψε αριστερά ή δεξιά. Εικάζεται ως επικρατέστερο σενάριο ότι κινήθηκε ανατολικά δηλαδή προς τον Θεατρικό Σταθμό και από εκεί είτε πήρε το αυτοκίνητό της είτε την παρέλαβε κάποιο όχημα. 

Αν την παρέλαβε όχημα σημαίνει ότι είχε υπάρξει επικοινωνία με κάποιο άτομο. Αυτό θα βρεθεί από την άρση του απορρήτου. Στη συνέχεια το αυτοκίνητο της 38χρονης εντοπίζεται από την ΕΛ.ΑΣ στην περιοχή της Θερίσσου όπου και παγιδεύεται από τους αστυνομικούς οι οποίοι παρακολουθούν στενά πιστεύοντας ότι η ίδια ή κάποιο άλλο άτομο θα πάει να το παραλάβει, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν συνέβη. Στο μεταξύ, τη Δευτέρα η Αστυνομία προχώρησε σε έφοδο σε χωριό μεταξύ Αρκαλοχωρίου και Ηρακλείου όπου δεν εντοπίστηκε ούτε φάνηκε να έχει φιλοξενηθεί η 38χρονη εκεί.  Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι φαίνεται η 38χρονη να είχε εκ νέου επικοινωνία με στενό συγγενικό πρόσωπο και φέρεται να δήλωσε ότι φοβάται να παραδοθεί γιατί περιμένει αντίποινα από την πλευρά του θύματος ακόμη κι αν προφυλακιστεί. Σύμφωνα με πληροφορίες η Αστυνομία θεωρεί ότι δεν έχει διαφύγει από την Κρήτη αλλά κινείται περιμετρικά του Ηρακλείου.

«Με απείλησε, θόλωσα» 

Όπως υποστηρίζει η 38χρονη, ο 36χρονος την απειλούσε και την πίεζε συνεχώς με αποτέλεσμα, όπως είπε, το μοιραίο βράδυ να θολώσει.  «Συναντηθήκαμε στο ξενοδοχείο. Ήπιαμε τα κρασιά μας και ήρθαμε σε ερωτική επαφή. Αμέσως μετά πήγε σε ένα κλαμπ, που είναι δίπλα στο ξενοδοχείο, και επέστρεψε στις 5 το πρωί» είπε η 38χρονη μητέρα δύο παιδιών. «Τότε άρχισε να με απειλεί για πολλοστή φορά. Ότι αν κάνω σχέση θα με σκοτώσουν οι δικοί του και θα είμαι στο χώμα. Θόλωσα… Πήρα το υγρό που είχα σε ένα βαζάκι στην τσάντα μου και του το έριξα», περιέγραψε.

Όπως λέει, είχε μια μικρή ποσότητα μαζί της και δεν ήταν βιτριόλι: «Ήταν ένα υγρό, τύπου ακουαφόρτε, που προμηθεύθηκα από το ίντερνετ νόμιμα. Είχα τρομοκρατηθεί. Από φόβο το είχα μαζί μου». Η ίδια ξεκαθαρίζει πως δεν πήγε με πρόθεση να τον βλάψει στο ξενοδοχείο: «Δεν είχα προμελητήσει κάτι. Στο ξενοδοχείο είχαμε βρεθεί τέσσερις φορές . Περίμενα την τέταρτη φορά να τον βλάψω; Το υγρό το είχα μαζί μου ως μέσο προστασίας  γιατί δεν είχα άλλο όπλο». Η 38χρονη ισχυρίζεται ότι έχει καταθέσει μήνυση κατά του αδερφού του θύματος για ενδοοικογενειακή βία και αναφέρει για τον εν διαστάσει σύζυγό της: «Με χτυπούσε. Όμως δεν ήθελα να πάει ξανά φυλακή. Είναι έξω με αναστολή γι’ αυτό και δεν του έκανα μήνυση. Εκείνοι οπλοφορούν. Εμένα αν με στρίμωχναν κάπου και με άρχιζαν πάλι στο ξύλο, πως θα υπερασπιζόμουν τον εαυτό μου; Έχω και δύο παιδιά μαζί μου. Κακώς βέβαια έχουμε φθάσει ως εδώ».

Πατέρας και μητέρα «αδειάζουν» την 38χρονη 

Πάντως, ο πατέρας και η μητέρα της 38χρονης, μέσα από όσα λένε σε συνεντεύξεις τους στα κανάλια, αλλά και στις καταθέσεις τους στην Αστυνομία, όχι μόνο καταδικάζουν την επίθεσή της με καυστικό υγρό στον εν διαστάσει σύζυγό της στο Ηράκλειο, αλλά διαψεύδουν και όσα υποστηρίζει η δράστις περί κακοποίησής της! Ο πατέρας της 38χρονης, στην οποία έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, λέει ότι η κόρη του λέει ψέματα για τις απειλές. Ο ίδιος πρόσθεσε πως «δεν υπήρχε κανένας λόγος για να οδηγηθεί στην πράξη αυτή» και ανέφερε ότι «ο 36χρονος ήθελε να χωρίσουν, δεν την ήθελε άλλο». «Δεν δικαιολογείται η πράξη της και σε καμία περίπτωση δεν παίρνω το μέρος της», ανέφερε αρχικά ο πατέρας της γυναίκας, ο οποίος μίλησε στo Open. Παράλληλα, τόνισε πως ο 36χρονος «...δεν την είχε πειράξει, δεν την είχε δείρει, δεν την απειλούσε, δεν της είχε κάνει τίποτα. Η κόρη μου λέει ψέματα. Προσπαθεί να δικαιολογήσει τη βλακεία που έκανε». «Η Μ. διέπραξε ένα αδικαιολόγητο λάθος», τόνισε στο τέλος ο πατέρας της 38χρονης.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA