Μενού
  • Α-
  • Α+

Την Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2022 αλλάζει η ώρα φέρνοντας τους δείκτες των ρολογιών μία ώρα πίσω, δηλαδή από 04:00 π.μ. σε 03:00 π.μ.. Οπως αναφέρεται χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών,«την Κυριακή 30 Οκτωβρίου λήγει η εφαρμογή του μέτρου της θερινής ώρας, σύμφωνα με την Οδηγία 2000/84 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της EE 19/01/2001, σχετικά με τις διατάξεις για τη θερινή ώρα. Οι δείκτες των ρολογιών πρέπει να μετακινηθούν μία ώρα πίσω, δηλαδή από 04:00 π.μ. σε 03:00 π.μ.». Η θερινή ώρα θα επανέλθει την τελευταία Κυριακή του Μάρτη, δηλαδή στις 26 Μαρτίου 2023.

Αν και έχουν περάσει τρία χρόνια από την απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για κατάργηση της αλλαγής ώρας, η πανδημία του κορονοϊού αρχικά και ο πόλεμος στην Ουκρανία στη συνέχεια έχουν βάλει στον «πάγο» το σχέδιο μέχρι νεωτέρας. Με τα όσα ισχύουν μέχρι στιγμής και εφόσον δεν υπάρξει κάποια απόφαση της τελευταίας στιγμής από την Κομισιόν ως ένα επιπλέον μέτρο για την εξοικονόμηση ενέργειας, οι πολίτες καλούνται τον επόμενο μήνα να γυρίσουν τους δείκτες των ρολογιών τους μία ώρα πίσω.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA