Μενού
  • Α-
  • Α+

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί το πανελλήνιο την περίεργη υπόθεση των Πετραλώνων με αντικρουόμενες μαρτυρίες, καταθέσεις και καταγγελίες. Ο δικηγόρος του πατέρα, Νεκτάριος Ψύλος, μιλώντας στον ΑΝΤ1 είναι κατηγορηματικός και επιμένει πως για όλα αυτά υπαίτιος είναι ο «λογοτέχνης που το παίζει σωτήρας, αλλά στην πραγματικότητα προσέγγισε τα παιδιά με άλλους σκοπούς. Ο 17χρονος είχε καλές σχέσεις με τον πατέρα του, μέχρι που τον προσέγγισε εκείνος στα 11 του χρόνια και του έκανε πλύση εγκεφάλου».  Όσον αφορά τις καταγγελίες, ο δικηγόρος επισημαίνει πως «ο πατέρας ό,τι έχει να κάνει το έχει κάνει. Έχει βρεθεί κατηγορούμενος για πολλά εγκλήματα που δεν έχει κάνει. Φυσικά, και διαψεύδει όσα γίνονταν» και αναφέρει πως τόσα χρόνια δεν έχει ακουστεί τίποτα, γιατί δεν ευσταθούσαν ποτέ οι κατηγορίες. 

Διαβάστε ακόμη: Ντόπινγκ: Τι φάρμακο έδωσε η γιατρός των «επωνύμων» στον Μήτογλου

Την ίδια ώρα, όσα λέει το αγόρι και μεταδίδει το Star είναι γροθιά στο στομάχι. «Από την ηλικία των 7 χρόνων έχω βιώσει τη σεξουαλική κακοποίηση από τον πατέρα μου, τον θείο μου, όπως και από άλλα 17 άτομα, Έλληνες και αλλοδαπούς, που συμμετείχαν σε όργια, τα οποία ο ίδιος ο πατέρας μου διοργάνωνε και στα οποία με βίαζε πρώτα αυτός και εν συνεχεία με πέταγε στους άλλους συμμετέχοντες, προκειμένου να προβούν σε κάθε είδους κακοποίηση σεξουαλική και βιασμούς».Σύμφωνα με την μήνυση των παιδιών η μητέρα ήξερε και συγκάλυπτε τα πάντα. «Στο σπίτι βρισκόταν η μητέρα μας, όταν ο άντρας μας μας καλούσε γυμνός να ξαπλώσουμε μαζί του. Όπως βρισκόταν εκεί η μητέρα, στον διάδρομο του σπιτιού, ενώ βίδωνε με το τρυπάνι κάτι στον τοίχο, στον διάδρομο του σπιτιού και εγώ καθόμουν πίσω της κρατώντας κάποιες βίδες, ο άντρας της πλησίασε, μου έγνεψε, λύγισε τα γόνατά του και μου έκανε διείσδυση και εκείνη συνέχισε απτόητη. Η μητέρα μας ήταν και ένας άνθρωπος που δεν την ενδιέφεραν τα παιδιά της. Το μόνο που την ενδιέφερε ήταν να έχει χρήματα, να κάνει τη ζωή της με διάφορους συντρόφους και προκειμένου να μην ενοχλούμε μας παρατούσε στα χέρια του διεστραμμένου συζύγου και πατέρα μας» λέει ένα από τα παιδιά.

Τα συμπεράσματα της ψυχολόγου και οι αμφιβολίες

Στο μεταξύ, εντύπωση προκαλούν και οι αμφιβολίες της ψυχολόγου που εξέτασε τα παιδιά τον Απρίλιο του 2021 και εξέφρασε κάποιες αντιρρήσεις σχετικά με την υπόσταση των καταγγελλόμενων γεγονότων: Συγκεκριμένα, η ψυχολόγος είχε επισημάνει για τους ισχυρισμούς του αγοριού:

  • Ενα σεξουαλικά κακοποιημένο παιδί διστάζει να μιλήσει για τη κακοποίησή του. Εκείνος όμως αποκάλυψε με ευκολία την κακοποίηση και μιλάει κατ’ επανάληψη για το συμβάν χωρίς κανένα δισταγμό.
  • Η αφήγηση έχει έντονη υπερβολή και οι ισχυρισμοί του φαντάζουν παράλογοι και αβάσιμοι
  • Δεν εμφάνισε φόβο, κατάθλιψη, απελπισία

Επίσης, υπήρχαν αρκετές αποκλίσεις με ισχυρισμούς σε προηγούμενο ψυχολόγο:

  • Δεν ανέφερε παιδότοπο
  • Ανέφερε γυμνά αγόρια και κορίτσια που χόρευαν και της έκλειναν τα μάτια.
  • Ανέφερε τρεις 3 άνδρες και μία γυναίκα που την πείραζαν στο σώμα της.
  • Υποστήριξε ότι ο πατέρας την πείραζε μέσα από το μαγιό.
  • Αποδεικνύεται η χαλαρή στάση, που δεν συνάδει με βιασμό.
  • Δεν έβρισκε χρόνο να τα πει στην μητέρα της.
  • Τα είπε μια φορά που η μητέρα την πήγαινε σε φιλικό σπίτι.
  • Δεν εμφάνισε θυμό, φόβο, ενοχή, ντροπή, στοιχεία κατάθλιψης και απελπισίας.
  • Ίσως δηλώνεται κακοποίηση για την προσοχή των γονιών ή για να εκδικηθούν έναν ενήλικα.

Οι ψυχολόγοι αποφασίζουν

Στο μεταξύ, το βάρος πέφτει στους τέσσερις παιδοψυχολόγους που κλήθηκαν διαδοχικά να διαπιστώσουν αν ο ανήλικος έχει όντως υποστεί βιασμούς. Οι τρεις από αυτούς συμφώνησαν ότι το παιδί βίωσε εξαιρετικές ψυχοτραυματικές εμπειρίες που κατέστρεψαν τη ζωή του. Η μία που διαφώνησε επικαλέστηκε λόγους που την έκαναν να αμφιβάλει για το αν όντως κακοποιήθηκε σεξουαλικά. Οι τρεις συνάδελφοί της άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο βιασμού.

«Τόσο στην αφήγηση του ίδιου όσο και της μικρής κόρης, διαφαίνονται ισχυρές ενδείξεις σεξουαλικής κακοποίησης, καθεμιά τους εξεταζόμενη με βάση το ηλικιακό κριτήριο, την περίοδο κακοποίησης αλλά και την στιγμή της αποκάλυψης, χωρίς να μπορεί να εξαχθεί βέβαιο συμπέρασμα για την ακρίβεια όλων όσων περιγράφηκαν, ελλείψει μάλιστα αυτοπτών μαρτύρων και ιατροδικαστικών ευρημάτων». Ο 17χρονος υποστηρίζει ότι από την ηλικία των 7 ετών κακοποιήθηκε από συνολικά 17 άτομα μεταξύ των οποίων ο πατέρας και ο θείος του η μητέρα του, όπως είπε, συγκάλυπτε και δε βοηθούσε ποτέ.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA