Μενού
  • Α-
  • Α+

Απάντηση στα όσα υποστήριξε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, αναφορικά με τα αντικλεπτικά πυ έχουν τοποθετήσει αλυσίδες σούπερ μάρκετ σε γάλατα, έδωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Αδωνις Γεωργιάδης που έκανε λόγο μεταξύ άλλων για «ψευδή τεχνάσματα για να παραπλανήσει τον κόσμο» από τον ΣΥΡΙΖΑ σε ό,τι έχει να κάνει με την ενίσχυση των οικονομικά ασθενέστερων.

Διαβάστε ακόμη: Γεωργιάδης για Ρουβίκωνα: Πίσω από την επίθεση στο σπίτι μου είναι ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ

Στην ανακοίνωση του κ. Γεωργιάδη, σημειώνεται πως: «Στις 18 Ιουνίου 2016, επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ, η δημοσιογράφος Μαρία Δεναξά δημοσιοποιούσε φωτογραφίες που έδειχναν αντικλεπτικά σε προϊόντα σούπερ μάρκετ, εκφράζοντας την έκπληξή της. Εχθές, ο εκπρόσωπος Τύπου της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως Νάσος Ηλιόπουλος δήλωσε ότι «είναι ντροπή να θεωρούμε φυσιολογικό και “κανονικότητα”» την ύπαρξη αντικλεπτικών σε βρεφικά γάλατα στα σούπερ μάρκετ.

Προφανώς, για τον κύριο Ηλιόπουλο το τι είναι «κανονικότητα» εξαρτάται από το ποιος κυβερνάει τη χώρα. Επειδή λοιπόν η «κανονικότητα» είναι μια μπερδεμένη έννοια για τον ΣΥΡΙΖΑ, να τους επισημάνω ότι η πολιτική αυτή δεν ανακαλύφθηκε επί Νέας Δημοκρατίας αλλά εφαρμόζεται σχεδόν σε όλες τις χώρες του κόσμου. Eίτε αρέσει είτε δεν αρέσει στον ΣΥΡΙΖΑ, «το καλάθι του νοικοκυριού» είναι εδώ για να στηρίξει τους οικονομικά ασθενέστερους συμπολίτες μας να βγάλουν τον δύσκολο χειμώνα που έχουμε μπροστά μας. Αντί ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι αρωγός σε αυτή την προσπάθεια, επινοεί ψευδή τεχνάσματα για να παραπλανήσει τον κόσμο.

Για άλλη μία φορά, δεν θα τους ακολουθήσουμε στον ολισθηρό δρόμο που έχουν επιλέξει. Γιατί απέναντί τους δεν θα βρουν εμάς αλλά τον ελληνικό λαό που πλέον γνωρίζει πολύ καλά ποιοι είναι οι πραγματικά κοινωνικά ευαίσθητοι σε αυτή τη χώρα».

Ηλιόπουλος: Αυξάνεται η φτώχεια στην Ελλάδα

Την Πέμπτη, ο Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στο ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο» είχε υποστηρίξει πως «Σήμερα είναι κυρίαρχη μια πολιτική που επιδίδεται σε λεηλασία της κοινωνίας κι αυτό με όρους καθημερινότητας. Ο κ. Γεωργιάδης μας είπε ότι αυτό είναι φυσιολογικό. Πάντως αυτό που δεν είναι καθόλου φυσιολογικό είναι να υπάρχει οικογένεια που αδυνατεί σήμερα να πληρώσει το γάλα για το μωρό της. Και με βάση τα στοιχεία που έχουμε, ενώ η φτώχεια είχε μειωθεί μέχρι το 2019, τα τελευταία τρία χρόνια η φτώχεια στην Ελλάδα αυξάνεται». 

Είπε ακόμα ότι το ίδιο επιδεινώνεται και ο δείκτης των ακάλυπτων υγειονομικών αναγκών: «αυτός ο δείκτης το ‘19 ήταν στο 8%, σήμερα πλησιάζει το 30%, πάνω από 1 στους 4 πολίτες έχει θέματα υγείας που δεν μπορεί να τα αντιμετωπίσει».

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA