Μενού
  • Α-
  • Α+

Τα αίτια πίσω από την τραγωδία με το 6χρονο κορίτσι που έφυγε από ζωή, στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο, αφότου υπέστη δύο ανακοπές καρδιάς αναζητούν στη Θεσσαλονίκη. «Το παιδάκι κατάφερε να επανέρθει, μετά από αρκετή ώρα, οπότε ηρεμήσαμε προς στιγμή, θεωρήσαμε ότι τα είχαμε καταφέραμε, δυστυχώς λίγο μετά, είχαμε ωστόσο δυστυχώς και δεύτερο επεισόδιο ανακοπής, από το οποίο δεν μπόρεσε να βγει…», είπε η Ελπίδα Χοχλιούρου, η εντατικολόγος που πάλεψε να κρατήσει στη ζωή το 6χρονο κοριτσάκι από τον Σοχό.

Διαβάστε ακόμη: Θάνατος 6χρονης στη Θεσσαλονίκη: Καταγγελίες πως δεν υπήρχε ασθενοφόρο - Νέα τραγωδία για την οικογένεια

Το κοριτσάκι μεταφέρθηκε εσπευσμένα από τη μητέρα του στο Ιπποκράτειο και οι γιατροί κατέβαλαν δραματικές προσπάθειες για να το επαναφέρουν. Αξιο αναφοράς είναι πως το παιδί υπέστη την πρώτη ανακοπή ενώ ήταν στα χέρια των γιατρών. «Κατεβήκαμε στα ΤΕΠ, ήταν ένα παιδί με πολύ άσχημη κυκλοφορία. Είχε καλό επίπεδο συνείδησης. Ηρθε στην αγκαλιά της μητέρας του και μόλις το ξάπλωσαν στην εξεταστική κλίνη ήταν άσφυγμο και απνοϊκό. Ξεκίνησαν μαλάξεις και συμπιέσεις. Ο χρόνος για να αναταχθεί την πρώτη φορά το παιδί ήταν αρκετά μεγάλος», είπε η κυρία Χοχλιούρου στον ΣΚΑΙ. Πάνω στην 6χρονη «έπεσε» σύσσωμο το προσωπικό του νοσοκομείου: παιδίατροι, καρδιολόγοι, εντατικολόγοι, αναισθησιολόγοι και ήταν έτοιμοι να το διασωληνώσουν πριν υποστεί τη δεύτερη ανακοπή. «Είχαμε επαναφέρει καλό καρδιακό ρυθμό και περιμέναμε να ολοκληρωθούν όλες οι διεργασίες για να μεταφερθεί στη μονάδα. Δυστυχώς ακολούθησε ακόμα ένα επεισόδιο» σύμφωνα με την κυρία Χοχλιούρου. 

Πριν το παιδί μεταφερθεί στο Ιπποκράτειο, η μητέρα το είχε πάει στο Κέντρο Υγείας Σοχού με συμπτώματα κυάνωσης. «Ο εφημερεύον γιατρός την παρέπεμψε άμεσα στο εφημερεύον Ιπποκράτειο. Κλήθηκε ασθενοφόρο που ήταν σε άλλο περιστατικό» είπε ο κ. Λέτσιος, πρόεδρος της κοινότητας Σοχού. «Φως» στα αίτια θανάτου του παιδιού θα ρίξει η νεκροψία. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA