Μενού
  • Α-
  • Α+

Το τι ακριβώς συνέβη στην τραγωδία της Μάνδρας, αναμένεται να δείξει η νεκροψία - νεκροτομή από ιατροδικαστή στον χώρο όπου βρέθηκε η σορός, όπως και η ιατροδικαστική εξέταση - νεκροψία που θα ακολουθήσει το πρωί του Σαββάτου. Παρά την ομολογία του 14χρονου ότι εκείνος ήταν που τράβηξε τη σκανδάλη του κυνηγετικού όπλου, κατά λάθος, όταν πήγαν να κυνηγήσουν αγριογούρουνα, οι Αρχές εξακολουθούν να έχουν σοβαρές απορίες που πρέπει να λυθούν. Μία από τις απορίες των αρχών είναι από ποιο ύψος έγιναν οι βολές, η απόσταση, ο αριθμός, αλλά και η γωνία.

Διαβάστε ακόμη: Βιασμός 12χρονης στα Σεπόλια: Συνελήφθη 43χρονος - Είχε παρουσιαστεί αυτοβούλως στη ΓΑΔΑ

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Alpha, είναι ενδεικτικό ότι ο ιατροδικαστής που βρέθηκε την πρώτη στιγμή στον τόπο του εγκλήματος, αφού επιβεβαίωσε ότι το θύμα έφερε πληγή από πυροβολισμό στον αυχένα, στη συνέχεια τόνισε ότι κατά την εκτίμησή του, υπάρχει και δεύτερο τραύμα στον θώρακα. Η Αστυνομία, λαμβάνοντας το «μήνυμα» του ιατροδικαστή δεν μπορεί να προχωρήσει την υπόθεση χωρίς να λυθεί μια τόσο σοβαρή ένδειξη, αφού σε περίπτωση που κατά τη νεκροτομή του Σαββάτου, επιβεβαιωθεί ότι υπάρχει και δεύτερο τραύμα από δεύτερο πυροβολισμό, τότε, αυτομάτως καταρρέει ο ισχυρισμός του παιδιού και του πατέρα για εκπυρσοκρότηση και κατά λάθος πυροβολισμό.  Παράλληλα, το όπλο βρέθηκε σε απόσταση περίπου 300 μέτρων από το μαντρί, ενώ οι αρχές εκτιμούν πως πατέρας ήξερε, είτε από το βράδυ της Πέμπτης, είτε από το πρωί της Παρασκευής, σύμφωνα με τα όσα φέρεται να υποστήριξε ο 14χρονος.

«Εκπυρσοκρότησε πάνω στο κυνήγι»

Ο 14χρονος απέδωσε τον θάνατο του 17χρονου αδερφού του σε κυνηγετικό ατύχημα. Ο ανήλικος μιλώντας στο δικηγόρο του Ιωάννη Βέρα, ανέφερε ότι μαζί με τον αδερφό του γνώριζαν πού έκρυβε το μονόκαννο κυνηγετικό όπλο ο πατέρας τους και το πήραν με σκοπό να αναζητήσουν αγριογούρουνα στην ορεινή περιοχή της Μάνδρας. Οταν εντόπισαν ένα από τα άγρια ζώα στη Μάνδρα, ο 17χρονος πήγε να δώσει το όπλο στον αδερφό του για να το κυνηγήσει και ξαφνικά η καραμπίνα εκπυρσοκρότησε. Οι αστυνομικοί που δεν έχουν ακόμα πειστεί από τις περιγραφές του αγοριού και εξετάζουν το ενδεχόμενο να εμπλέκεται και άλλο άτομο στο συμβάν, έχουν «χτενίσει» το σημείο της δολοφονίας και παράλληλα έκαναν αναπαράσταση της σκηνής.

Τι εξετάζει η Αστυνομία για τη δολοφονία στη Μάνδρα

Παράλληλα τα στελέχη του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής, εξετάζουν και τον πατέρα για να ξεκαθαριστεί αν έχει και εκείνος εμπλοκή στο θάνατο του αγοριού. Το βέβαιο είναι πως μετά τη διαδικασία νεκροψίας - νεκροτομής, θα δοθούν σημαντικές απαντήσεις για τον τρόπο που έχασε τη ζωή του ο 17χρονος και συγκεκριμένα την απόσταση και το ύψος από το οποίο είχε βληθεί. Οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν ακόμα και το ενδεχόμενο να πήρε την ευθύνη ο 14χρονος, για να έχει μικρότερες νομικές συνέπειες. Οι Αρχές εκτιμούν ότι ο πατέρας γνώριζε είτε από χθες το βράδυ είτε από σήμερα το πρωί ύστερα από συζήτηση και πίεση στον γιο του. 

Στο μεταξύ, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πατέρας παραδέχθηκε σήμερα ότι έχει στην κατοχή του καραμπίνα και ισχυρίστηκε ότι αρχικά το απέκρυψε γιατί δεν είχε άδεια, και φοβήθηκε να το πει. Όπως φέρεται να είπε, την είχε κρυμμένη σε σεντούκι και δεν γνώριζε ότι έλειπε. Με βάση το ρεπορτάζ, θα γίνει ειδικό τεστ παραφίνης στο παιδί, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν στα δάχτυλά του υπάρχουν ίχνη πυρίτιδας.

Στον εισαγγελέα το Σάββατο 

Στο μεταξύ, ο 14χρονος λόγω της τρυφερής ηλικίας του δεν πρόκειται να οδηγηθεί στα κρατητήρια, αλλά ούτε και σε φυλακή. Για την ακρίβεια θα διανυκτερεύσει είτε σε νοσοκομείο Παίδων, είτε σε κάποιο Τμήμα Ανηλίκων μέχρι να αποφανθεί ο Εισαγγελέας για την τύχη του. Συγκεκριμένα, το Σάββατο ο 14χρονος θα καταθέσει στον Εισαγγελέα και αμέσως μετά εκείνος αναμένεται να αποφασίσει για το εάν θα υπάρξει προφυλάκιση σε κάποιο Αναμορφωτήριο ή αν θα πάει σε κάποια κλινική υπό την επίβλεψη ψυχολόγων και κοινωνικής λειτουργού, καθώς το παιδί τη δεδομένη χρονική στιγμή βρίσκεται σε τραγική ψυχολογική κατάσταση.  

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ: «Σε συνέχεια του από 3/11/2022 μηνύματος σχετικά με την ανεύρεση νεκρού 17χρονου ημεδαπού στην περιοχή της Μάνδρας Αττικής, απογευματινές ώρες σήμερα 4/11/2022 συνελήφθη ως δράστης συγγενικό πρόσωπο αφού ομολόγησε την πράξη του στο τμήμα εγκλημάτων κατά ζωής της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής». 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA